Şimdi Ara

MAZOT YERİNE BENZİN KOYMALARI / TRAMER 18.000TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olay abimin aracının başına gelmiştir. Ben ise bir şekilde olayı yaymak istedim.

    "Sizden ricam farklı platformlarda hesaplarınız varsa oralarda da olayı yaymanız, en azından bizim başımıza geldi sizlerinde başına gelmesin."

    Araçta 18.000tl masraf çıktı doğal olarak tramer'de de. Aracı tamir ettiler serviste 2 hafta gibi bir süreçte ama teslim aldıktan 2 hafta sonra enjektörlerden mazot damlatmaya başladı. Servise verdik tekrardan. Araçtan da soğuduk açıkcası. Çekmiyor, gitmiyor, gaz almıyor vs. el arabasına döndü araba.

    Tramer'e işlemiş durumda. Doğal olarak aracı sattığımızda da fiyatı hayli bir düşecek. Bu tramer'de ki zararı karşılamaları için ne gibi bir yol çizmemiz gerekir sizce?

    "Konu yanlış yerdeyse affola. iş arasında yazdığımdan dolayı yazım hataları olabilir."

    Teşekkürler.

    -

    Link:https://www.sikayetvar.com/bp-petrolleri/bp-petrolleri-yanlis-yakit-dolumu-ve-istasyon-hatasi

    Şikayetvar.com'a yazdığımız şikayet

    30.06.2018 tarihindeki eşimin kardeşinin düğününe hazırlık nedeniyle 29.06.2018 Cuma günü saat 14:00 sularında, imrahor Cad. No:13-15 Kağıthane/İstanbul adresinde bulunan “Hun Perakende Enerji ve İnşaat” ünvanlı BP benzin istasyonundan, full depo (230-tl) benzin aldım. Akabinde takım elbisemi almak amacıyla 1,3 km mesafede olan Okmeydanı’na gittim. Aracı park ettikten sonra kendi kendine motoru durmuştur. Takım elbisemi aldıktan sonra tekrar aracı çalıştırmayı denediğimde tüm uğraşlara rağmen çalışmamıştır. Ne olabileceğini öğrenmek amacıyla sağı solu ararken durumumu gören bir mağaza görevlisi “yanlış benzin vermiş olmasınlar” diyerek beni uyardı. Böyle bir probleme ihtimal vermesem de fişe bakma ihtiyacı hissettim.


    Benzin kapağının içinde, Kelebek camın üzerinde “Diesel” yazmasına rağmen görevli kişi aracıma Kurşunsuz Benzin doldurduğunu fişin üzerinde görünce şok oldum. Hem de yarın düğün varken. Tanıdığım avukatlarla konuştuktan sonra önce istasyona ulaşmaya çalıştım. Ulaşamayınca BP’nin Genel Müdürlüğe bağlı çağrı merkezini aradım ve durumu anlattım. Kendileri de istasyonla iletişime geçeceklerini belirttiler. Ben de lokasyonumu belirterek beklediğimi söyledim. Telefon gelmeyince bende tekrar istasyona ulaşmaya çalıştım. İlk aramalarıma cevap vermeyen telefon kaldırılınca durumu hemen hararetli ve kızgın bir şekilde anlatmaya başladım. Bir süre dinledikten sonra sözümü nazikçe kesen bey, numaranın eskiden BP İstasyonuna ait olduğunu, artık kendi kullanımlarında olduğunu belirtti. Ama kendisinin yine yardımcı olacağını belirterek telefon numaramı aldı ve muhtemelen ilgili kişilere iletti.
    Sıcak güneşin altında yarınki planı nasıl değiştireceğimi düşünürken 45 dakika sonra istasyon yetkilisi olduğunu belirten Ş*** bey aradı.


