Şimdi Ara

MECOOL M8S PLUS, yeni nesil hibrit cihaz - 4K uydu alıcısı & Android TV kutusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
7.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Yeni nesil uydu alıcısı" kavramıyla başlayalım:

    Bilgisayarlar, akıllı telefonlar, uydu alıcıları gibi elektronik cihazlar, içlerinde mikroişlemci barındırıyor. Bu mikroişlemcilerin birer üretim teknolojisi oluyor ve bu "nm" değeri ile ifade ediliyor.

    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/134896/intel-core-i5-9600k-processor-9m-cache-up-to-4-60-ghz.html

    Intel Core i5-9600K işlemcinin üretici sayfasına baktığınızda, "Litografi: 14 nm" diye bir tabir görüyorsunuz.

    quote:

    Litografi, entegre devre üretmek için kullanılan yarı iletken teknolojisini belirtir ve yarı iletkende yerleşik olarak bulunan özelliklerin boyutunu belirten nanometre (nm) cinsinden ifade edilir.


    Bu değer ne kadar düşükse, mikroişlemci üzerine o kadar fazla transistör sığdırılabiliyor. Bu da mikroişlemcinin daha güçlü çalışması, daha az enerji tüketmesi, daha verimli çalışmasına yol açıyor. Bu, daha az ve daha geç ısınma anlamına da geliyor.

    Üretim teknolojisi ilerledikçe, nm değeri düşüyor:
    32 nm – 2009
    22 nm – 2012
    14 nm – 2014
    10 nm – 2016
    7 nm – 2018
    5 nm – 2020

    Intel, 6.nesil işlemcilerinden itibaren 14 nm üretim teknolojisini kullanmakta. AMD de "Zen" ailesi işlemcilerinden itibaren 14 nm üretim teknolojisini kullanıyor ve 2020 başında 7 nm üretimi gerçekleştirdiğini duyurdu. Özetle, bugün piyasalardaki sıfır bilgisayarların büyük çoğunluğunda 14 nm üretim mikroişlemciler var.

    Öte yandan, piyasadaki 4K uydu alıcılarının neredeyse hepsinde 28 nm mikroişlemciler var. 2018'de beliren Mecool M8S Plus, Mecool K7, Dreambox One Ultra HD gibi birkaç cihaz dışında, tüm uydu alıcıları "eski nesil cihaz" olmakta. Çünkü üretim teknolojisi 2010-2011 dönemine ait.

    28 nm ile 14 nm teknolojileri arasında, işlemci performansı, ısınma, enerji tüketimi, verimlilik açısından büyük farklar var.

    *****************************************************************************************************************

    Cihazı, AliExpress sitesindeki Mecool Resmi Mağazası'ndan sipariş verdik. Ürün ilk mesai gününde taşıyıcıya (Yanwen firması) teslim edildi. Yanwen tesislerinde kayıt yapıldı, Türkiye için de TR ile biten bir takip numarası verildi, Çin'den çıkmadan PTT Kargo sistemine de işlendi. Uçak dolsun diye 3 gün bekletildi. Uçak o hafta pazar akşamı Çin'den çıktı, Pazartesi sabah İstanbul'a indi.

    Kargo takibini, PTT dışında iki siteden daha yapabildik:
    https://global.cainiao.com
    https://track.yw56.com.cn

    Çin'den İstanbul'a 1 haftada gelmiş oldu. Gümrüğe girişi-çıkışı 11 gün sürdü. 3 gün sonra da adrese geldi. Böylece 3 haftada elimize ulaşmış oldu.

    Cihaz için çıkarılan gümrük ücretleri:

    Gümrük Vergisi 153.0 TL
    Damga Vergisi 0.8 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti 8.0 TL
    Yurtdışı İade Ücreti 0.0 TL
    Toplam 161.8 TL

    Zarf etiketinde yazan 19 dolarlık fiyatı beğenmemişler, "Bu cihaz olsa olsa 30 dolardır" demişler. Üzerine "boş" diye gözüken bir "30$" yazmışlar. 30 dolar fiyat üzerinden, %20'si gümrük vergisi 6 dolar, %20'si ÖTV yine 6 dolar. TRT bandrolü de standart 7 Avro (12 dolar artı 7 Avro, o günkü döviz kuruyla karşılığı 153 lira). Ayrıca 8,8 liralık standart ücret. Bunları PTT Kargo çalışanına ödüyorsunuz.

