Şimdi Ara

Malphite..! Tam Verim Nasıl Alınır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilindiği üzere Malphite oyun içindeki en sağlam tank şampiyonlardan biridir.
    Hatta kimine göre en iyi tank diyebiliriz. Ancak Malphite tank haliyle istenileni verebiliyor mu? Yoksa bunca insan Malphite’ı yanlış mı oynuyor?

    Oyun içindeki tank şampiyonların belirli bir özelliği vardır. Genel amacıyla takım savaşlarını başlatmaya yönelik hareket ederler. Bazıları ise takım arkadaşlarını korumaya, gelen saldırılara göğüs germeye çalışırlar.
    Bazı tank şampiyonlardan örnek vermek gerekirse;
    Nautilus : Neredeyse her skilinde bir CC bulunan şampiyonlardan biri, Çapa ile çekip rakibi kitlersiniz. Yavaşlatırsınız, muazzam kalkan açıp saldırılara göğüs gerersiniz. Ultisiyle savaş başlatıp bitirebilirsiniz. Shen, Maokai gibi şampiyonlarda sağlam kitle kontrol etkisiyle tam istenileni vermektedir. Ancak tek muhtemeşem yönü Ultisi olan Malphite için; Full tank haliyle istenilen etkiyi gösterebiliyor mu?

    Hepsi için tek tek, ayrıntılı bunu yapıyor bunu kullanıyor dememize gerek yok. Sanırım herkes hangi şampiyonun ne kadar etkisi olduğunu biliyor.
    Konuyu dağıtmadan Malphite ile devam etmek istiyorum. Malphite ne yapıyor?
    Neden tank, neden hasara yönelik oynanmıyor? Bunu irdeleyeceğim.

    Zamanında üçlü kuvvet Malphite, AD Malphite denenmişti. Bunu da profesyonel arenada görmüştük. Ancak

    Ben birçok görüşün aksine Malphite’ın tamamen AP oynanması gerektiğini düşünüyorum. En büyük özelliği bilindiği gibi ultisiyle tüm rakip takımı etkisi altına alıp, biraz da hasar vererek tam bir takım savaşı başlatmasını sağlamak. Peki ultisini kullandıktan sonra Malphite ne yapar? Başka ne etkisi olur. Basic ataklarla daha ne kadar etki edebilir. Tartışılır. Ancak herkes tarafından kabul görmüş etkileri vardır tabii ki. W skili sayesinde belirli bir oradan fiziksel hasar verebiliyor. E skili sayesinde ise zırh değerinin belirli bir yüzdesiyle ve yetenek gücüyle hasar verebiliyor. Hadi Q ile de dürtüp rakibin hızını azaltıp kendisi hızlanıyor diyelim. Peki.

    Bence bunlar hiç efektif değil. İstenileni vermiyor.

    Aslında Malphite için tam efektif (verimli) kullanmak istiyorsak tamamen AP item dizilimi gerekiyor. Zaten skillerinden seviye arttıkça belirli bir zırh değerine ve can değerine sahip olabiliyor. Ancak takım savaşını başlattıktan sonra geriye yapılacak pek bir şey bırakmayacak. AP itemlerle donatılmış bir Malphite takım savaşları başlayacağı zaman daha çok korkulan bir rakip olacaktır.

    Luden, Maske, Lich gibi itemleri aldığımızı düşünürsek; olası bir savaşta ADC,APC gibi takımın bel kemiği olan şampiyonları ortadan kaldırılabilir.
    Aslında Malphite tankken veya APC pozisyonundayken hiçbir zaman ilk hedefte olmayacaktır ve olmuyor. Ancak AP dizilimle birlikte çok hasar alsa dahi, hiçbir zaman standart bir APC gibi aniden erimeyecektir. Bahsettiğim şeyler alsında olumlu yanlarıydı ancak olumsuz olarak da birkaç şey söylemek istiyorum.

    Lane aşamasında sıkıntılı bir süreç çekebilir. Mid veya Toplane oynayacaksınız. Karşı rakibiniz ya çok hasar veren bir şampiyon olacak ya da kolay kolay ölmeyen bir şampiyon. Minyon biçmeniz biraz zor, mana sıkıntısı var. Aşırı dürtülebiliriniz, geri kalabilirsiniz. Ancak 15-16 dakika civarlarında ana itemlerinden birini bitirdiğiniz zaman geri kalan aşamada rakip düşünsün.

    Ulti kaçtığında geri dönüp gidemiyorsunuz, büyük ihtimal çok sıkıntılı bir duruma gelecektir. Kimseye dokunamadığınızı varsayarsak gri ekranı görmeniz ise kaçınılmazdır.
    Ancak tank ve ap Malphite için ulti tutturduktan sonra büyük bir hengame koptuğu için kimse Malphite'a yönelik oynamadığından dolayı Tank yada AP dizilimde de asıl hedef Malphite olmayacaktır.

    Ultisini dodgelayabilen var mı ? 5 Banshee ? LOL Malphite'ın ne zaman ulti atacağını kestirebilirsiniz ancak bundan kaçacak reflekse sahip olmak çok zor. Zaten durdurulamaz yapısı nedeniyle o ultiyi öyle de böyle de takımca yiyeceksiniz. Tank bir şampiyon haricinde ADC, APC veya Soraka gibi şampiyonlar direk silinecektir.

