Şimdi Ara

Mazda, düşük emisyonlu e-Skyactiv D motorunu tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mazda, düşük emisyonlu e-Skyactiv D motorunu tanıttı



    Mazda, “Çoklu Çözüm Yaklaşımı” adını verdiği ve 2050 yılına kadar ulaşmak istediği karbon nötr hedeflerinin bir ayağı olarak içten yanmalı motorlarını geliştirmeye devam ediyor.



    Yüksek beygir gücü ve torka sahip, uzun menzil ve düşük yakıt tüketimine karşın mümkün olan en düşük emisyon seviyesine ulaşmak üzere geliştirilen yeni e-Skyactiv D motor, 3,3 litrelik 6 silindirli turbo beslemeli dizel olarak 200 HP ve 254 HP’lik iki varyasyonla üretime girecek.



    Ayrıca Bkz.İthal elektrikli araçlara ek gümrük vergisi Tesla'yı da vurdu



    Markanın yeni 3.283 cc hacmine sahip dizel motoru, uzunlamasına yerleştirilmiş elektrik kontrollü common-rail doğrudan enjeksiyon, 48V Mazda M Hybrid Boost teknolojisi ve DCPCI “Dağıtım Kontrollü-Kısmen Önceden Karıştırılmış Sıkıştırma-Ateşleme teknolojisi sayesinde daha düşük yakıt tüketimi, daha yüksek güç ve mümkün olan en düşük emisyon oranlarına ulaşabiliyor. Bu sayede motor, yüzde 40’ın üzerinde bir termal verimliliği de elde etmiş oluyor.



    Mazda, düşük emisyonlu e-Skyactiv D motorunu tanıttı



    Dünyanın en temiz dizel motorlarından biri olduğu iddia edilen yeni turbo beslemeli dizel motor, WLTP normlarına göre 100 km’de ortalama 4,9 litrelik yakıt tümetimi ile 127 g/km emisyon değerlerine ulaşıyor. Motordaki titreşim seviyesinin selefine göre çok daha düşük olduğu, sessiz ve pürüzsüz sürüşlere imkan verirken çekici bir sese de sahip olduğu belirtiliyor.



    Önümüzdeki 3 yıl içinde 5 yeni elektrikli modeli tanıtacak Mazda, Skyactiv EV adı verilen, her boyuttaki elektrikli otomobilin üretimine imkan tanıyan tek platform ve ölçeklenebilir mimariye ise 2025 yılından sonra geçmeyi planlıyor. Yeni geliştirilen motorun 2023 yılının başlangıcında ilk olarak markanın amiral gemisi CX-60’ta hayat bulması planlanıyor.









  • Mazda bunun gibi geçmişte bir sürü yaptım ettim kuş tuttum dediği haberler yaptı. Gerçek hayata hiç uymadı, ya performanstan ödün verdi verdi ya yakıttan onun için ben pek gerçekçi bulmuyorum bu içten yanmalı motorlarla ilgili haberleri. 3.3 litre motorun ağırlığı bile başlı başına sıkıntı yahu, bunu bu ağırlığı taşıyacak şaseye oturttuktan sonra nereye 2 litre yaktıracan. Kıçına elektrik motoru takviyesi yapacaksan içten yanmalı motoru kaldır gitsin zaten.

  • Bize uygun 1.0 bir şeyler üretseler bari biz bunu alamayız ağam.

  • emisyon değil de gerçek hayatta 100 km'de 2lt veya daha az yakıt tüketen motor yaparlarsa, derim ki, tamam.

  • Alman grubunun 1.0 / 1.6 motorlarda yakaladığı yakıt tüketimini 3.3 ile yakalamışlar. Vergi sistemimiz yüzünden Türkiye’de satamıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Seri üretim araç morunda yüzde 40 üzeri verimlilik bir rekor olmalı. Güç / Yakıt oranı muhteşem olmuş. Benzer teknolojiyi Kamyon ve otobüs gibi araçların motorlarına getirmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 30 Temmuz 2022; 00:57:32 >
  • Haberi tam oku. Hybrid bir araç bu. O hybrid motoru benim Anadol'a taksan o da 4 litre yakar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda bunun gibi geçmişte bir sürü yaptım ettim kuş tuttum dediği haberler yaptı. Gerçek hayata hiç uymadı, ya performanstan ödün verdi verdi ya yakıttan onun için ben pek gerçekçi bulmuyorum bu içten yanmalı motorlarla ilgili haberleri. 3.3 litre motorun ağırlığı bile başlı başına sıkıntı yahu, bunu bu ağırlığı taşıyacak şaseye oturttuktan sonra nereye 2 litre yaktıracan. Kıçına elektrik motoru takviyesi yapacaksan içten yanmalı motoru kaldır gitsin zaten.

  • 3.3 bir de turbo beslemeli ama 200 ve 254 bg güç üretiyormuş. Herhalde emisyon belasına bu kadar kısmışlar gücünü. Bir yazılım güncellemesi ile 500'ü geçer herhalde.

