Şimdi Ara

MEB'in adı değişmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sistem ile Milli (!) Eğitim (!) Bakanlığının adı Milli (!) Ezberletim Bakanlığı olmalı. Hatta milli de olmasın direkt Ezberletim bakanlığı olsun. En azından bakanlığın adında bir ironi kalmamış olur. Böyle bir eğitim sistemi olamaz. Millet 12 yılını ezbere adıyor. Eğitim bu işin neresinde? Hadi eğitim herşeyden önemli ama ezberletim herşeyden önemli mi? Mesela ingilizce dersinde bir diyalog ezberlediğinizde hayatınızın neresinde kullanıyorsunuz? Ya da ezberlediğiniz tarih coğrafya konularını hatırlıyor musunuz? Kurduğunuz cümleleri ne zaman ögelere ayırma, sıfatlarını bulma, zamirlerini bulma ihtiyacı hissettimiz? Size bu zamana kadar okulda bilgi yorumlama öğretildi mi? Öğretilmedi. Sadece ezberletildi. Kaçınız liseden çıktığında ingilizce veya dersini aldıysanız almanca ve arapça konuşabiliyor? Gördüğünüz matematik konularının kaçını kullandınız? Yani biz böyle ne kadar ekonomi konuşsak da ne kadar adaletten bahsetsek de boş. Eğitim düzelmeden hiçbir şey düzelmez. 12 yılı sistem yüzünden heba ediyoruz. Eğitim sistemimiz yüzlerce ülke arasında sonuncu sıralarda. Yok amiraller darbe yapacakmış bilmem ne bunlar hep suni gündem. Asıl gündemde eğitim olmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Bızım okullarda ogretılen ıcerıgı nerede kullanacagını oretmıyrolar öyle bır sıkıntı var.


    Mezela türev integral ogrenıyorsun ama turev ve ıntegralın neden gereklı oldugu ılerde nerede kullanıslı olacagına daır bılgı yok.


    Uzay geometrısını nerede hangı amaclarla hangı sorunları cozmekte kullanacagını bılmıyorsun.


    Sadece kurmayı ve cozmeyı ogretıyorlar. Ama adam turevı neyı cozmek yada kurmak ıcın kullanacağını bılmıyor ıse turev ne ısıne yarayacak kı ?

  • Treth kullanıcısına yanıt
    Öğretmenler bir iki fazla çalışsın boşa maaş vermeyelim diye düşünmüyorlarsa birşey bilmiyorum. Vakit doldurmak için veriliyor o konular

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.