    Amaç tamamen TF başlatmak ve sonuç odaklı düşünürsek en büyük etkiyi tamamen Full AP Malphite verecektir.







  • O zaman malphite yerine annie oynayıp aynı işlevi ayıyla da yapabilirsin. Hem koridorda da malphite kadar zorlanmazsın ve daha güvenilir hasar kaynakların olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annie ye refleks göstermek malphite ultisine refleks göstermekten çok daha basit. Ben şahsen ap malphite sadece aramda gelirse oynuyorum. Koridor aşaması çok zayıf. Mesela midde oynasan çoğu eşleşmede ezilir. Topta oynasan karşıya tank bir hero gelse ve büyü direnci çıksa istenen verimi alamayacaksın. Ama yinede ap malphite gerçekten sağlam oluyor. Ultiyle 5 kişinin arasına girip tüm carryleri silmek müthiş bir haz
  • Sadece muhtemelen 7.21'e özgü ancak şuanda Malphite yerine full ap yapacağım bir şey varsa o da Galio'dur.Nerflendikten sonrasındaysa bi full ap Malphite oynamaya razıyım
  • Ap malphite ile ultiden başka silahın olmuyor. Rakibin dodgelama şansı bir yana, adc-apc biraz mr alıp tek yemekten kurtulabilir ve tf'ye 4v5 devam etmek zorunda kalırsınız. Günateşi almış bir malphite'dan çok daha hızlı da ittiremiyor, siege/waveclear zaten yok, düz bir ap mage'in verdiklerini veremiyor. Assasin gibi kullanmaya da çok uygun değil çünkü tek mesafe kapatma skili yüksek cdli ultisi.



    Bir ad main olarak ap ve tank malphite ultilerinin gözümde hiçbir farkı yok, ikisini yiyince de aynı sorunları yaşıyorsun. Tek fark ap malphite kendisi de tek yiyor, karşıma ap gelmesini tercih ederim. Adc ve apc ayrı durduğu sürece, ap malphite o ultiyi attıktan sonra hemen ölür. Bir de bu işin içine ga falan girdi mi malp bu işten zararlı çıkan taraf olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafif tanky olacak. Cehennem maskesi, rylai, liandry, buzdoğan, luden ile hatri sayılır hasar bırakıyor tek de yemiyor hemen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tank malphite'ın en sinir bozucu yanı, ultiden sonra adc'ye yapışması.
    Vursan vuramıyorsun, vurmasan sana şaplak atıp duruyor.
    Kötü bir ulti atsan bile ölene kadar vakit harcatabiliyorsun, ki takım savaşlarında bu çok önemli.

    Ap malph ise dedikleri gibi, koridoru zaten zor.
    Teklemek için 1 şansın oluyor, ondan sonra neredeyse hiç bir şey yapamıyorsun.
    1 kişiyi öldürmenin yanında başka faydalı işler de yapmak lazım. Ki o da bu skillset ile ne kadar yapabilirsen.
  • En son geçen sene gördüm ap malp. Midde zed oynuyordum karşıma geldi full ap kasmış tek q ile yarı canımı alıyordu. Ama bi yerden sonra hiçbir şey yapamadı ultisini dodgeladıktan sonra işlevsiz kalıyor. Bazı tank heroların ap ratioları haddinden fazla. Mesela bc full ap kas ulti tek atıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skill seti zaten çok dandik. Bundan dolayı tank olupta tek CC bulunan nadir şampiyonlardan.
    En önemli özelliği ultisi işte. Zaten AP çıkın ya da TANK çıkın. Hangi TF de ulti attıktan sonra direk fokus Malphite oluyor ki ?
    Silver elo değil bu ADC veya APCyi bırakıp Malphite kesecek kadar düşüleceğini sanmıyorum.

    Arkadaşların bazıları dodge falan demiş ama kusura bakmayın. Bu konuda hiç mütevazı olamayacağım. Sezon 4 ve Sezon 5 civarı Challenger kümede oynadım ve platinden tutun Challenger olana kadar Malphite her zaman seçimlerimin arasında yer aldı. Full tank oynadım, Üçlü kuvvet, Statik oynadım, Full AP de oynadım ama en verimli tarafını full AP olarak aldım.

    Main karakterlerim Shen, Maokai ve Malphite'dı. Ben bir kere bile Malphite ultisi dodgalayan birini göremedim.
    Ne TR Challenger rank 1 de ne de West Dia 2 de. Ha siz yapabiliyorsanız kafamın üstünde durup alkışlarım.




  • Ultisini failleyen malplarin u larini dodgeladiklarini sananlari da gördüm bu başlıkta...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEYLER :( kullanıcısına yanıt
    Zed oynarken karşıma geldi ultisini ultimle dodgeluyordum o yüzden işlevsiz dedim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay dodge değilde riskli bir seçim.
    Oyun sonuna kadar 10 u tutturdun son figtta 1 ulti kaçırırsan yada dodgelarlarsa biter oyun.
    Maokai yada nautilusta böyle riskler yok.
  • Malpha sırasıyla günateşi, buzdoğan, ninja tabisi, çivili zırh, randuin + kafana göre opsiyonel bir şey çıkarsan yeterli olur. Çivili + günateşi + buzdoğan yeterince vuruyor zaten. Bir de hortlağın pençesi ile düz vurdun mu mis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.