Şimdi Ara

MEB, yüz yüze eğitimle ilgili esasları açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MEB, yüz yüze eğitimle ilgili esasları açıkladıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 Şubat itibariyle kademeli olarak başlayacak yüz yüze eğitim kapsamındaki usul ve esaslarla ilgili açıklama yaptı. Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı ile köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerleri dışındaki bölgelerde yüz yüze eğitim, 1 Mart itibariyle başlayacak.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'de mutasyonlu vaka sayısı: 199



    Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde bulunan tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak. 1 Mart itibariyle ise söz konsu bölgeler dışında kalan yerlerdeki tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak.



    Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar, uzaktan eğitime devam edecek



    MEB, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacağını belirtti. 8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatlerinin belirlenmesine yönelik kararlar ise okul yönetimlerince alınacak. Ortaokul 5, 6 ve 7. Sınıflardaki öğrenciler, derslerini uzaktan eğitim yoluyla işlemeye devam edecek.



    İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise onar dakika olacak. Öğrencilerini okula göndermek istemeyen veliler ise okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecek ve bu öğrenciler devamsız sayılmayacak.



    Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokullar ile özel eğitim anasınıfları ve diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmaya başlanacak.




    Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/milli-egitim-bakanligindan-yuz-yuze-egitimle-ilgili-yeni-aciklama-usul-ve-esaslar-illere-gonderildi-6243842/







  • 2-3 ay için okul açmak mantıklı mıdır ?


    Ayrıca okulların açılması demek, gençlere olan kısıtlamaların da kalkması demek. Muhtemelen okullar açılıyorsa kafe, işletme gibi yerler de açılacaktır, benim düşüncem vakaların artacağı yönünde, özellikle mutantlı virüs de ortaya çıkmışken.


    Neyse birşey demiyorum hayırlısı neyse o olsun.

  • Hastalıktan ölmesinler derken iş bulamadığı için açlıktan ölecek nesiller yetişecek bu gidişle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 4 Şubat 2021; 21:56:3 >
  • Zaten muhteşem olan eğitim sistemi pandemi namına iyice hallaç pamuğu gibi atıldı.

    Ne zaman ne yapılacağı belli değil, planlı bir politika yok, veli ve öğrencilerin yapabileceği bir şey de yok.

    Artık ne açıklandığının da bir önemi yok. Açsınlar bakalım ne yapacaklarsa.....

  • 2-3 ay için okul açmak mantıklı mıdır ?


    Ayrıca okulların açılması demek, gençlere olan kısıtlamaların da kalkması demek. Muhtemelen okullar açılıyorsa kafe, işletme gibi yerler de açılacaktır, benim düşüncem vakaların artacağı yönünde, özellikle mutantlı virüs de ortaya çıkmışken.


    Neyse birşey demiyorum hayırlısı neyse o olsun.

  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    İş zaten bulamıyacaklar ki asgari ücretli iş bile torpille zor giriliyor.

    iş olayı Türkiye de bitti en fazla asgari ücret belki biraz üzerine ama sigorta yine asgari olacak ölüm riskine değer mi ?

    Toplu taşımalar yine fazlası ile dolacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 5 Şubat 2021; 1:19:20 >
  • bir hafta sonra kapanir

    egitim aksıyor.cocuk 15 yasında ilkokul 5 e gidecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 5 Şubat 2021; 1:36:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 günde olsa açılması iyi oldu. Evdeki eğitimle okul bir değil .

  • özel okullar kurtulsun da ölen ölür bizene diyor bakan bey.

  • Kapatin gitsin okullari sanki okuyup muhendis olacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben anlayamadım özel okullar açılıyor mu lise için
  • Eskiden aç-kapa artema diye reklam vardı meb in işi de buna döndü.


    Lisansüstü yapan adam asgari ücretle iş bulamıyor neyin eğitimi bu.

  • Mutasyon virüsün her türlüsü ülkede cirit atıyorken yüz yüze eğitim 3. Dalgayı patlatır başlatır demiyorum. Kantinci Servisci yada özel okul çalıştırıcı olsam açılsın isterdim bide bi okulu yok bu çocuklar virüsü otobüse yemek yedikleri yerlere eve gelip ailesine dağıtacak. Ayıkla pirincin taşını çoğu belirti bile vermeden yapacaklar bunu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu dışına niye yazıldı şimdi eğitim yerine yazılsaydı
  • AssetGroup kullanıcısına yanıt

    Yurtlarda her öğrenciye 1 oda veremiyorsun nasıl açılsın üniv ?

    1 odada ortalama 3-4 öğrenci var. 1 tanesi dikkat etmez veya önemsemez enfekte olursa 4 kişinin hayatını etkiler belki ölmelerine sebep olur.

    Yemekhane falan enfekte olma ihtimali yüksek

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Şu açıdan bak, esnaf durumu ve geleceği nasılsa şuan ki üniversiteli gençlerin durumu da aynı. Disiplinden yoksun teknolojinin doruklarına kadar kullanılan sistemde eğitimin uzaktan yapılması bizim Türkiye üniversitelerinde bir faciadır. Bir bilim adamı çıksın desin bakalım gerçekten verim alınıyor mu? Çalışan ve çalışmayan ayrıt ediliyor mu? Sadece kamera ve online sınav ile ölçme ve değerlendirme yeterlimi, doğrumu ve bu hocanın ve üniversite komisyonunun umurunda mı?


    Yurt, ev veya ekonomik ihtiyaca hitap eden tüm nesneleri ele alsan da şuan genç hayatı daha beter oluyor, bu dünyada zamandan başka değerli bir cacık yok o zamanı alır verimli harcarsın ya da istemesen bile zaman kendini zaten harcar durur. Kişisel olarak çalışan öğrenci kendini toparlar lakin ülke tarafından bak. Kaliteyi kitlesel olarak yok ediyor ulusal çapta eğitimde kriz var. Açılması gerek ve zorunda şuan süreç kendini tam göstermiyor olabilir lakin yüksek öğrenim bir uzaktan öğrenimi daha ayakta tutamaz çuvallar ve zevali her zaman öğrenciye kalır net.


    Geleceği ve zamanın senin elinde bunu kullanmak zorundasın yoksa kullanılmak zorundasın inkar edebilirsin. Veri, sayı ve tıp üzerine eğitimlerin uzaktan eğitim ile destek veremezsin her üniversite bu yapıyı her dönem kendilerini geliştirerek verecektir lakin o geliştirme süreçlerini düşün kaç hata kaç öğrenciye nasıl patladı. Üniversitede disiplin, objektiflik, süreçlerdeki bürokraside gevşeme oldu berbat bir hal.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.