    Kendisine konuyu kısaca anlattıktan sonra bir çekici ve pompa görevlisini yanıma gönderdi. Aracım servise çekildiğinde saat 17:00 civarıydı ve o gün için kayıt açılmasından başka bir şey yapılamayacaktı. Ertesi gün düğün olması ve acil araca ihtiyacım olduğunu Ş** beye ilettim. Kendisi birkaç yerle görüştüğünü beyan etse de ikame araç temin edemeyeceğini söylemiştir. Buna istinaden 2 günlük aracı kendim kiralayacağımı ve tüm masrafı yansıtacağımı belirttim. Pazartesi günü içinse kendilerinin araç tahsisini beklediğimi belirttim. Kiraladığım aracın maliyeti; 367- TL araç kira ve 143- TL ek şoför ve teminat bedeli olan toplam 510-TL
    Hafta sonu düğünde olabilecek mağduriyetim bir nebze olsa da cepten ödeyerek gidermiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SDEOEUS -- 9 Ağustos 2018; 12:18:5 >







  • Önce icradan ödeme emri gonderiyorsunuz. Oderlerse dosya kapanır. İtiraz ederlerse yüzde 20 inkâr tazminatıyla beraber tüketici mahkemesinde dava açıyorsunuz. Bu tazminatin yanı sıra ödeme emrinin gönderilmesinden itibaren yasal faizini de talep edin tüketici mahkemesinden. Fakat tavsiyem öncesinde arabayı tam anlamıyla tamir ettirin ki gerçek hasarı ona göre talep edebilin.
    2.5 yıl Abd’de yaşadım. Yakıtımı genelde kendim dolduruyordum. İstasyonda pompaya kredi kartını sokup, yakıyı seçiyorsunuz, ardından kartın posta kodunu yazınca pompayı araca takıp yakıt doldurmaya başlıyorsunuz, istediğiniz kadar doldurup pompayı geri taktığınızda, yakıt kaç dolar tuttuysa karttan o miktar kesiliyor.

    Kartla değil de nakit ödenecekse, istasyonun marketinden durdugunuz pompanın numaraaını söyleyip istediğiniz miktarı markete veriyorsunuz, marketçi de ödenen miktar kadar yakıtı o pompada serbest bırakıyor, direkt pompayı kaldırıp yakıtı dolduruyorsunuz. Bu şekilde 2.5 yıl aracıma yakıt aldım. Bence çok daha mantıklı.

    Hatta gece saatlerinde bazı istaayonlar kapalı olur, kimse olmazdı ama pompalar hala aktiftir, kendi kendinize yakıtı doldurur yola devam edersiniz.
  • Geçmiş olsun. motor neden şu an kendine gelmedi. Tamir eden yeri de şikayet edin bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncay altuntoprak -- 9 Ağustos 2018; 10:42:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle çok büyük geçmiş olsun. Talihsiz bir durum ve insanın canını sıkan bir durum. Kaza olsa dersiniz ki kaza oldu arabam yattı çok umursamazsınız fakat böyle durumlar bence daha çok can sıkıyor. Petrole gittiğimde ne olursa olsun arabadan iner ve pompacının hangi pompayı aldığına dikkat ederim. Sonra arabaya marş vurmadan aldığım fişe bakarım. İnsanoğlu her an hata yapabilir. Adamın evde sorunu vardır, mali sorunu vardır, aşk sorunu vardır ve bir şekilde kafası dalgın olup yanlış yakıtı araca koyabilir.
  • Önce icradan ödeme emri gonderiyorsunuz. Oderlerse dosya kapanır. İtiraz ederlerse yüzde 20 inkâr tazminatıyla beraber tüketici mahkemesinde dava açıyorsunuz. Bu tazminatin yanı sıra ödeme emrinin gönderilmesinden itibaren yasal faizini de talep edin tüketici mahkemesinden. Fakat tavsiyem öncesinde arabayı tam anlamıyla tamir ettirin ki gerçek hasarı ona göre talep edebilin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin ve dizel farklı şeyler bilirsiniz ki. Bunların tamamına yakıt deniyor.

