Şimdi Ara

MechWarrior Online™ [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  MechWarrior Online™ [ANA KONU]



    MechWarrior Online™ oyunu çıkalı çok oldu, oyunun Steam üzerinden de dağıtımı yapılmakta ve ücretsiz bir oyun. Oyunu yıllar evvel oynamıştım, steam üzerinde denk geldim, yorumların oldukça olumlu olduğunu görünce tekrar denemeye karar verdim. Bu arada DH üzerinde ANAKONU olmaması beni şaşırttı. Elimden geldiğince kısa bir anakonu yapmaya çalıştım. Vaktim kısıtlı, elimden bu kadar geldi.

    Oyun çok hoşuma gitti, ilk haline göre gelişmiş. Oynaması bedava bir oyun (F2P) fakat kazanmak için öde (P2W) öğelerine rastlamadım. Zaten steam yorumlarından bu kısmı çok övgü almış. Günümüz F2P oyunları ne kadar iyi olursa olsun, P2W durumu söz konusu ise o oyun bir süre sonra bitiyor. Olgun oyuncu kitlesi oyunu bırakıyor. Bu bakımdan MechWarrior Online iyi bir durumda.




     MechWarrior Online™ [ANA KONU]


    Oyumuz kendi sitesinde "A tactical, 'Mech-based online shooter set in the rich BattleTech Universe" olarak tanıtılmış. Battletech evreninde kurgulanmış, taktiksel mekanik robot online FPS oyunu. (Türkçe için üzgünüm, tam karşılığını bulamadım). Bir kısım MMOFPS olarak da tanımlanabilir, clan, faction savaşları mevcut. Oyunun quickmatch kısmını girince, harita ve oyun modu için oy veriyorsunuz, kısa süre sonra oyun başlıyor.

    Oyunda 3 mod gördüm, Assault: düşman üssünü ele geçir yada tüm düşmanı öldür, Skirmish: tüm düşmanı öldür, Conquest: Belli noktaları ele geçiriyoruz, 750 kaynak toplamaya çalışıyoruz (http://mwomercs.com/game/modes)

     MechWarrior Online™ [ANA KONU]


    Oyunda pingler, grafikler, kullanım, menüler genel olarak güzel. Ben rahatsız edici bir şey görmedim. Oyunun "tutorial" kısmı size çatışmayı ve mek kullanmayı gayet güzel öğretmekte. Bunun dışında oyuna deneme mek'leri ile başlayabilirsiniz.

    Dört Sınıf Mek var:

    1) Light (Hafif) : Bunlar ufak ve hızlı. Gözcü, vur kaç rolleri vs. İleri seviye oyunda çok önemliler, kullanımı zor ve ustalık istiyor. İyi grup yada takımlar bunlara her zaman ihtiyaç duymaktaymış.
     MechWarrior Online™ [ANA KONU]


    2) Medium (Orta) : Bunlar biraz daha büyük ve yavaş. Pek çok rolü yapabiliyorlar, yeni başlayanlar için tavsiye ediliyor.
     MechWarrior Online™ [ANA KONU]


    3) Heavy (Ağır) : Bunlar medium'dan bile hızı olabiliyor, ama büyükler ve haraketleri hantal. Başlangıç olarak olabilir.
     MechWarrior Online™ [ANA KONU]


    4) Assault (Saldırı) : Bunlar savaş alanın devleri. Bunlar takım için önemli ve kullanımı tecrübe istiyor. Yeni başlayanlar, çaylaklar uzak durmalıymış.
     MechWarrior Online™ [ANA KONU]


    Bunların dışında ilk 25 maç çaylak bonusu veriyor, siteye kayıt olup, bülten abonesi olursanız 7 gün premium veriyor ---> (http://mwomercs.com/news/2016/01/1453-subscribe-to-our-email-list-get-7-days-free-active)

    Bu paralar ile düzgün bir mek satın alabiliyorsunuz, fakat iyi bir seçim yapmak gerek, sınıfları ve deneme meklerini kullanıp anlamak önemli.

    Tüm bunların dışında satın aldığınız MEK'i istediğiniz gibi modifiye edebiliyorsunuz. Bu kısım çok detaylı ve anlamak biraz zor. Size aşağıda vereceğim adreslerde bir MEK labratuvarı var, tarayıcı üzerinden tasarlama yapabiliyorsunuz. Oyun içi MEK LAB'ında yine tasarlama yapabilirsiniz, satın al tuşuna basmadığınız sürece sıkıntı yok.

    Mech Lab (MEK Labratuvarı):

     MechWarrior Online™ [ANA KONU]

     MechWarrior Online™ [ANA KONU]

    Oyun içi örnek silahlar:


     MechWarrior Online™ [ANA KONU]



    Oyun Hakkında Ufak Ama Önemli İpuçları:

    * Alfa, Bravo vs. takımlardan birinin içindesiniz, maç boyunca takımınızla beraber hareket edin, tek başınıza kalırsanız ölürsünüz.

    * Düşman MEK'e "R" tuşu ile kitlenin bir süre sonra onun zayıf noktlarını ekranın sağ üstünde göreceksiniz, zayıf noktlara çalışın.

    * Silahların ısınmasını kontrol edin, mek aşırı ısınınca kendini kapatacaktır, düşman için kolay hedef olursunuz. Kendini otomatik kapatmayı "O" tuşu sanırım, iptal edebiliyor.

    * Maça girmek için QUICKPLAY tuşuna basıyorsunuz, onun solunda bir çentik var. Oradan EU (avrupa) sunucuları seçili olsun, okyanusya ve amerika seçili ise o tikleri kaldırın.

    * İpuçları gelmeye devam edecek



    ilgili kaynaklar:

    Steam MWO mağaza sayfası:http://store.steampowered.com/app/342200/

    Oyunun kendi sitesi:http://mwomercs.com/

    Oyunun hakkında:http://mwomercs.com/game

    Oyunun rehberi:http://mwomercs.com/game/user-guide/game-manual

    Bu site size revaçtaki mek tasarımlarını ve oyunla ilgi bilgiler veriyor:http://metamechs.com/

    Favori mek tasarımları:http://metamechs.com/mwo-tier-lists/comp-list/

    Mech Labratuvarı:http://mwo.smurfy-net.de/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 9 Ocak 2016; 18:13:02 >







  • Umarım oyun hoşunuza gider
  • Hey gidi günler... Zamanında deli gibi mw3 oynardım. Hatta daha zevkli olsun diye microsoft'un bu oyuna tam uyum sağlayan feedback'li oyun kolunu almıştım (bknz: link) Derken bugün ne yapmışlar diye bir bakınayım derken bu oyuna rastladım. Bir şans verip indirdim, girdim oyuna. Mükemmel yapmışlar. İş yoğunluğum geçtiğinde oynamayı düşünüyorum. Bu arada neden hiç Türk yok onu anlayamadım. Hiç bilmeyenler için söylüyorum, bence kesin şans verin...
  • Güzel oyun sürekli oynuyorum . Oyunun tüm serilerini oynadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scxmersin -- 30 Haziran 2016; 23:23:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.