Şimdi Ara

Market Fiyatları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biliyorum sürekli konusu açılıyor ama halkın genelinde bir tepki yok gibi sanki.

    Tek başıma yaşayan bir insan olarak 570 tl para harcadım bugün. Hepsi gıda malzemesiysi. Deterjan vs almadım. Abur cubur bir şey almadım. Yağ gibi uzun süre kullanılan şeyler sw almadım.

    Kuşbaşı et, kıyma, tavuk kanat, sebze, kahvaltılıklar, gazlı içecekler vs aldım.

    Düşük gelirli ailelerin bu biçimde geçinebilmesinin imkanı yok. Etsiz fasulye, nohut, pilav, makarna harici bir şey alamazlar. Meyve bile alamazlar. Muzun kilosu 17 tl idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Geçen sene eve misafir gelecek diye temizlik malzemeleri dahil her şeyi almıştım ve 300-400 tl civarı tutmuştu. Şimdi öyle bir alışveriş 800 tlden aşağı bitmez. Yağ ve deterjan 100tlyi geçer zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • durun daha bunlar bir şey değil, bir yıla şu anki fiyatların 1.5-2 kat artmasını bekliyorum. yeni gelen zamlar ve vergiler henüz etkisini göstermedi.
  • Makarna + margarin yiyenleri etkilemiyor, ondan tepki yok. Bugün önümde 3 kişi 12-13 paket civarı margarin aldı, görünce benim damarlarım tıkandı. Zaten insanların vücuduna bak anlarsın.
  • Yeter yahu. Ne bu her gün, her gün. Almayın kardeşim artık şunu, yemeyi verin şu mereti. Tutun boğazınızı nedir yani. Yedikçe daha da mutsuz oluyorsunuz sonra. Bakın millete bi simit bi makarnayla ne kadar mutlu, mesut ve bahtiyarlar. Siz et met aldıkça yedikçe kendinize eziyet ediyorsunuz, yapmayın etmeyin yazıktır...

    Sucuk ve pastırma ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 23 Mayıs 2020; 3:12:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim en hassas noktam market alışverişidir.Çok dikkat ettiğim halde aylık 2k altında harcamam yok.Tek çocuğum var daha bebek, üç kişilik aileyiz.Esimle çalışıyoruz şükür ki öyleyiz yoksa tek maaşla zor olacaktı.Ve şükür ki ev borcum yok , fakat araç almaya çalışıyorum ama bu imkansız gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef durum kötü düzelme de beklemiyorum yani daha da kötü olucak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halk memnun kardeşim. Hiç tepki koyan var mı? Yok. Demek ki memnun

    Ben alırım. Şimdikinin 10 katı da olsa alırım. Alamayanlar memnunsa onlar için ben mi düşüneyim bu durumu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 23 Mayıs 2020; 3:37:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazlı içecek almışsın daha ne olsun. Sen bilmiyor musun lüksün en âlâsı gazlı içeceklerdir. Lüks yiyip içiyorlar hâlâ nankörlük yapıyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-884E947A3

    Gazlı içecek almışsın daha ne olsun. Sen bilmiyor musun lüksün en âlâsı gazlı içeceklerdir. Lüks yiyip içiyorlar hâlâ nankörlük yapıyorlar
    Antep fıstığı da aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha artacak is yapmak giderek daha riskli ve zor oluyor ülkede.Risk artınca kazanç artar.
  • Türk halkının büyük çoğunluğu hayatta kalma gereksinimleri kadar yiyecek ve içecek tüketiyor.Ama sorsan bulgarlara,gürcülere,ruslara fakir derler.Onlar bile bizim milletin çoğundan iyi yiyip içiyor haberleri yok tahta kafaların.
  • 4 sene önce Bulgaristan'a gittiğimde burada sucuk ekmek fiyatına sushi,dana kaburga,karidesli makarna yiyorduk ailecek. Şimdi o da pahalılaştı. Bulgaristan Yunanistan'a arabayla yolculuk keyifli ve ucuz bir tatilken sanki bizden İngiltere gibi 100 kat zengin ülkeye gidiyoruz gibi oldu. baktığında birim fiyatı olarak 50 leva(25 euro) ya 3 kişilik aile doyuyor lüks bir restoranda ama Türk parasına çevirdiğinde 200 liraya artık. Gerçi hala ucuz sayılır burada da lüks restoranlar yarım porsiyon deniz mahsüllü makarnaya 50 lira fiyat yazıyorlar.
  • bizim kasap köftelik kıymayı 70 lira yapmış
  • Hocam dısarı çıkıyor musunuz bilmem ama is yapmakta zorlastı.Hayati risk var mı var.
    Bankaya gidince dısarıda tek sıra kuyruk var , faizler dipte , mal-mülk almak zor.
    Dolasımda ki banknot miktarı nisanda %25 arttı , mayıs belli değil daha damat ne yaptı.Para çalısmayana da bir nevi airdrop ile veriliyor.
    YANİ RİSK ARTTI.Sonucu bellidir.
    Daha çok ciddi enflasyon beklentim var , damadın ekonominin basında olduğu bir ülke için bunlar daha iyi günler.Not alın bunu.
    3-4 yıl önce bir arkadasla oturuyoruz dedi A haber izliyorum bir hafta yetiyor bana pozitif etkisi , ortamdan sikayet ettik , simdi bakıyorum o zamanlar çok iyi zamanlarımızmıs.
  • daha bu yaz 6 liraya aldığım fıstık ezmesi 12 tl oldu üstünden 1 sene bile geçmedi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tavuk kanat ve gazlı içecek zaten lüks denebilir.. insanlar halk tavuk pahalı meyve pahalı demediği sürece problem yok hatta kuru fasulye nohut mercimek. Gerçi bunları devlet bedava veriyor halkın bir bölümüne

    yani senin halkı değil kendini düşünmen gerekli asıl . Ayrıca sen bunları pahalı diyorsun fakat bunları üreten içinde bunların hak ettiği fiyat bu... Gıda ürünlerinde vergi %8 üstelik ekmek ve unlu mamüllerde %1 Gazlı içecek dışında ektra vergilendirme yok yani

    insanlar fiyatların pahalı olmasına değil gelirlerinin düşük olmasını dert ederlerse problem erken çözülür kanaatindeyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudelaire -- 23 Mayıs 2020; 17:10:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makarna emikleyenler tüm halkı kendi gibi makarna emikletene kadar durmak yok yola devam diyip basıyorlar barmağı.
  • Adam hayatında düzgün bir ürün yememiş ki fiyatların arttığını anlasın. Geçenlerde tekrar ucuz marketlerin birisindne abur cubur aldım özellikle çikilotalar berbat,değişik bir şeker tadı var.

    Yukarıdaki arkadaşa katılıyorm daha kötü olacak böyle giderse, alt tarafı iki cips,çekirdek birkaç pesküvit alıyorsun 50 TL tutuyor. Zaten tavuk veya et az miktarda olsa bile yani haftalık alışveriş yapayım dersen 200-250 tl altı imkansız.
  • Daha bunlar iyi gunler. Yazin mevsim indirmelerinin yerine daha pahali domates almaya baslarsa millet iste o zaman bu kis cok zor gececek demektir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.