Şimdi Ara

me enviro oder daıkın shıra eco

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba klima 5505 ustam me enviro daıkın shira eco arasında tercihiniz ne olurdu?Nedenleriyle birlikte yazarmısınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba @hipotonüs hocam,


    Mitsubishi Electric Enviro ile Daikin Shira Eco arasında tercihim Enviro olurdu.


    Enviro orta segment,Shira Eco giriş segmenti olan birer modeldir. Hatta Giriş-Orta diyebiliriz çünkü tam giriş segmenti olarak Sensira serisi var.


    Enviro'nun soğutma ve ısıtma verimi daha yüksek. Soğutmada açık ara fark var iken ısıtmada birkaç rakamla sayılabilecek fark mevcut (hangi kapasiteyi incelediğimize bağlı olarak net rakamlar verebilirim).


    Mitsubishi Enviro'nun minimum kapasitesi daha düşük. Yani cihaz gerektiğinde kendini daha kısık çalıştırabiliyor.


    Ses bakımından aralarında çok fazla bir fark bulunmamaktadır.


    En önemli farkı Enviro'nun verim olarak üstünlüğüdür.


    Enviro'nun dış ünitesi bir miktar daha büyük,daha büyük yüzey alanına sahiptir (12000 Btu'yu referans alıyorum)


    Bu detaylar ışığında Enviro'nun daha iyi bir tercih olacağını söyleyebilirim. Pratikte ikisi de gayet memnun edecek,sessiz çalışan ve performanslı cihazlardır. Ama bahsettiğim gibi Enviro orta,Shira Eco giriş-orta yani bir kademe alt sınıfta olan cihazlardır.


    Saygılarımla...





  • klima 5505 ustam ben 22000 btu me enviro kullanıcıyım bir tanıdığımızda eski 410 gazlı shıra eco vardı klimanın hem iç hem dış ünitesi sessizdi denemek için iç ünite fanını son kademeye aldığımda bile me orta fan hızı gibi çalışıyordu ama hava debisi düşük olabilir teknik verilerde bu bilgi yok iç ünite derinliği shirada daha fazla ben almadan önce çok kararsız kalmıştım shira plus 1,5yıl önce 16000 eco 11700 mhi18000 ' lik klima diamond 12000 tl fiyat almıştım shira plus indirim biraz daha olsaydı alacaktım bayiler eco ile plus arasında sensör özelliğinin dışında fazla fark bulunmadığını söylemişlerdi teknik verilerdede birbirlerine yakın değerler görünüyor 22000 btu için kıyasladığımızda tasarım yükü ısıtma ve soğutmada aynı seer scop az bir fark var dış ünite ölçüleri ve gaz miktarlarıda aynı shira plus çalışma sıcaklık değerleri farklı mhi diamond almayı düşünmüştüm ama plastik kalitesi krigamine zen kullanıcısı olarak çok vasat geldi bayi dürüst bir şekilde iç ünite kapağının zamanla sorun çıkardığını söyledi teknik verilerdede klimanın sıcak iklim kuşağında tasarım yükü yüksek orta iklimde düşük tutulmuş bence me ve daıkın gibi sıcak iklim kuşağında düşük ortalama iklimde yüksek olması gerekirdi me tercih etmemin sebebi müşterisini mağdur etmemesi kaliteli malzeme kullanması iç ünite fanı en uzun çalışma süresi olarak rekorlar kitabına girmiş ayrıca bir inceleme videosunda dış ünite fan motoruda kendi fan motoru başka yabancı kanallarda shira econun inceleme videosunda dış ünite fan motoru başka bir marka kompesör etiketi ise iç tarafta kaldığundan görünmüyor aynayla baktıklarındada bir açıklama yapılmıyor Benim klimam sizin dediğiniz gibi çok düşük güçlerde çalışabiliiyor sanki 9 ve 12 klima gibi mesela dışarda 10 derece bir sıcaklık vardı yan komşuda kombisini açmıştı klima 24 derece ayarlı iken 165 w civerında çalıştı 27 derece soğutmada 130w düştü Daıkının çekya üretimi olanlar tavsiye ediliyor shıra plus ve eco nerede üretiliyor bilmiyorum kart arızası ve iç ünite fan arızası şikayetleri okumuştum belki üretim yılına göre değişiyor olabilir kusura bakmayın ustam yazım çok uzun oldu başka bir sayfada kulandığum 22000 bth me enviro inceleme yazısı ve sorunlarımı anlatırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hipotonüs H kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    MHI marka cihazların plastik kalitesi diğerlerine göre zayıf kalıyor,doğru. Ama donanım açısından çok iyi. Tabii bu "iyi" yorumuna özellikle Premium ve Diamond serisini dahil edebiliriz. Silver veya Comfort serisi giriş sınıfında kalıyor.


    Daikin hava üfleme konusunda daha narindir,dediğiniz gibi hava debisi ve statik basıncı daha düşüktür.


    Türkiye için yorumluyorsak Daikin'in çoğu serisi Türkiye'de Sakarya Hendek fabrikasında üretiliyordu. Önceden ise Belçika,Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde üretiliyordu. M.Electric ve Heavy ise genellikle Tayland üretimi idi,şimdilerde M.Electric de Manisa fabrikasında üretiliyor.


    Mitsubishi Electric iklimlendirme ve soğutma sektöründe büyük başarıya sahip. Bahsettiğiniz gelişmeleri üretip piyasaya sunabilen bir marka. Daikin'in de aynı sektörde birçok icadı mevcut (VRV sistemlerin mucidi olması en büyük örneklerinden biri).


    Hepsinin birbirine karşı spesifik olarak üstünlükleri ve eksiklikleri söz konusu olabiliyor. En üst modellerini bile kıyaslasanız birbirlerine karşı yine eksik veya fazla yönleri olabiliyor. Bu noktada optimum,ideal tercihi yapmak önem kazanıyor.


    Ama şöyle de bir şey var, "planlı eskitme" denen ticari hile her zaman uygulanıyor. Yani hangi marka model olursa olsun ne yazık ki eski kalite kalmadı. Teknolojinin gelişmesi sonucu hassas elektronik devrelerin de bu cihazlara dahil olması dayanımı azaltıyor. Bugün hala aktif olarak çalışan Daikin,Mitsubishi,Toshiba,Panasonic,Sanyo gibi markaların 30-35 yıllık klimalarına rastlayabiliyoruz. Ama bugün aldığımız cihazlar 5 yıl içinde arıza çıkarmadan çalışabilirse ne mutlu. Bu da ürün erken bozulsun da satışlarım artsın mantığıyla bütün markaların ama az ama çok miktarda uyguladığı kurnazlıklardan biridir.


    İnceleme yazısı paylaşırsanız şahsen çok memnun olurum. Çeşitli görüşlerin ortaya çıkarılması diğer klima arayışında olan forumdaşlarımıza da çok faydalı olacaktır.


    Saygılarımla...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.