Şimdi Ara

Masa Çekimleri İçin Kamera Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Kameranın 90 derece sabit olduğu sadece masa üzerinde ders çekimleri yapmak için amaca yönelik kamera önerisine ihtiyacım var. Şu an İphone 7 Plus kamerası ile çekim yapılmakta. Cevabınız için teşekkür ederim.

    Örnek Video:https://www.youtube.com/watch?v=Y9m0Tqf88AE

    Örnek Video:https://www.youtube.com/watch?v=RPFd_q47XtE







  • valla aydınlatma iyi olduktan sonra her türlü kamera ile çekim yapabilirsin. yani bu iş için illa dslr veya video kamera almaya gerek yok bence. iphone 7 plus ta gayet kaliteli videolar çekebiliyor.
    yani siz ışığı iyi ayarların yeter. birde kaliteli yaka mikrofonunuz varsa tamamdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    valla aydınlatma iyi olduktan sonra her türlü kamera ile çekim yapabilirsin. yani bu iş için illa dslr veya video kamera almaya gerek yok bence. iphone 7 plus ta gayet kaliteli videolar çekebiliyor.
    yani siz ışığı iyi ayarların yeter. birde kaliteli yaka mikrofonunuz varsa tamamdır.
    Hocam aydınlatmanın iyi olduğunu varsayarsak Canon eos 600d ve Canon Eos 1300d modellerini öeriyorlar. Bilgi sahibi iseniz bu modelleri yorumlayabilir ya da yeni öneri sunabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YtKoRaY

    Hocam aydınlatmanın iyi olduğunu varsayarsak Canon eos 600d ve Canon Eos 1300d modellerini öeriyorlar. Bilgi sahibi iseniz bu modelleri yorumlayabilir ya da yeni öneri sunabilir misiniz?

    Alıntıları Göster
    canon 600d yi biliyorum kullanmışlığım da var. bu makineler iyi kaliteli videolar çekiyor,ama video bilgisayarda seyredince çok güzel gözüküyor,lakin aynı videoyu youtube a yükleyince kalite kaybı oluyor,sanırsın dslr ile değilde ceptelefonuyla çekilmiş gibi hissiyat veriyor.
    bunun nedeni de youtube videoları fazla yer kaplamasın diye sıkıştırma yapıyor.
    bu nedenden dolayı iyi aydınlatma olduktan sonra cep telefonu veya dslr ile çekilmiş bir video internet ortamında pek fark edilmiyor.

    yani ışık iyiyse iphone 7 plus ile çekmiş olduğun video ile canon 600d ile çekeceğin video arasındaki görüntü kalitesi farkı youtube ortamında pek fark edilmeyecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 8 Ekim 2019; 11:55:36 >




  • youtube eyahut başka bir internet sitesinde kimse videonun neyle çekildiğine bakmaz.
    videoyu seyrettiren şey içeriktir. anlatım tarzı,konuşma şekli,yani hitabet önemlidir.
    mesela yukarıda linkini paylaştığın tonguç akademi kanalını insanlar niçin tercih ediyor? pahalı video ekipmanları kullandıkları için mi? hayır tabiki. içerikleri,konuyu anlatış tarzı ve hitabeti insanları çekiyor kendine.
    yani tonguç akademi 500-600tl lik video kamerayla da video çekse milyonlarca kişi izler o videoyu,yani kimse görüntü kalitesi kötü diye videoyu seyretmekten vazgeçmez. ha ben kulağı tırmalayan kötü bir ses varsa başka bir kanalın videosuna bakmayı tercih edebiliyorum.

    sizin çekmiş olduğunuz videodan bir örnek paylaşırsanız neye önem vermeniz gerektiğini daha net söyleyebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.