Şimdi Ara

Manisa 1.komando eğitim tugayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
79.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ocak yani bu ay oradaydım görüş almak veya sormak istediklerinizi size yardmcı olmak adına bu başlık altnda cevaplayacağım. Ufak bi açıklama yapiyim;
    Bizden önceki celpte askerlerin yaşadıkları gelen şikayetlerin etkisiyle aşırı düzenlenmiş (öncesini sözlükde yazmışlar okuyabilirsiniz). Nereye düşeceğinizde önemli manisada 2 kışla var doğu ve batı. Batının koğuş ve gazino standartları yüksek buna nazaran aşırı rütbeli bulunması sizin için ve eğitimleriniz için bir dezavantaj. Doğu kışla koğuş ve gazino bakımından bir tık( öyle aşırı kötü değil bir tık) aşağıda olması dezavantaj ama komuta kademesinin (az hatta 1/2 defa albay anca görebileceğini diyim ) çok iyi sizi yıpratmak bir yana sizi misafir olarak gördüğü ve adam tabirinin üzerlerine çok iyi yakışacağı insanlarla dolu.
    (Doğu kışladaydım batı kışladada tören eğitimi için 2 gün bulundum ve boş buldukça bilgi almaya çabaladım oradaki askerlerden)
    -Sizin için tehlike arz eden ilk husus çavuşlar 😀 bu adamların içinde melek de şeytanda gayet başarılı şekilde var dikkat edin.
    -Kantinlerde hiçbirşey bulunmaz bulunan biter gelmesi 1 hafta alır.(sigara 3 hafta gelmedi ama winston blue ve camel karton karton açıldı ne hikmetse)
    -Heryerde kredi kartı geçer kredi kartsız kesinlikle nakit alışveriş yapmayın böyle bişey olursa direk komutanınıza gidin.
    -Ankesörlü telefon biraz sıkıntı sadece gazino yannda 6 tanesi çalışıyor (tamir için başvurulmuştu bize yetişmedi) doğu kışlada eğitim alanı dahil hepsini gezdim arkadaşlar yapılmadıysa ona göre tedarikli olun.Gitmeden alacaksanız çipli telefon kartı alın diğerleri biraz uğraşlı.
    -Yemekleri gayet iyi sivilde sabah akşam pirzola yemeyen benim gibi orta halli bir insansanız çok güzel yersiniz.
    -Otomatlar çabuk biter otomatta olan malzeleri alacağınız birşey varsa stoklu alın günlük yenilensede yetmiyor.
    -KULAK TIKACI KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ALIN UYUMAKTA BENİM GİBİ ZORLANABİLİRSİNİZ.
    -Botlar için tabalık alın lazım olur.
    -Gazinoda ps3 var arkadaşlar toplam 12 masa filan vardı galiba ama boşluk oluyor .bilardo vs de var.
    -Fotoğraf çekinmek zor değil komutanlar sizlere yardmcı oluyor çekip gruplar halinde atıyorlar.
    -Ziyaretçinizi sürekli kabul ediyorlar sorunsuz sizi bu konuda saat ve gün mağduriyetine kesinlikle sokmuyorlar.
    -Dolaplar için kilit bot için kilit ve dolaplara kilit takılabilmesi için 2 adet kanca alın olmaz demeyin yer değişimi oluyor.
    -Törene katılım mecburi değil ama o alanda olmanızı isterim güzel bir atmosfer.
    -Silah eğitimi alacaksınız .Eline bile almak istemeyen arkadaşların 3 mermi attıktan sonra daha mermi yokmu dediği bir olay bunu dikkate alın ve tadını çıkarın.
    -Spor yapamayan sorunu olan vb şikayetleri olan kişileri kesinlikle 2 letmiyorlar arkadaşlar sorununuz varsa spora vs eğitime engel bunu belirtin gerekli anlayışı göreceksiniz.
    -Kamuflaj tesliminde tembihliyorlar ama vaktiniz varsa (botu zaten denetecekler) pantolonuda kesin deneyin bir hafta pijamayla gezersiniz😀 terzide yaptırana kadar ve pijamanız oantolon kadar iyi değil unutmayın.

    Bu saatte uykusuzluğun verdiği boşlukla bunları yazmak istedim bu liste artar gider sorularnız varsa dediğim gibi konu altında cevap vermeye gayret edeceğim.

    Edit: Arkadaşlar benden sonra yapanlarda konuyu desteklerse iyi olur sonuçta şu an için benden daha güncel bilgilere sahipler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hersliengin -- 19 Ekim 2019; 22:29:13 >







  • hocam orada birlik içinde normal bankamatik kartını götürsek sorun olur mu enpara gibi. Yoksa ptt,ziraat kartı falan mı lazım ? Bütün kartlar ile alışveriş yapılabiliyor mu. Eğer öyleyse internet alışverişine kapalı olarak sadece enpara kartımı götüreceğim.

    Bir de yanımda tuşlu kamerasız telefon götürürsem acemi birliğine askercell ile kullanmak için, sıkıntı çıkarırlar mı ? Girişte telefonu alıyorlar mı ?

    Benim sülüste batı kışla/ doğu kışla diye yazmıyor. 1. komando eğitim tugayı MANİSA / MERKEZ yazıyor. Ben hangi kışladayım onu da merak ettim şimdi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi le passager -- 30 Ocak 2019; 22:16:49 >
  • le passager kullanıcısına yanıt
    -Tüm kartlarla alışveriş yapabilirsin.Normal pos cihazları var. ATM ile ilgili bir işin varsa ziraat ve akbank var .Ziraatte para yatıramıyorsun akbank atm sinde yatırma çekme mevcut.