    TRT bandrolü, cihazın teslimatından 1 hafta kadar sonra, PTT Uluslararası PİM'den adresimize ayrıca gönderildi.


    MECOOL M8S PLUS, yeni nesil hibrit cihaz - 4K uydu alıcısı & Android TV kutusu


    Getirttiğiniz cihazın "fiyatı" gümrüktekilerin keyfince belirleniyor, durum öyle gözüküyor. Kimisinin az, kimisinin yüksek gümrük ücreti ödeme sebebi de bu olsa gerek.


    MECOOL M8S PLUS, yeni nesil hibrit cihaz - 4K uydu alıcısı & Android TV kutusu


    Cihaz, büyük bir zarfın içinde baloncuklu naylona sarılı geliyor. Kutusunda hasar yok.

    Kutu üzerinde, cihaz grafik işlemcisi için "Mali-450" yazıyor. Yanlış yazılmış. Mecool M8S'in ilk versiyonu ile karıştırmışlar ya da yeni kutu yapmaya üşenmişler. Sonuçta bayağı amatörce bir iş olmuş (AIDA64 uygulamasını kurup bakarsanız, cihazda Mali-G31 GPU olduğunu raporlar).


    MECOOL M8S PLUS, yeni nesil hibrit cihaz - 4K uydu alıcısı & Android TV kutusu


    HD kanallardaki görüntü kalitesi, National çipli cihazlarla aynı denebilir. 43 inç bir HD TV'de 3 metre mesafeden izlerseniz Mecool'un görüntüsü güzel, 2 metreye geldiğinizde vasatlaşıyor. İzleme mesafesi 2-2,5 metre oluyor zaten.

    DVB App'ta, yani uydu yayını izleten yazılımda stabillik sorunu var. Kanal geçişlerinde bazen bir kanal açılmıyor, sinyali %80 gözüküyor ama ekran simsiyah çıkıyor. Başka kanala git-gel yapınca açılıyor.

    Aynı alıcıdan daha önce satın almış bir üye, yüksek bit oranına sahip yayınlarda, bilhassa 4K yayınlarda, görüntüde arasıra donmalar olduğuna dair bir şikayet iletmişti... Alıcı bir HD TV'ye bağlandığında bu donmalar rahatsız edici seviyelerde oluyor. Bir 4K TV'ye bağlandığında ise pek olmuyor.

    DTV uygulamasındaki Kurulum menüsünde her şey var: OSCAM, elle Biss girişi, kanal düzenleme, anten ayarları... Cihazın kanal arama fonksiyonu çok basit ve çok seri. CCCAM sunucu bilgilerini elle-manuel girebiliyorsunuz cihaza.

    Cihazda, Enigma2'lerdeki gibi bağımsız, yani ayarları değiştirilebilen bir OSCAM yok. OSCAM tabanlı ve DTV içine gömülü bir emulatör olan "Supercam" yüklü geliyor. Menüde "OSCAM" olarak geçiyor, ama aslında "Supercam". İlgili klasörde "Oscam.bin" dosyası "Supercam.bin" olarak yer almakta. Bu ".bin" dosyasını değiştirerek (bu yöntem, Enigma2 cihazlarda uygulanır ve böylece emulatör eklentisini yeniden kurmaya gerek kalmaz),emulatörü güncellemek mümkün değil.

    "DTV>Kurulum" kısmına girip altı kez 1 tuşuna basarsanız, "akıllı veri yöneticisi" sekmesi görünür oluyor.
    - OSCAM.cfg kısmına, kart sunucu bilginizi giriyorsunuz (CCCAM veya NewCamd formatlı)
    - Biss kısmından elle biss anahtarı yazabiliyorsunuz (anahtarı girilecek kanalın frekans ve SID değerlerini, o kanaldayken "info" tuşuna basarak öğrenebilirsiniz)
    - "softcam.key" kısmından da USB'den cihaza güncel softcam dosyası atabiliyorsunuz, ya da cihazdaki softcam dosyasını USB'ye gönderebiliyorsunuz.


