Şimdi Ara

me enviro 22000bth inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bu klimayı 1,5 yıldır kullanıyorum iç ve dış ünite thailand üretimi dış ünite 18' lik klimayla aynı, kalın boru çapı farklı1/2 servisin söylediğine göre kondanser ve kompresör farklı fan motorunun aerodinamik yapısı geliştirilip ağırlığı azaltılmış hava debisi yükseltilmiş bu sayede defrost süresi azaltımış fan motunun devir aralığı geniş çok düşük ve yüksek devirlerde hassas bir çalışması var kompresör yüksek devirlerde sesi duyuluyor düşük devirlerde sessiz

    iç ünite uzun 1100cm geniş ve derin bu sayede hızlı ve dengeli bir ısıtma soğutma yapıyor yalnız soğumada klima yüksek olduğundan soğuk hava üstünüze geliyor bu klimanun takılacağı yerin tavanının yüksek olması gerekiyor alçak tavanda flaplar aşağıda kalıyor dikey flapları sağa sola yönlendirseniz bile yinede soğuk hava üstünüze geliyor iç ünite hava debisi düşük fanda bile yüksek ama ısıtmada yinede ilk önce 3 fan hızında kullanmak gerekiyor 300-400W çalıştığında otamatik yada düşük fana alıyorum iç ünite dikey flapları sağ - sol yönlendirmesi yapınca klima verimsiz çalışıyor çektiği güç yükseliyor iç ünite 1-2 fan hızı çok rahatsız edici bir ses yok diyebiliriz 3 fan hızı sesli 4 fan huzı kullanılamayacak kadar sesli aslında bende işitme kaybı var bu yüzden benim yorumum pek ssğlıklı olmaz ama buna rağmen rüzgar sesinin haricinde fan motorundan gelen bir ses var klimayı aldığım bayide iç ünite fanının çalışmasını çok sessiz buldum aynı marka ve modeli kullananlar varsa yorum yapabilirler İç ünite ısı eşanjörü bakır boru çapları inceltilip yatay ve dikey kanatların yapısı büyütülmüş plastik ve işcilik kalitesi krigamine zen göre düşük geldi power ve termostat ledler beyaz farklı renklerde ve daha ince olsa daha estetik olurmuş set edilen dereceye 1-2 derece kala termostat led lambası sönüyor kumanda yine keskin hatlı ergonomik olmayan yapıda neden bu şekilde yapıyorlar anlayamıyorum ele rahat oturan işlevsel bir yapıda olması gerekir kumandada ışık daha önceki eski modellerde yoktu bunda var fakat kumanda askı aparatını kaldırmışlar benim için önemli değil ihtiyaç duyanlar için ise kutudan çıkmıyor Gece modu eklemişler dış ünite kompresör gücünü düşürüp led lambaların aydınlatmalarınıda kısıyor bence çok gerekli bir şey değil onun yerine uyku modu koysalar daha iyi olurdu fazla bir konfor özelliği yok olanlarda bence kullanışsız mesala eco cool yatay kanatların aşağı yukarı hareketi ile soğutmada tasarruf edilmesi uzun ve geniş üfleme çok kullanımayan özellikler wifi opsiyonel standart olması gerekirdi bu fiyatlara 10 yıl garanti kampanyası var ama bunu fiyatlara yansıtmışlar en alt model hare fiyatıyla daıkının en üst modeli olan shiraplus alınabiliniyor bu arada daıkında 22' lik klima stoklarda yok galiba ellerinde 24' lük stok fazlalığı var zannedersem geçenlerde fiyat aldım 22' lik olmadigı söylendi herhalde 24'lük dış ünite ölçüleri çok büyük olduğundan fazla tercih edilmiyor Başka bir yazımdada environun performansını paylaşırım

    to be continued


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba. İncelemeniz için şahsım adına teşekkür ederim. Cihaz gayet kaliteli ve performanslı. Kompresörün yüksek frekansta ses çıkarması normal diyebiliriz,tabii anormal seviyede gürültü olmadığı sürece zırıltı olması normaldir. Sağ-Sol hava yönlendirme özelliği tüm cihazlarda iyi bir özellik olsa da üflenen havaya yön vermek adına flaplar bir nebze havanın çıkışına engel olan bir siper gibi davranıyor. Çünkü dümdüz çıkış yapan havayı keskin bir şekilde saptırıp yön veriyor. Bu nedenle sağ-sol flaplar özellikle tam sağ veya tam sol yaptığında hava üflemesi zorlaştığı için cihazın tüketimi ve rüzgar sesi artış gösterecektir.


    Japon'lar sadelikten yana olduğu için panel üzerinde sıcaklık ayarını gösteren ekran vb. detayları pek sevmiyorlar. O nedenle minimalist ışıklandırmalar ekleyerek ürün üretiyorlar ama dediğiniz gibi hiç değilse LED renkleri farklı olsa daha iyi olurdu.


    Keskin hatları yine Japon markaları çok seviyor. Daikin'in kumandaları da benzer şekilde keskin hatlara sahip. Daha kolay ele oturan,kompakt bir yapı tasarlanabilirdi. Samsung,LG vb. Kore firmaları bu konuda özellikle iyi durumda ve oval hatlara sahip kumandalar tasarlıyor.


    Askı aparatını ücret karşılığında satıyorlar. Bu da kâr oranını artırmak amaçlı yapılan bir uygulama. Zamanında servislerden yedeğini alırken bile çoğu ücret talep etmezken şimdi bunu ek aksesuar olarak nitelendirip ücret karşılığında veriyorlar.


    Wi-Fi kontrol konusunda eşiği yüksek tutuyorlar. Üst segment modelleri haricinde opsiyonel olarak sunuyorlar ve modül bile hatrı sayılır fiyatlara satılıyor,oldukça pahalı.


    Elinize sağlık.


    Saygılarımla...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.