    -Türkcell'in adamları ilk girişte sizi karşılıyorlar.Kamerasız tuşlu telefonda hiçbir sıkıntı yok.Bu girişteki abiler(türkcell) sizi bir albay edasıyla azarlayarak telefonlarınızı kontrol etmek için tamamen yetkisizce sıraya alıyorlar.Bu insanlara hesap vermek zorunda değilsiniz.Tuşlu telefonuna bandrol yapıştırıcaz yoksa komutan el koyar gibi tehtitlerinede sakın kanmayın.Size hat satmak için herşeyi yetkili mercii edasıyla yapıyorlar.Kimse telefonunda bandrol varmı diye sizi sıkıştırmıyor onlar hariç.Sivil hat sokmadan askercell alıcaksan GİTMEDEN ASKERCELL İŞLERİNİ HALLET HAT 3 GÜN SONRA AÇILIYOR HATTA BAZI ARKADAŞLARIN 1 HAFTA AÇILMADI BU İŞLEMİ ÖNCEDEN KESİN HALLET GİTMENE 4*5 GÜN KALA.

    -Konuştuğum insanları baz alarak cevaplayacağım bu sorunu.
    Örn: benim teslim tarihim 7 siydi yani p.tesi(sennkide ya p.tesi ya salıdır.) yol izni 1/2 gün olanların p.tesi 3 ve üzeri olanlar için salı oluyor.
    Sistem şöyle işliyor:
    İlk doğu kışla dolduruluyor.Bu ne demek p.tesi teslim olan ilk 1500 kişi doğu kışlaya gidecek.1500 dolduğunda batı kışlaya alım başlıyor.
    Eğer yol iznin 3 gün veya üstüyse zaten teslim günün salı olur o zaman kesin batı kışlada olursun.




  • cevaplar için teşekkürler hocam, benim teslim tarihim şubat 2 yani bu cumartesi. Fazla bir sürem kalmadı o zaman askercell almak için. İçeri sivil hattımı sokma şansım var mıdır valize cüzdana falan saklasam bir yere
  • Hocaam buralarda mısın ?? Gitmeden bir şeyler sorayım
  • Cisalpine kullanıcısına yanıt
    gitmediysen konuşabiliriz .
  • hersliengin kullanıcısına yanıt
    Gitmedim henüz tavsiyelerin önerilerin var mı ?
  • var mı konuda yeni gelen birisi
  • En rahat yerlerden biri bana göre. Ben Temmuz sıcağında 41 dereceyi gördüm burda. Komutanlar ve çavuşlar anlayışlı çocuklardı sıkıntı çıkartmadılar kimseye. Bölük şansı çok önemli. 1. bölüğe düşerseniz rahat ederseniz. 18 kişilik koğuşlarda kalmıştık biz. Birde ziyaretçi parkını kovalayın. Hep gönüllü olun temizlik için. Oraya giderseniz sadece yarım saat iş yapar akşama kadar takılırsınız.
  • Hersliengin 30 eyl.ptesi son gun teslim olacagim.yurtdisindan geliyorum. Kislaya sabah erken veya gec gitme farki var mi vya 29u pazar bir gun once teslim olmak faydali mi dogu bati kismet sanki? Nakit mi goturlim kart mi? Pastil fln nasil goturecegiz canta aranmiyor mu? Cok tskler:)
  • Merhabalar 2020 Ocak-39B kimse varmı burada???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgi6

    Hersliengin 30 eyl.ptesi son gun teslim olacagim.yurtdisindan geliyorum. Kislaya sabah erken veya gec gitme farki var mi vya 29u pazar bir gun once teslim olmak faydali mi dogu bati kismet sanki? Nakit mi goturlim kart mi? Pastil fln nasil goturecegiz canta aranmiyor mu? Cok tskler:)
    Nakit fazla alma kart işini görür . 1 gün erken gitmenin sana bi faydası olmaz sabah orda olman iyi olur yerleşirsin geceye kalmazsın .Çanta aranıyor ama o kadar detaylı değil pastile bişey demezler.
  • Bilgi icin tesekkurler askercell almasak olur mu birde alisveris lsitesinde esofmanntakim beyaz corap felan yaziyor.esofmani evdekini getirsek olmuyor mu Buyuk bavul alsam dolaplar buyuk mu sigar mi vaktim cok kisitli bunlari halletmek icin
  • Bilgi6 B kullanıcısına yanıt
    Zaten orada da bavul veriyorlar (değiştirmedilerse). Çorabı falan da istihkak olarak sana veriyorlar. Evden koy eşofmanı ama rengarenk de olmasın. Orada veriyorlar eşofmanı.

    Askercell almazsan telefonu yakalatmaman lazım. Telefon yakalatırsan verilen şartları (kamerasız internetsiz askercell telefon) sağlamıyorsa tutanak tutarlar.
  • Merhabalar 4 Ocak 2020 Manisa 1.komando Eğitim Tugay Komutanlığı tertipleri saygı ve sevgi çerçevesinde konuşmak dertleşmek isteyenler
    https://chat.whatsapp.com/invite/Gedt0i746Lb2P17bsUwAjo
  • bende 30 eylül gidiyorum hayırlısıyla
  • ben de üç gün önce bitirdim genel anlamda beklediğimden çok daha rahat olduğunu söyleyebilirim, bi de ben doğu kışladaydım batıya göre daha iyiydi komutanlar anlayışlı eğitimler genelde yürüyüş sağa sola dön çömel vs şeklindeydi yemekler ortalamaydı genelde etli yemek çıkıyordu, yani genel anlamda çok da zorlanmadık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.