    OSCAM web arayüzüne (webif-Web interface) giriş için, bilgisayarla cihazı aynı modeme bağladıktan sonra, bilgisayardan Firefox, Chrome, Opera gibi bir internet tarayıcısı açıp adrese şunu yazıyorsunuz:
    http://cihazınIPnumarası:8888

    Cihazın IP numarası 192.168.1.100, ya da 101, 102 falan oluyor, cihazın ağ menüsünden bakıp öğrenebilirsiniz. Bu arayüze girmek için DTV uygulaması açık olmak zorunda.

    Arayüze girseniz de bir anlamı yok, çünkü web arayüzünde değişik ayarlar deneseniz de hiçbirisi devreye girmeyecektir. Ayarları kaydediyorsunuz, emulatörün bu ayarları algılaması için restart'a tıklıyorsunuz, emulatör baştan başlıyor gibi gözüküyor ama bu değiştirilmiş ayarlarla çalışmıyor. DTV uygulamasını tekrar başlatmadıkça devreye girmiyor. DTV tekrar başlatılınca da emulatör varsayılan ayarlarıyla çalışmasını sürdürüyor... Bu cihazdaki S905X2 çipinin işlemcisinde DES algoritmasına destek olmadığı için, PowerVu şifrelemesi çözülemiyor. PowerVu, genellikle DES algoritmasını kullanan bir şifreleme biçimi, diğer şifrelemeler ise CSA algoritmasına dayalı.

    Yani, bu cihazdaki emulatör, dışarıdan sadece 3 etkiye açık:

    1- Cihaza atılan SoftCam'i şu konumdan okuyor:"/data/data/th.dtv/supercam/SoftCam.Key"
    2- Eklediğiniz Biss anahtarlarını okuyor
    3- Eklediğiniz kart sunucusu adresine bağlanıyor


    Kanal geçiş hızı: 1.5 saniye.

    Cihaz açılış süresi: 30 saniye civarı.

    IPTV, Youtube, Netflix gibi çevrimiçi video akışları için, minimum 16 megabit/s internet bağlantınız varsa hiç sorun yaşamazsınız. Netflix'i 480p/540p çözünürlükte izleyebileceksiniz. Çünkü cihazdaki lisans, Widevine L3.

    quote:

    Widevine, Google tarafından geliştirilen bir DRM sistemi olup Android uygulamaları ve hizmetleri tarafından kullanılıyor. DRM:Digital Rights Management ("Dijital haklar yönetimi")... 1080p içerik oynatımı için daha güvenli olan L1 sertifikası gerekiyor. Widevine L3, Netflix, Hulu ve HBO gibi servislerde içeriğin yalnızca düşük çözünürlüklü olarak çalıştırılmasına izin veriyor.


    Sinyal kalitesi göstergeleri, çoğu kanalda başka bir cihaza göre %5 daha düşük gözüktü. Ama bu değerlerin sağlıklı olduğunu sanmıyorum. Çünkü bazı kanalları başka cihaz düşük, Mecool yüksek gösterebildi de.

    Cihazda kurulu gelen 3 oynatıcı yazılım ile, 4K video testlerim şöyle:

    MXPlayer testi: TrueHD orijinal 7-8 megabitlik orijinal ses duyulmadı (TrueHD+AC3 yapısındaki AC3 akış oynatıldı), EAC3 sesler duyulmadı, dolayısıyla TrueHD veya EAC3 içinde taşınan Dolby Atmos özelliği de devredışı... HDR'li ve Dolby Vision'lı videolar çok ağır oynatıldı. DTS-HD MA ve LPCM seslerde ise sorun olmadı. DTS-HD MA içinde taşınan DTS-X ekstrasında da öyle.

    MoviePlayer testi: Bu yazılım, S905X2 çipinde hangi lisanslar varsa onları yansıtıyor. TrueHD lisansı bu tür cihazlara verilmiyor.TrueHD konusunda MX ile aynı sonucu verdi, AC3 akışı oynatıldı... S905X2 çipinde DTS lisansı yoktur. Sonuçta MoviePlayer'da DTS HD MA'lardan ses duyulmadı... Dolby lisansı varlığında EAC3'ler duyulurken, HDR10 ve Dolby Vision'da sorun yokken, HDR10+'lerin renkleri iyi çıkmadı ne de olsa çipte lisansı yok.