    Şikayeti bile yazarken "full depo (230-tl) benzin aldım" "benzin kapağının içinde" "yanlış benzin vermiş olmasınlar" diye ifadeler kullanılmış. Belki yakıt alınırken bile pompacıya "full benzin" denmiş olabilinir ağız alışkanlığıyla. Pompacı arkadaşların çoğunun baştan savma iş yaptığını düşünürsek yakıt alınırken benzin veya dizel-mazot diye özellikle belirtilmesi ve pompaya, fişe dikkat edilmesi gerekiyor.

    Kelebek camı üzerinde diesel yazdığını belirtmeseniz aracınızın ne motoru olduğunu ilk anda anlamak bile karmaşık oldu okurken.

    Burada size veya abinize laf etmiyorum ancak dikkatli olunması gerektiği de bir gerçek.

    Geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 9 Ağustos 2018; 12:20:19 >
  • Ya artik yil olacak 2019. Boyle sacma sapan personel hatalarinin onune geçebilmek icin artik bizim de avrupa ve abd de oldugu gibi kendi yakıtımızı kendimiz aldığımız bir sisteme gecmemiz lazim.

    Elin adaminin bir anlik hatasi nelere mal oluyor. Fiyatlar zaten uçmuş gitmiş millet elindeki arabaya bebek gibi bakıyor ama kendini bilmez insanlar yüzünden malimiza zarar geliyor.

    Bu olay pompacilar icin kotu olabilir ama cok sik duymaya basladik böyle hataları. Benzin fiyatlarında da düşme olabilir belki böylece. Pompaci masrafı olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gran Turismo 7 -- 9 Ağustos 2018; 12:46:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin ve dizelin pompası farklı degilmiydi artık. İstesede kıyamıyordu pompaci?

    Daha once hic BP den yakıt almadınız mı aracınıza? Firmaların kendi içinde plakaya bağlı veri tabanı oluyor. Pompaci plakayi sisteme yazdığında daha önce dizel yakit alındı ise bu plakaya, farkli yakit konmaya calisildiginda pompa uyari veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinli araca mazot koyamazlar. mazotluya benzin koyabiliyorlar.
  • geçen sene akraba corolla dizel aracına 50 liralık mazot alıp parasını ödedikten sonra motoru çalıştırmadan mazot yerine kurşunsuz verildiğini farketmiş
    motoru çalıştırmadan istasyon görevlilerine durumu iletince ilgili personel çeyrek deponun tamamını tahliye edip yeniden çeyrek depo mazot koydu

    sorun çıkarmadı
  • Gran Turismo 7 kullanıcısına yanıt
    Orda parayı yatırıp öyle mi alıyorlar benzini ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Niye ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

    Niye ?
    Pompa girişleri ağız genişliği farklı...
  • Ben artık hangi yakıtı alacağımı pompacıya söylüyorum, sonra hangi pompa kolunu aldığına bakıp ondan sonra ödeme yapmaya gidiyorum, çok zor değil 5 sn sürüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın en kötü olaylarından biri, geçmiş olsun, umarım çok baş ağrıtmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teyzemde 1.4 TDi var benzin koydular yanlışlıkla sonra aracı aletle biraz devirip boşalttılar araç hiç sıkıntı çıkarmadı, geçmiş olsun kötü şans

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben üstüne basa basa her defasında benzin diyorum pompaciya ve eline pompa yi alıp yakıt girişime koyana kadar bakarim bir defasında az kalsın dizel koyacaktı direk uyardım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eminim pompacıya 1 depo benzin fulle denmiştir. Şikayette bile devamlı benzin koydurdum deniliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elcas kullanıcısına yanıt
    E koyuluyormuş işte. Bu arkadaşın aracı benzinli mazot konmuş ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uvb007

    E koyuluyormuş işte. Bu arkadaşın aracı benzinli mazot konmuş ?
    Araçta Dizel yazmasına rağmen benzin koymuşlar diyor arkadaş. Fişte kurşunsuz yazınca anladım demiş. Karıştı herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Ağustos 2018; 17:30:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.