Şimdi Ara

MacOs x mi Ubuntu mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, notebook normalde vista ile geldi ama kendisinin hantallığından bıktığımdan win7 rtc kurdum fakat tam sürümünü satın almakta kararsızım ama kullanımına oldukça alıştım.Bunun yerine Ubuntu mu yoksa MacOs X mi kursam karar veremedim.

    Kullanımı rahat ve restart etmeden uzun süre performans kaybı olmadan kullanacağım işletim sistemi istiyorum ama hangisinin kullanımı daha kolaydır ve performanslıdır bilemedim. En son Suse 10 denemiştim bir kaç yıl önce ve kendisinin pek rahat olmadığını hala hatırlıyorum.

    Grafik tasarımıyla vs uğraşmam, photoshop ayda yılda bir kere açarım ihtiyaç oldukça.(MacOs un grafik uygulamalarında başarılı diyorlar)
    Oynadığım oyun çok az (commandos serisi ve tourchlight dışında bişi yok).
    Ms Office ve basit internet araçları daha cok zamanimi alıyor.
    Bir de kurmam gereken bir kaçtane mühendislik programi var ki bunların çalışması şart (Minitab, GAMS, Arena).

    MSI PR200 var, core 2 duo t7250 2ghz, 2gb ram, 160 hdd, Intel x3100 ve GM965 chipset var. Ayrıca 64bit işletim sistemi kursam ne kadar faydasını görürüm acaba..

    Şimdiden teşekkürler.







  • MAC her donanımla çalışmıyor.PC lerde hala hantal
    İşyerinde kullanacaksan Win7 satın almak zorundasın. öğrenci sürümünü 20-30$ satın almayanı dövüyorlar sanırım.Yada büyük çoğunluk gibi... yapacaksın

    "Minitab 12" binlerce dolarlık program winede çalışıyor.
    http://gnuru.org/article/1035/using-minitab-on-linux ama büyük bir ihtimalle Senin sisteminle Yeterli performas alamayacaksın.
    Sadece Linux deneyimi diyorsan .Suse 10 alışamadım diyorsun ubuntu sana daha alışılmaz gelecek.Suse 11 veya Mandriva 2010 bir dene .
    Ben mandriva 2009 da VariCAD (autocad benzeri)kullanıyorum. doğrudan linux için yazılmış.




  • Mac OS X'i Asus EEE PC'de denedim ve iyi calisiyordu. O nedenle senin bilgisayarinda da oldukca hizli calisacaktir. Ancak kurulum cok teferruatli ve calismama ihtimali de var.

    Tavsiyem su yonde olacak:
    Windows Vista'nin kurulu oldugu bolumu disk birlesitiricisi ile birlestirip, Ubuntu kurman. Ubuntu'da Windows Vista'nin kurulu oldugu bolumu daraltabilirsin. OpenSuSE'yi en son denedigimde XFS kullanmak istemistim ve son derece sorunlu bir kurulum olmustu. Genellikle Debian tabanli Linux dagitimlari en saglamlari oluyor. Bu nedenle de Ubuntu denemeni tavsiye ederim.

    Windows Vista'yi de her ihtimale karsi rahatca geri donebilmek icin korumani tavsiye ederim. Ubuntu ile donanim uyusmazliklari yasarsan (ozellikle bluetooth aygitlarda cok gorulen bir durum bu), Windows Vista'ya geri donus yapabilirsin. Windows 7'ye gecmek icin de bir sure bekleyebilirsin. Belki Ubuntu istedigini verebilir ve hic gerek kalmayabilir.
  • mac e hıc bulasma benım cok zmanımı yedı sonuc sıfıra sıfır
  • OSX86 için donanımınız gayet uygun gözüküyor denemeden bilemezsiniz ama benzer donanıma kurmuştum problem yok :) wireless dışında
  • Soruya baq... Şimdi başkası macos'u rahat bulabilir,bir diğeri linux'u rahat bulabilir, oynadığınız oyun çok azsa,grafik tasarım da ilgimi çekmez diyorsanız, hem ubuntu,hem macos işinize yarar... Ama bana sorarsan görsellik olarak Suse 11.0 derim.. Tabi ben sanala kurdum ama hiçbi kod/komut bilmediğimden ve aero etkin olmadıgından bi görselliğini devreye sokamadım orası ayrı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KeShhh®Ama bana sorarsan görsellik olarak Suse 11.0 derim.

    Görsellik olarak SUSE 11.0 derken..? Bildiğim kadarıyla KDE 4.x.x kullanıyor. Yani Ubuntu'da veya başka bir GNU/Linux dağıtımında da aynısı yapılabilir.
    Macintosh da hepsinden iyi sayılır ancak tüm görsellik odur. Daha fazlası yoktur. GNU/Linux kadar özelleştiremezsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.