    KODI testi: TrueHD'ler duyuluyor, AC3 çekirdek kısmı değil yani 8 kanal orijinal ses... EAC3, HDR, Dolby Vision, DTS HD MA, DTSX, LPCM okey. HDR10+'larda ise renkler kötü... KODI'nin AV1 çözücüsü de başarısız. Çok ağır, donmalı oynatıyor AV1 videoları. 4 çekirdekli bir işlemciyi, 8 mbps'lik bir 4K AV1 videoda bu kadar da kasmaması gerekirdi.

    Google Play Store yerine Aurora Store kurarak kullanabilirsiniz. Yani uygulama indirip kurmak için cihaza ille de kendi Gmail hesabınızı tanımlamanıza gerek yok.

    Cihazın iki bileşeni; Amlogic S905X2 ve Montage M88RS6060. İlki mikroişlemcilerin olduğu çip, ikincisi tuner ve demodülatörün olduğu çip.

    Bir tane USB 2.0, bir tane USB 3.0 portu, HDMI 2.1 çıkışı, ethernet çıkışı (maksimum 100 megabit/saniye hız), dahili kablosuz adaptörü (AP6236) var. Kablosuz bağlantıyı denemedim, asla kullanmam. Modemle mutlaka kablolu bağlantı kurunuz. Kablosuz bağlantı hem sağlığa zararlı hem de kablolu bağlantıdaki stabilliği sunmaz. Zaten cihazdaki AP6236 kablosuz modülü, Wifi-4/802.11n standardında olup, 65-70 megabit/saniye hızdan fazlasını sunamayacaktır.

    Hangi cihazı alırsanız alın, cihaza gelen sinyalleri maksimumda tutmak farz. 60 cm küçük antenler, RG6-U4 kablolar, 10 liralık LNB'ler kullanmayın.

    Bilhassa emulatör üzerinden açılan yayınların sinyalleri güçlü olmak zorunda. Yoksa arasıra "sinyal yok" uyarısı çıkabiliyor, %69'luk sinyal kalitesini beğenmeyebiliyor mesela.

    Kumandada "recall" tuşu yok, önceki kanala dönüş yok yani. Kumandadaki "fare" tuşuna "recall" fonksiyonunu atayabilseydim iyi olurdu. Enigma2 cihazda kumandadaki bir tuşa isteğimiz görevi atarken, Android cihazda bunu yapamadım.

    Multistream (MIS) yayınlar için test sonucu:

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146756097


    Isınma sorunu var, ama kesinlikle donanımdan kaynaklı değil, çok küçük ve deliksiz bir kutu olduğu için. Cihazı dağıtmadan birkaç delik açmayı başarırsanız, sorunu çözersiniz. Kasasında hiç delik olmadığı halde, cihaz, bekleme (stand-by) moduna alındığında birkaç dakikada soğuyor.

    Mecool cihaz, eski nesil cihazların aksine, beklemedeyken hiç ama hiç ısınmıyor. Bu yüzden saatlerce bekleme modunda tutabilir ve daha sonra, sistem yüklenmesini beklemeden 1 saniyede cihazı tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz.

    Bu cihaz, Mecool K7 ile aynı mikroişlemcilere sahip (ikisi de Amlogic S905X2). Mecool K7'de bellek ve depolama 2 kat daha fazladır, ayrıca tuner ve demodülatör çipi farklıdır (M8S'de Montage, K7'de Availink var).

    Mecool'la iletişim kurdum, bu cihaza yeni yazılım vermeyi düşünmüyorlar. "Cihazınız bozuksa garanti kapsamında iade edin" diyorlar sadece.


    SONUÇ

    Mecool M8S Plus, hibrit bir cihaz. Hem uydu alıcısı hem Android kutusu.

    4K uydu alıcısı bakımından, orta seviyeye yakın bir konumda. DTV uygulamasındaki stabilite problemi olmasaydı, rahatça orta seviye diyebilirdim. Görüntü kalitesi vasatı aşmadığı için, orta seviyeden öteye de geçemezdi tabii.

    Android TV kutusu olaraksa, orta seviyenin bir tık üstü bir konumda. İnternet servisleri için gerekli lisanslara sahip olsa, AV1 kodlamasını donanımsal olarak (KODI gibi bir yazılım üzerinden değil) çözse, grafik işlemcisi az daha güçlü olsa (G51 gibi), üst seviye denebilirdi.

