Şimdi Ara

Madrid metrosu hakkında bilgisi olan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 22-26 mart arası Barcelona ve Madrid'i gezeceğim, Barselona için metro sınırısz kişi 10 geçiş 9,5€ fakat Madrid için öyle değil bir sürü farklı zone var ve hangisine hangi bileti almamız lazım 2 gün gezeceğiz 3 kişi kişi başı ne kadara denk gelir ?

    Turist pass'lere baktım 2 gün 28€ zone T diyor zone A dahil değil diyor valla anlamadım hiç bir şey



  • alttaki madrid - barcelona linkime bir gözatın isterseniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 11 Şubat 2016; 16:47:19 >
  • Hocam güzelmiş teşekkür ederim fakat metro işini gene çok çözemedim zone'lar ve fiyatlar hakkında
  • gezilecek tüm bölgeler zona A'da olduğu için benim aldığım biletten alacaksınız. 2 günlük olanı da vardı sanırım. madrid havalimanı'nda inince turist ofisi var tam metroya binerken turnikelerin orada, camlı bir ofis. oradan alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 12 Şubat 2016; 21:56:29 >
  • tahago kullanıcısına yanıt
    günlük ulaşım bileti geçen sene bu zamanlar 7-8 euro civarıydı. fakat madrid'de çok yamuk bir durum var. ulaşım kartları 24 saat değil, günlük. saat akşam 8'de, günlük kart aldıysanız, o biletin expire olmasına 4 saat kaldığını bilin. havaalanından metroya geldiğinizde turnikelerin girişinde bilet makinaları var. fakat tek binişlik kart almayın. çünkü çıkışta da turnikeler var. tek bilet alırsanız, şehir merkezine gitmek için aktarma yapılan nuevos ministerios'ta 5-6 euro verip tekrar bilet almanız gerek. bu yüzden bilet kioskundan barajas-tribunal veya barajas-sol diye rota belirleyip bilet almak gerekiyor. 7-8 euro civarında havalanı metro ücreti çıkıyor.

    şehir merkezi zone a'da. siz zone a için full bilet alacaksınız. zon b1-b2-b3 metronun uzak bölgeleri olduğu için o bölgelerin bilet fiyatları daha pahalı. büyük metro ağına sahip şehirlerde metro ağı böyle zonlara göre ayrılır ve fiyatlandırması buna göre yapılır.

    hispanik şehirlerde şehrin başladığı nokta kabul edilen yer yani sol'ü, madrid'in kızılay'ı, taksim'i olarak kabul edin. madrid'in ordinatı burası. neresi yakın, neresi şehre uzak. hesabınızı burdan yapabilirsiniz.

    dipnot: ispanya ve portekiz gibi ülkelerde kaçak girişler ve kaçak aktarmaları engellemek için çıkışlara da turnike konuyor. bu yüzden biletinizi turnikeden çıkana kadar kesinlikle atmamalısınız. eğer biletinizi kaybederseniz turnikeden çıkmak için bilet almanız gerekebilir. lizbon'da biletimi kaybetmiştim. görevli samimi olduğuma inandığı için turnike'yi açtı. yoksa boş yere bir biniş ücreti daha ödersiniz. paris'te havaalanına giderken bunu da yapmıyorlar. bilet görevlisi yakalarsa 100 euro civarı bir ceza kesiyor. ispanya'da ve portekiz'de ceza yok. güvenlik önlemleri çok iyi. o yüzden samimi.

     Madrid metrosu hakkında bilgisi olan var mı ?




  • boombip kullanıcısına yanıt
    Süper çok teşekkür ederim, net ve öğretici
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.