Şimdi Ara

Makineyi streç filmle sarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Makinenin ıslanmaması için böyle bir yöntem uygulandığını işittim. Deneyen var mıdır, sonuçları nasıldır? Nette araştırdım pek bir bilgiye ulaşamadım. Yoğun kar ve yağmur olmasa da hafif yağmurda, karda, hafif karlı tipide fotoğraf çekmek için lensi filtre ile destekleyip makineyi filmle sararsak faydası olur mu?

    Selamlar.



  • elbette mümkün hocam. hiç bir sıkıntı olmaz. ancak unutmayın. yoğunlaşma farkı çok önemli.

    yani sıcak ortamdan soğuk ortama makineyi çıkardığınızda oluşacak buğulaşma sonra bu buğulaşmayla oluşan buharın ani donması sıkıntı oluşturabilir. çünkü filmle sardığınız için oluşacak buhar dışarı çıkamayacaktır. makinenin içinde haps olur ve elektronik aksamda donarsa sıkıntı oluşturabilir.

    buna dikkat etmek şartıyla gayet iyi bir fikir.
  • O halde soğuk ortamda sarıp yapabiliriz.

    Siz denediniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

    O halde soğuk ortamda sarıp yapabiliriz.

    Siz denediniz mi?

    ben çöp poşetiyle denedim. ancak buğulanma yaptı.

     Makineyi streç filmle sarmak


    bunun gibi birşey oluyor sonuçta.
  • Hafif yağmurlu ve hafif karlı havalarda bence makineleri korumaya almaya pek gerek yok. Ben karda ve yağmurda fotoğraf çekiyorum bu güne kadar başına bir şey gelmedi. Çok şiddetli yağmur olmadığı ve makine suya düşmediği sürece bir şey olmaz. Son 6 aydır plasik koruyucu var üstünde ama onuda sırf makinenin tuşlarının üzerindeki yazılar silinmeye başladığı için aldım. Makine 3 senedir bende.
  • Bu pek kullanışlı durmuyor. Lensin netliğini de ettkiler kanımca.

    En iyisi hafif bir havada deneyip görmek.

    Teşekkürler.
  • Nevi şahsına münhasır kullanıcısına yanıt
     Makineyi streç filmle sarmak


    Bu tarz bir üründe alabilirsiniz. Gövde kısmını korur. Ben 5-6 aydır Nikon D3100 de bunu kullanıyorum. Gerçi ben bunu cihazı korumaktan çok ekranın sol yanındaki düğmelerin yazıları silinmeye başladığından dolayı aldım. (Bu kılıfın tek kötü tarafı tuş kısımlarının olduğu yerlerin üzerindeki yazılar beyaz ile boyanmamış. Ama çok sıkıntı yaratmıyor). Bir de ben cihazın altını kavrayan kısmını kesmek zorunda kaldım çünkü Battry Grip kullanıyorum ve pil kısmını söküp pilin içine de parça girmesi gerekiyor o sebeple temas sorunu oldu ve pil çalışmadı bende mecbur kılıfın manikenin altını kavrayan kısmını biraz kesmek zorunda kaldım. Ama bu Nikon D3100 den kaynaklı bir sorun.

    Diğer cihazlarda grip montajı yapılırken pil haznesi sökülüp montaj yapılması gerekmeyeceği için sorun çıkmayacaktır. Her makineye ulumlu olarak bu kılıflardan satılmakta. Ben indirimle 64 TL almıştım.

    Bu kılıfı alınca kutusundan 2 adet ekran koruyucusuda çıkıyor. 1 tanesi normal ince koruyucu, 1 tanesi de sert plastikten ekran koruyucusu. Yalnız bu ekran koruyucusunu kılıflar birlikte kullanmak gerekiyor çünkü kılıfın ekran kısmına denk gelen boşluk yerlerinde girinti var ve bu girintilere bu kılıf takılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 9 Ocak 2015; 1:55:03 >




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Bakayım. Gerçi daha önce bakmıştım makinem yeni çıktığı için bulamamıştım ama biraz zaman geçti belki de çıkmıştır.

    Selamlar..
  • Nevi şahsına münhasır kullanıcısına yanıt
    Önemli değil ama tahminen bulursunuz. Nikon D3100 gibi bir model için varsa diğer Nikon veya Canon modelleri için olanlardan mutlaka vardır. Ülkemiz de olmasa bile ebay da satan satıcılar vardır diye düşünüyorum.

    Bu arada kullandığınız makine marka ve modeli nedir ? Belki denk gelir ve görürsem buraya link yazarım.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Olympus OMD M10
  • Nevi şahsına münhasır kullanıcısına yanıt
    Az önce bakındım ama göremedim. Belki başka şekilde bakınmak lazımdır.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. Ben bu streç olayını deneyeceğim. İlginiz için teşekkür ederim.
  • Streç olayını, tatile gittiğim oteldeki fotoğrafçıda görmüştüm. lensi ve gövdenin üst ve alt bölümünü kumdan ve sudan koruyacak şekilde sarmıştı. makinenin arkasında LCD ekran üzerine gelecek şekilde streç uygulamamıştı. streç uygulamanın problemi zoom halkası gibi çok fazla hareketli elemanlarda sorun olması. deklanşöre basmak sorun olmaz da. geniş açıdan teleye doğru zoom yaparken, halkayı lens çapının 1/4'ü kadar çevirmen gerekir, bu durumda streç esner ve bozulur. uç kısımdan yada ek yerinden yırtılabilir.

    çöp torbası + paket lastikleri daha uygun bir çözüm olabilir. bakınız uygulanmışı var.

    http://www.digitalcameraworld.com/2012/11/15/diy-photography-hacks-4-inexpensive-ways-to-keep-your-camera-dry/

    http://www.youtube.com/watch?v=JUOsLEQ339o

    ayrıca, aynı amaca yönelik, aksesuar olarak satılan çeşitli örnekleri de aynı linkte görebilirsin. yukarda bir arkadaş da örnek vermiş zaten. son bir nokta, lensin ucuna feda edilebilir bir filtre tak ki, lensin orjinal ön elemanının yağmurla temasına izin vermen gerekmesin yada lensin önünden bir naylon parçasının geçmesi gerekmesin.




  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Sabit lensle kullanacağım. Zoom lenste problem yaşayacağımın farkındayım. Lenste filtre de olacak.

    Poşetler niyeyse çok pratik gelmiyor bana. Elime dolanır takılır, ucunu başını kazara açabilirim diye düşünüyorum. Ama streç(eğer olursa) makinenin bir parçası gibi her yerini sarar.

    Teşekkürler, selamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.