    Üst seviye 4K uydu alıcısı isteyenler, Broadcom BCM7218X'li cihazların çıkışı, yeni Hotbird uydularının devreye girişi, 4K yayınların artışı gibi gelişmeleri beklemeli. Tabii ki yüksek fiyatlı cihazlar olacak ama kaliteli bir 65 inç 4K TV'ye yüksek bütçe ayıranlar, o TV'ye yakışacak türden bir uydu alıcısına da bütçe ayırabilmeli.

    Üst seviye Android TV kutusu isteyenler, Android 10 yüklü olarak satılacak, AV1 kodlamasını çözen, 8K videoları oynatabilen Amlogic S905X4 çipli yeni kutulara bakabilir. Tabii ki bu konuda mükemmel çözüm NVIDIA Shield'dir ama çok da bütçe dostu değildir. Mi Box S gibi eski nesil cihazlardan uzak durmaya çalışın.

    4K cihaz satın alırken, her şeyden önce içindeki SoC modeline bakın. İşlemcilerin hangi üretim teknolojisinden geldiğini öğrenin. 28 nm ise mümkünse almayın. 10-12-14 nm üretimler olmasına önem verin. Android'li cihaz alınacaksa, 2 GB bellek ve 16 GB depolamadan altına düşülmemeli. Zaten belleğin 1 GB'ını, depolamanın 5 GB'ını sistem yiyor çünkü. Çok uygulama kurulacaksa da en az 32 GB depolaması olmalı. Android versiyonunun minimum 9.0 olmasına da önem verilmeli, cihazı daha uzun vadeli hale getirecektir.

    Mecool M8S Plus, zayıf noktaları olsa da, bütün bu kriterleri karşılayan en ucuz Androidli 4K uydu alıcısı. DTV uygulamasındaki can sıkıcı probleme rağmen, genel puanda, Türkiye piyasasındaki tüm uydu alıcılarının üzerinde konumlanır. Hiremco Turbo 4K ve Spybox 4K, işlemciler bazında bu cihazın çok gerisindedir mesela. Fiyat/performans olarak çok başarılıdır. Mecool K7 ve K5, daha da üstün cihazlardır.

    Kolay gelsin.

    15 Ocak 2021 - DES ve lisans bilgileri eklendi
    20 Haziran 2021- 4K HDR ve ses bilgileri eklendi, düzenlemeler yapıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 18:47:23 >







  • inceleme için teşekkürler,android tabanının görüntü işleme konusunda hala çok sıkıntısı olduğunu düşünüyorum,hala htpc cihazların verdiği görüntü kalitesini şu an en iyi görüntü kalitesi veren zidoo serileri bile veremiyor,o yüzden mi broadcom android işine bulaşmıyor acaba..
  • Merhaba bu cihaz ile hem android üzerinden işlemler, iptv, hemde normal uydu yayını izleyebiliyoruz değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: complete_

    inceleme için teşekkürler,android tabanının görüntü işleme konusunda hala çok sıkıntısı olduğunu düşünüyorum,hala htpc cihazların verdiği görüntü kalitesini şu an en iyi görüntü kalitesi veren zidoo serileri bile veremiyor,o yüzden mi broadcom android işine bulaşmıyor acaba..
    Broadcom donanımlı ve Android yazılımlı olan cihazlar var. Bu tür cihazları bazı ülkelerdeki özel IPTV servisleri kullanıyor. Ama tuner içereni, yani uydu alıcısı özelliği olan yok. Ama olması yönünde bir engel de yok?

    Zidoo cihazlarda SoC olarak Realtek çipleri var. Test sitelerindeki incelemelerde, Amlogic SoC'lerin ürettiği görüntü kalitesinin Realtek SoC'ler kadar iyi olmadığının altı hep çiziliyor.

