Şimdi Ara

Manuel yüklenen modülü import edemiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Sıfırdan başlıyorum ve yardıma ihtiyacım var.


    Python'un 3.10 olan son sürümünü yükledim. pycharm yükledim. Bazı küçük botlar yazmak için denemeler yapıyorum ve örnek kodları kullanıyorum. Kodlar içinde ihtiyaç duyulan modülleri, menü/ayarlar içindeki modül listesinden + butonunu tıklayarak ekliyorum. Hatta buna da gerek yokmuş, kodun üstünde imleci bekletince bu modülünü install et şeklinde bir yazı da çıkıyormuş zaten. (Eski versiyonlarda böyle şeyler yoktu)


    Neyse işte böyle program içinden bulup yüklediğim modüllerde sorun yok. Ancak Ta-lib isimli modül burdan yüklenmiyor. Sitesine gidiyorum, python versionu ve 64 biti seçerek dosyasını indiriyorum. Sonra o dosyayı dizine atıp, pip insatall yapıyorum. buraya kadar herşey yolunda, düzgün yüklüyor, hata falan yok. Ama import etmeye geldiğinde modül bulunamadı hatası veriyor. İki gündür sıfır uyku ile bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Python ve pycharmı en az yirmi defa silip kurdum. Bir sürü kodlar çalıştırdım. Ama olmuyor. Modulü install yapmak istediğimde bu modül zaten var uyarısı veriyor, ama import etmiyor.


    Bu sorun dediğim gibi programın kendi içinde çektiğim modüllerde değil sadece dışardan dosya ile manüel yüklediğim modülde oluyor. Olayın en başında böyle bir belaya bulaşıp kaldım ve ilerleyemiyorum. Amacım kodlama hatalarına takılmak ve onları çözerken öğrenmekti ama ben aptal bir detaya takıldım ve asla ileri gidemiyorum


    Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.




  • virtualenv kullandın mı?

  • Setup'ı önce hiç PyCharm kullanmadan komut isteminde elle kurup çalıştırmayı dene. Araya PyCharm girince sorunun temelini kaçırıyor olabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pip in cache dizini var onu sil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.