Şimdi Ara

Makine Mühendisliği 3. 4. Sınıf Öğrencileri Yardım Edebilir Mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesaj atabilirler mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ya da boş verin mesajdan ulaşmayı. Okulda lazım olan programlar için nasıl bir bilgisayar gerekli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bilgisayarı okul ödevleri/projeleri için ve mesleki gelişim amaçlı kullanacaksan üst düzey bir bilgisayara ihtiyacın yok. Piyasadaki orta seviye biligisayarlar işini çok rahat görür. Eğer bilgisayarı sadece okul ödevleri ve projelerini yapmak için kullanacaksan zaten hiç kasmana gerek yok çünkü programlara bağlı üst düzey işlerle çalışmıyorsun. Bizim bölümde yazılım adına matlab ve c dersleri gösteriliyordu ama bunları internetten online derleyiciler ile bile çalıştırabiliyorsun eğer istemezsen programları hiç bilgisayara indirmene gerek bile yok. Bunun dışında bazı derslerde/seçmelilerde solidworks veya ansys gibi programlarla modelleme veya analizler yapman gerekebiliyor ödev için. Teknik resim dersinde Autocad kullanıyorduk. Okula veya derse göre değişik programlar da kullanmak gerekebilir okuldan okula müfredattan müfredata değişiklik gösterir bu şartlar ama normal bir i5 işlemcili ve 8gb Ram'e sahip bir bilgisayar tüm bu işlerini görür. Ben de okula başlamadan önce i5 7300hq + 8gb ram'li bilgisayar almıştım okul amaçlı tüm işimi gördü. Bu sene +8gb ram eklemiştim bilgisayara analizleri daha rahat çözebilmesi için fakat bunun okul ve dersler ile alakası yok ders dışı içinde bulunduğum bir projeden dolayıydı. Ama 8gb ram de işimi görüyordu ben sadece hızlandırmak istemiştim ki benden daha kötü durumda bilgisayarlar ile çalışan insanlar da vardı. Kullanılan programlar işlemci gücünü ağırlıklı kullanacağı için eğer oyun falan oynamayacaksan ekran kartına çok takılma. Ben genellikle harici ekran kartını kullanmıyorum bile. Eğer üst düzey i7'ler falan almak istersen tabi işini görür ve işlerini hızlandırır fakat gerek olduğunu düşünmüyorum.




  • Bağdatlı Ruhi kullanıcısına yanıt
    O zaman ryzen 7 3700u işlemcili bir bilgisayar almak işimi görür diyorsunuz. Hazırlıkta bilgisayarsız kalmamak için alıyım diyorum. Çok sağ olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solid için seviyene bağlı olarak hem işlemci hem ekran kartı hem de rami iyi olan bilgisayar lazım. 8 gb ram solidde basit şekillerde yeter ancak ileri seviyeye çıkmaya başladığında ve hele çizimleri renderlamaya başladığında yetmez. yani min. 16 gb ram lazım. ekran kartı 1650 civarı çok çok çok rahat yeter, işlemci de darboğaz yapmayacak kadar olsun yeter. ayrıca ssd şart yoksa bilgisayarın ve hele ki solidin açılmasını yarım saat beklersin.
  • İşlemcisi iyi olup ekran kartı olmayan bir bilgisayar nasıl olur. Sonradan 8 gb daha takarım. Aslında amacım bilgisayar işini olabildiğince erken halletmek. Para biriktirip öyle bir bilgisayar da alabilirim ama eğer daha ucuz bir bilgisayar işimi görürse para biriktirmekle uğraşmak istemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandın Güzel İnsan Y kullanıcısına yanıt
    ekran kartı solid ansys gibi programlar için çok önemli hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam o zaman tavsiyenizi dinleyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.