    En iddialı üreticilerin Broadcom ve Realtek olduğunu, en yüksek görüntü kalitesini bunların sağladığını ve üst düzey 4K cihaz isteyenlerin bunları beklemesi gerektiğini daha önce aktarmıştım. Dünyada AV1 kodlamasını çözen ilk 4K çözünürlük destekli 12-16 nm üretim SoC'leri (RTD1311 ve BCM7218X) bu iki firma duyurmuştu geçen yıl. Amlogic, bu konuda S905X4 ile karşı hamle yapmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 29 Aralık 2020; 14:57:16 >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 17:42:13 >
  • inceleme için tşk galiba dreamstar master alıcam gibi..
    tam android olsa güzel olur diyordum ama işte yazdığınız gibi sorunları var gibi uydu kısmında biraz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    inceleme için tşk galiba dreamstar master alıcam gibi..
    tam android olsa güzel olur diyordum ama işte yazdığınız gibi sorunları var gibi uydu kısmında biraz..
    ilk mesaja taşındı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 28 Aralık 2020; 14:9:55 >
  • Cihazın hayırlı olsun .
    Mecool K5 S905x3 işlemci olarak bir tık daha iyi gibi görünüyor.
    biraz bakındım bunun gibi uydu özelliği bulunan cihazlarda şikayet genelde DTV tarafında
    Mecool firması bu cihazları iyileştirmek için DTV tarafına yazılım vermemeside can sıkıcı bir durum.
    herifler bu hızla giderse S905x4 cihaz cıkartabilir heran Sipariş geçmemek için kendimide zor tutuyorum.
  • ilk mesaja aktarıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 29 Aralık 2020; 12:49:36 >
  • silinebilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 29 Aralık 2020; 14:58:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: complete_

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 17:42:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcosDH

    .



    Alıntıları Göster

    Broadcom işlemcili beni linux e2 ile uğraştırmayacak yeni nesil cihaz varmı hocam? media ayağıda iyi olursa tek cihazla işimi görürüm..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 4 Ekim 2020; 18:33:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: complete_

    Broadcom işlemcili beni linux e2 ile uğraştırmayacak yeni nesil cihaz varmı hocam? media ayağıda iyi olursa tek cihazla işimi görürüm..



    Alıntıları Göster

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 17:42:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcosDH

    .



    Alıntıları Göster

    Daha önceki mesajlarınızda bahsettiğiniz vu+ zero 4k modelini önerir misin hocam kasımda bir indirim olursa alırım, linux e2 daha önce kullanmadım aslına bakarsan görüntü kalitesi iyi olan kullanımı kolay bir cihaz arıyorum tşk.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: complete_

    Daha önceki mesajlarınızda bahsettiğiniz vu+ zero 4k modelini önerir misin hocam kasımda bir indirim olursa alırım, linux e2 daha önce kullanmadım aslına bakarsan görüntü kalitesi iyi olan kullanımı kolay bir cihaz arıyorum tşk.



    Alıntıları Göster

    Hem görüntü kalitesi çok iyi, hem de kullanımı kolay bir cihaz yok. :)


    Çünkü, vasatın üzerinde, yüksek görüntü kalitesi için Broadcom'lu cihaz olması lazım. Ve de Broadcom'lu cihazların hepsi Enigma2... Yabancı kaynaklardan öğrenmeye hevesiniz yoksa, Enigma2 cihaz almayın. Kullanamazsınız sonuçta.


    Cihaz tavsiyesi için diğer başlığı kullanınız. Buraya sadece Mecool ile ilgili sorular ve görüşler lütfen.





  • Meraba arkadaşlar bende dün Mecool M8s plus aldım. Bu cihaz için Google Cast uygulaması varmı? Airpin Pro var ama cast özelliyi yok. Birde ücretsiz yerli dizi sinema eylenceli tv kanaları izlemek için hangi uygulamayı tavsiyye edersiniz? Önceden teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maalesef bende olan Mecool M8s plus da öyle HD kanallarda kasılmalar oluyor. Görüntünü 1080-50 ghz yaptım yine aynı şey :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • forma yeni katıldım fakat çok uzun zamandır formu takip ediyorum özelliklede marcos reborn ve serkan güzel üstatların bilgilendirmeleri çok faydalı gördüm ve bende onyedi ekimde mecool k5 sipariş verdim gelişini bekliyorum bütün form arkadaşlara selamlar @ atomkarınca74

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faik89

    Maalesef bende olan Mecool M8s plus da öyle HD kanallarda kasılmalar oluyor. Görüntünü 1080-50 ghz yaptım yine aynı şey :(

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 17:43:7 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.