  • Herkes 3.3LT motor kısmına takılıp yardırma grubuna katılmış fakat bu motor şarj için çalışacak tipte bir hibrit araçta kullanılacak, sadece şarj için en verimli devirde çalıştığından çok iddialı değerlere imza atıyor.

    Haberde bir şeyler eksik kalmış gibi geliyor. Bu devir'de 3.3LT motoru CX60 'ın segmentte piyasaya sürmek için ne desem bilemedim. :)) çok değişik şeyler içmek lazım.

  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt

    bazı şuursuzlar da çıkıp 1.6 üstü lükstür, zevke girer ne gerek var falan diyor.


    böyle güzel araçları kullanamıyoruz saçma vergi sistemi yüzünden.

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Bir çok ülkede yasaklanıyor demişsiniz sayın hangi ülkeler bunlar , gerçekten merak ettim ?


    Benim bildiğim 1 2 zengin avrupa ülkesi dışında sesi çıkan yok şimdi rusyadan doğalgazları kesileceği zaman elektirik üretmede zorlanacaklar arabalara mı versinler elektiriği yoksa evlerini klimayla ısıtmaya mı.. ayrıca bir savaş durumu olsa elektirik şebekesini temel alsa arabaların hepsi koca bir çöpe dönüşür. Avrupa çünkü nükleere de karşı hatırladığım kadarıyla almanya baya reaktörde kapatmıştı, rüzgarla güneşle de günümüzün teknolojisiyle tam talep karşılamaya yetersiz.


    Elektirikli arabaların yaygınlaşmasıyla elektirik talebinin patlaması gündeme gelecek.. Kaldı ki şu an bile arz yetersiz bence..


    Petrol bu yüzyılın yarısına kadar popüler olmaya devam edecek ama bir yandan da küresel ısınma gibi dev bir gerçek var.


    Bu yüzden önümüzdeki 30 sene için az petrolle çok verimli motorlar geliştirilmesi gerekiyor, mazdayı bu hybrid motoru için tebrik ediyorum. benzinden ziyade dizelde hybrid daha mantıklı. Japonlar boşa kürek sallamaz


    Bunlara ek şu an sessiz gibi dursa da hidrojen yakıtı da gümbür gümbür geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 30 Temmuz 2022; 20:12:49 >




  • vay be 3.3litre motorda 5 litre yakıt tüketimi helal olsun hem yüksek performans hem düşük güç, japonlar yapıyor bu sporu.

  • 3.3 litrelik 6 silindir dizelden 200 ve 254 hp almak mı? Biraz 2010 almanların aldıkları güçte kalmamışlar mı sanki?

    2009-2011 Audi A6 3.0 litre dizel = 240 beygir
    2007-2009 Bmw 530d 3.0 litre dizel = 235 beygir
    2009-2012 Mercedes E350 3.0 litre dizel = 265 beygir

    Ama normal karşılıyorum emisyonları düşürmek adına beygirleri kısmaları normal olmuş. Tüketim ve emisyon değerleri bunu gösteriyor. Mazda yine içten yanmalı motorda harikalar yaratıyor

    Yakıt tüketimine şaşıranlar olmuş. Ben de şaşırmakla beraber %40 verimi görünce şaşkınlığım gitti. Düşünebiliyor musunuz yaktığı yakıtın %40 ını enerjiye çevirebiliyor. Bu %40 la 254 beygir alıyolarsa bunu %60 a çıkardıklarında 381 beygir alırlar demek. Günümüzde yaktığı yakıtı en iyi enerjiye çeviren sadece Ferrari motorları var diye biliyorum (%25-30)

    Bizim trafikte kullandığımız araçlar %10 ile %20 arasında verime sahip yani yaktığımız yakıtın sadece %15 ile beygir elde ediyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 30 Temmuz 2022; 23:35:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • TiesTorN kullanıcısına yanıt

    Aile arabası olarak geçen C/D sedan, C/D SUV, panelvan araçlar çok ağır kasalara sahip. Bu arabalar en az 2 litre motora sahip olmalı. Gerçekten de Türkiye’de ağır kasalı arabaların gitmediğini Almanya’da v6-v8 arabalar kullanınca anladım. Üstelik bu ülkenin karadeniz bölgesi var. Artvin ve Zonguldak başlı başına akıl almaz rampalara sahip. 60 beygir arabayla Artvin’de markete gidemezsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 31 Temmuz 2022; 10:35:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda işi biliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şanzıman ile içten yanmalı motor arasına elektrikli motor koymak enteresan bir çözüm.

    ilk bakışta pratik gelen de bir çözüm. ancak aracın bakım,tamir onarım işleri daha zorlu ve kompleks olabilir.

    bizim ülkemizde zaten zorludur bu süreçler.


    kendim eski mekanik tamirciyim oradan biliyorum :D

    aslında küçük v motor ve yanına elektrikli motor eklenebilse daha iyi olabilir gibi.

    örneğin toyota bu işi güzel yaptı hibrit araçlarında.

    neyse ben mazda mühendislerinden daha mı iyi bilicem Mazda, düşük emisyonlu e-Skyactiv D motorunu tanıttı Mazda, düşük emisyonlu e-Skyactiv D motorunu tanıttı 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.