Şimdi Ara

Manuel Duster mı Otomatik Stepway mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar, uzun zamandır araba almak istiyoruz. Fiyatlar ve araç stoklarından dolayı ayrıca yaşadığımız yer koşullarından dolayı dacia almaya karar verdik.(İzmir'in ilçesinde yaşıyoruz yollar çok kötü) Başlıktaki soruya göre sizlerden yardım istiyorum.

    Aracı ben ve eşim beraber kullanmak istiyoruz. Otomatik olması eşim için iyi olur. 1 de çocuğumuz var 6 yaşında toplam 3 kişiyiz. Genellikle şehir içi kullanacağız, hafta sonları denize, pikniğe, tarlaya, ovaya gideceğiz( Bunu yazma sebebim bagaj hacmi ve tarla yolları performansı hangisi iyidir). Hangisi olursa benzinli prestige tercih edeceğiz.

    duster olursa 4*2 olur. Şu anki liste fiyatları;


    Duster Prestige 1.3 Tce 130 bg 4x2 E6DFull- 193.000 ₺

    Stepway Prestige 1.3 Tce 130 bg 4x2 E6DFull-193.000 ₺


    Bu paralara bu donanımlarda en mantıklı araçlar bunları buldum. Egea HB, cross otomatik versiyonları gelse bile en az 250 olur deniyor ve stok sıkıntıları var. Gönül ister herkes hybrid,elektrikli, full otomatik arabalara binsin ama gerçeklerimize göre hareket etmek zorundayız.


    Sizlerin de yardımını rica ediyorum.








  • Stepway 187 ye kadar bırakıyorlar. Duster otomatik olsa bende almıştım , stepway yeterli olur mu, test etmek lazım. Duster geniş ve rahat araç ama.
    Stepway bize küçük geldi , vazgeçtik. Egea cross daha büyük mesela. Ama onun da otomatiğini yıl sonuna doğru getirecekmiş fiat. Fiyatı da 200k ve üzeri konuşuluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad merhaba, egeanın otomatik belli değil , fiyatlar en az 250 olur otomatik sonra kampanya yaparlar vs. ama şu an sanırım lounge paket alanların araçları teslim edilemedi.Ocak teslimler sarkmış galiba, 5 nisana kadar üretim durmuş.Fiata hiç bulaşamıyoruz. Paran olsa bile alamıyorsun sanırım şu an :)


    Dusterin otomatiği olsa tadından yenmeyecek ama yok ve gelmeyecek sanırım.


    Stepway otomatik olmasa düşünmeden duster diyeceğim ama sadece otomatikten dolayı stepway alsam mı bilemiyorum. Manuel olması bize ne kadar dezavantajlı olabilir onun hesabını yapamıyorum. Sonuçta istanbul trafiğinde değiliz. Eşim de ben de çok usta şoför değiliz iki aceminin arabası olacak. Vursak etsek çizsek üzülmeyiz ikisinde de. Manuel vitese alışırız mecburen diyoruz .

  • Duster güncel kasa Dizel Comfortline Edc kullanıyorum . Diğer aracım Polo 2019 1.0dsg . Poloyu Sandero Stepway 2017dizeli satıp üzerine bir miktar koyup aldım. Malum o zamanlar fiyatlar makuldü. Karşılaştırma yapmak açısından Polo Eylül 2019 110.000 TL (17330 Euro ) Dusterı 2019 Şubat ayında 107.000 TL (17.833 Euro) aldım .


    Hocam öncelikli olarak 2 çocuk var bizde. Dusterda Arkada dana kadar 2 tane çocuk koltuğu var dolayısıyla ortaya birisi oturması mümkün değil. Biz her hafta arabayı ağzına kadar doldurup bir yerlere gidiyoruz. Kısaca bagaj oldukça yeterli 470 litre, bagaj perdesi panduzot(yada nasıl yazılıyorsa) onu kaldırınca belki 550;litre gayet yeterli oluyor.

    Duster artıları ,


    Arabayı heryere vuruyorum her yolda karda dahil banamısın demedi.

    Aracı beyaz renk aldım en kötü yerlerde bile aracımı çizerler mi diye hiç aklım kalmıyor.

    Nazara gelmiyor :)

    İç hacmi geniş , Direksiyon ve iç mekan yeni sanderoyla hemen hemen aynı

    (otomatik araçlarda beyaz bilgi ekranı var yeni sanderoyla gösterge direksiyon klima kumandaları vites topuz aynı)

    Yol sesi yalıtım vb eski sanderodan daha iyi , Polodan kötü


    Duster eksileri

    Virajlarda yatıyor ancak Espsi devreye zamanda girerek müdahale zamanında geliyor.

    Ncap sonuçları gerçekten kötü


    Egea , Dacia yada Renault , Citroen yada Peugeot kısaca ben bu araçların güvenlik olarak birbirinden çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Neden derseniz EuroNcap Fransız şirketleriyle arasında bir bağlantı olduğunu düşünüyorum.Duster ı almadan önce Clio bakmıştım kullanılan malzeme duster ile hemen hemen aynı (saç , kapı vb).

    Güvenlik için en azından VW ,Seat, Skoda,Kia, Hyundai bazı modelleri . Para olursa Mercedes Volvo vb gibi araçlar tercih edilmeli. En azından aracın IIHS testi olmalı.


    Gelelim konuya yeni Sanderoyu gördüm ve beğendim ama malzeme kalitesi olarak Dusterdan farklı gelmedi. Eşinizin kullanması manuel için dezavantaj ancak ilk olarak kullanacaksa manuelde öğrenip otomatiğe geçmesi sonradan büyük avantaj olacaktır. Tabi siz daha iyi bilirsiniz. İhtiyaca göre değişir.


    Duster 4x4 size tavsiyem olur . 4x4 her zaman her koşulda gider.

    Derseniz otomatik elzem o zaman Skoda Kamiq en ucuzuna bakın . Bütçenizi zorlayıp 20-30 bin TL daha bu araçlar alınabilir. Derseniz bütçem son o zaman 4x2 de alınabilir. Ancak Duster ve Sandero için konuşacak olursak bu araçların çarpışma anında çok güvenli olmadığını unutmayın. Dusterda 6 hava yastığı var ama yan direk çarpma testine bakacak olursanız ne demek istediğimi anlıycaksınız.


    Son olarak ben Dusterdan çok memnunum ufak tefek arızalar oldu ama Mais bu konuda Türkiye’de en iyidir sorgusuz sualsiz destek verdiler . Tiguanının su alma sorunundan ve servis ilgisizliğini düşündüğümüzde çok sorunsuz bir araç diyebilirim. Duster 27.000 km Polo 6.000 km kullandım. Polo garajda yatıyor heryere Duster ile gidiyoruz. Umarım faydalı olur yazdıklarım.





  • Prestige 1.3 Tce 150 bg 4x4 E6DFull-212.000 ₺

    Kamiq 1.0 TSI 110 PS DSG Elite 230.000


    Güvenlik için Kamiq, hacim bozuk yollar dağ taş için Duster

  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt

    yazdıklarınız için teşekkürler. tercihimiz otomatikten yana. prestige paket x tronic bayilerde bulsak alacağız ama yok :) diğer markalarda da 130 binlik arabaları aksesuarla beraber 160 binlerden aşağı vermiyolar. Toyota corolla falan sordum ama hiç bir yerde yok. İ20 baksak mı diyoruz.Araba yok hiç bir bayide veya bize yok anlamadım bu işi :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.