Şimdi Ara

Market poşetlerinin yasaklanması hk: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre D

    Arkadaş, gereksiz yere poşet almayacaksınız. Gerekiyorsa da poşetinizi yanınızda götüreceksiniz. Bu kadar basit.

    Bu poşetlerin, plastiklerin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyorsunuz. Her şeyiniz para olmuş. Dünya mahvolduktan sonra parayla düzeltemezsiniz.

    Şu belgeseli izleyin, izlettirin.
    İzlemezler çünkü TRT .. ): )




  • akpye değil oy, günahımı bile vermem. ama gerekli ve iyi bir uygulama.
  • Doğru ve çok geç kalınmış bir uygulama. Almanya'da ne zaman bu uygulama başladı bilmiyorum ama 40 yıl önce mevcuttu. İtiraz edilmesi gereken bir durum yok. Bu uygulamanın sadece poşetlerde yapılacak olması da yanlış. Tüm metal, plastik ve cam içecek kutuları en az 50 kuruş depozito ile satılmalı.
  • İnsanoğlunun alışkanlıklarını değiştirmek zordur. Bir değişiklik yapacaksan şık bir şekilsde de yapabilirsin, poşet meselesinde olduğu gibi zorlayarak da yaparsın.

    Bu mesele de kafama takılan bir kaç konu var.

    1- Acaba poşet parasını fişe ekleyeceğine, poşet kullanmayan müşteriye 1 tl sembolik indirim verselerdi daha şık bir özendirme olmaz mıydı?
    2- Marketlere dönüp poşet yerine kese kağıdına dönün deseler daha iyi olmaz mıydı?
    3- Market poşetlerinin 2 görevi vardır. Birincisi alınan ürünü taşıma ihtiyacıdır. İkincisi ise neredeyse herkesin yaptığı çöp poşeti olarak kullanma. Şimdi ben gittim ürünlerimi fileyle taşıyarak getirdim. Atıklarımı nasıl atacağım? Çöpümü bir poşete koymadan dökersem oluşan hijyen ve sinek sorunu çok daha maliyetli olarak belediyelerin sırtına biner. Eğer gider çöp kutusu için poşet alırsam (koroplast, parex, florex gibi markalı poşetleri kastediyorum) tüm mantık çöker ve plastik tüketimini azaltmamış olurum. Tek sonuç marketlerin poşet tüketim maliyetlerinin müşteriye bindirilmesi ve hükümetinde buradan vergi olması olacaktır.
    4- Şöyle bir çevrecilik çalışması daha şık ve doğru olur diye düşünmekteyim. Tek kullanımlık su şişeleri, gazlı içecek şişelerinin kullanımını azaltmaya yönelik olarak, cam ürün kullanımında vergi teşviği verilse, mesela cam damacana satan Pınar, Taşdelen gibi firmalara gibi diğer üreticiler de cama teşvik edilse, içeceklerin(süt, kola, sodalar gibi) cam olan seçeneklerinin, daha ucuz hale getirilmesi için vergi oranlarında ayarlamalara gidilse daha şık olmaz mı? Ben cam damacanaya geçtikten sonra yüzlerce plastik şişeyi tüketmemiş oldum. Coca colanın nasıl kirlilik yarattığı ile ilgili haber linki de burada.https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-39550536




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.