Şimdi Ara

MacOS üzerinde VPN ve tarayıcıya özel VPN kullanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MacOS üzerinde VPN ve tarayıcıya özel VPN kullanmak.

    Arkadaşlar.

    Captain OSX kullanıyorum. sistemde Safari , Firefox , chrome, Opera, Maxton var belki yandex browser da vardır.

    Opera üzerinde Hola diye bir VPN eklentisi kurmuştum. şimdilerde çalışmıyor.

    istediğim siteye istediğim ülkeden girdi diye gösteriyordu. siteye giriş yasaklı olsa bile.

    amacım buna benzer özellikle Tarayıcıya özel. VPN reklamsız.


    tarayıcıya özel diyorum. çünkü sadece safari kullanıyorum. diğerlerini bazen . safari ve sistem doğrudan etkilensin istemiyorum. internet kötü zaten. bir dns ekleyince siteler hiç açılmıyor hep hata veriyor.


    var mı şöyle tarayıcıya özel VPN yada sisteme etki etmeyen VPN.

    girdiğim site benim başka ülkeden sansın ))







  • Vpn le ilgili son zamanlarda bende de sorun var maalesef.Chorme a eklenti olarak vpn kullanıyordum; hatta diğerlerinide denememe rağmen çalıştıramadım hiç birini.
  • Hola ile istediğim ülke üzerinden istediğim site üzerine giriyordum güzeldi . girmek istediğim sitede pek yasaklı değil aslında. vkcom değişik ülke üzerinden girmem lazımdı ((
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur@

    Hola ile istediğim ülke üzerinden istediğim site üzerine giriyordum güzeldi . girmek istediğim sitede pek yasaklı değil aslında. vkcom değişik ülke üzerinden girmem lazımdı ((


    Betternet Unlimited Free VPN Proxy

    chrome ekleyip keyfinize bakın
  • ilk fırsatta deneyeceğim . teşekkürler ilgine
  • chrome eklentisi olarak yüklerken ziyaret ettiğiniz tüm siteleri kontrol edebilir, verilerinizi deiştirebilir gibi bir uyarı çıkıyor. yükledim archive.org u ziyaret edince şu çıktı:



     MacOS üzerinde VPN ve tarayıcıya özel VPN kullanmak.
    Firefox'ta aynı eklenti var mı diye baktım, var mış ancak düzgün calışmıyormuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Not: VPN'yi kurmak cok kolay. Asil uzun olan kisim guvenligi saglamak. Onlar da kolay ama. Biraz daha fazla vakit alir sadece. Atlamayin yine de. Ayrica en son test etmek icin yeni bir DigitalOcean VPS ile sadece c/p yapip gerekli IP adreslerini degistirerek uyguladim rehberi, calisti guzelce.

    Not: Benim macOS'da kullandigim ShadowsocksX-NG client'i blacklist, whitelist filan yapabiliyor AdBlock syntax'i ile. Oyle seyler de var yani. Ama cok client oldugundan girmiyorum. Baglantiyi kurduktan sonra kurcalarsiniz onlari kendiniz. Burada sorarsiniz filan, bilen anlatir.



    Ayda $5 bunun ucreti, kullanabileceginiz diger VPN'lerden cok da farkli degil. Devlet sansurunu gecersiniz, izlemeyi de gecersiniz, en azindan sadece bizim devletin eliyle yapilani. IP adresi dokumu icin sunucunun oldugu yere basvurmalari lazim yasal yollarla. Rastgele biri icin ugrasmazlar.



    Islem cok kolay, ama once SSH'ye baglanmayi ogrenmeniz gerek. Putty diye bir program yapiyor Windows'da, macOS ve Linux ile nasil yapacaginizi ben anlatacagim. Burada Putty basitce anlatiliyor: [www.linode.com] Tek yapmaniz gereken alttaki ekranda DigitalOcean'dan size gelecek olan IP adresini IP adresi kutusuna girip open demeniz. Sonra yine DigitalOcean'in ayni postasindaki kullanici adi ve sifresiyle gireceksiniz iste.









    DigitalOcean'a girince sifrenizi degistirmenizi isteyecek, yapin bunu. Oyle kolay bir sifre girmeyin, botlar filan girebilir yoksa.



    Ilk once sunucuyu nasil alacaginizi anlatayim. DigitalOcean sitesine girip duz uye olabilirsiniz. Bir ay ucretsiz kullanim verir. Benim altta verecegim linki kullanip uye de olabilirsiniz, o zaman iki ay ucretsiz aliyorsunuz, $25'lik odeme yaptiginizda da bana da $25 veriyorlar:



    https://m.do.co/c/31674bfd23bd



    Simdi, uye oldunuz, kontrol paneline girdiniz varsayiyorum. Buralari anlatmaya gerek yok zaten hic. Ekranda "Create Droplet" diye bir tus goreceksiniz, sunucu onunla yaratiliyor. Cok az sey yapilacak. Choose a size bolumunde $5'lik paketi secin, onun altinda bolgeler var. Ben Frankfurt uzerinden kullaniyorum, ama nereyi isterseniz secin iste, sectiginiz yerden baglanacaksiniz. New York secerseniz EU'dan daha yavas olur ama Amerika'ya ozel yayinlari filan da ilersiniz. Ubuntu 16.04 x64 icin anlatiyorum bu arada ben, ilerde yeni Ubuntu surumleri ciktiginda yine benim kullandigimi secersiniz.



    Simdi en alttan Create diyin. Bu kadar. 1 dakika icinde size IP adresi ve kullanici bilgilerini iceren bir posta gelecek.



    SSH ile baglanalim simdi. Windows kullaniyorsaniz Putty'yi acip postadaki IP adresini girip baglan diyin iste. Sonra kullanici adi ve sifre kismi gelecek. Soracak zaten. Bu kisimlari pek anlatmaya gerek gormuyorum ama beceremezsiniz sorun tabii. macOS'da ve Linux'da Terminal'i acin ve su komutu girin

    ssh root@1.1.1.1

    1.1.1.1 degil tabii, bunu kendi sunucunuzun IP adresi ile degistireceksiniz. Sonra yine kullanici adi ve sifre.



    Simdi VPN'yi kurmaya baslayalim. Shadowsocks kullanacagiz. Sitesi burada: [shadowsocks.org] Bu favori VPN programim. Kurmasi en kolay olanlardan ayrica. SSH uzerinden calisiyor ama bildigimiz OpenVPN tarzi programlar kadar guvenli. Ustune cok daha az kaynak harciyor. Android uzerinde kullaninca mesela pil omrune neredeyse hic etkisi yok. Bilgisayarinizdan ya da mobilden baglanmak icin bir suru farkli program var, o nedenle hepsini anlatmayacagim. Temel noktalari ayni, onlari anlatacagim ben de en son.



    Listeledigim komutlari sirasiyla girin simdi bunu kurmak icin:

    apt update

    apt upgrade

    apt install shadowsocks

    Simdi VPN'nin ayarlarini yapacagiz. Nano denen programi kullanacagiz bunun icin. Tum islemin en zor noktasi bu programi kullanmayi ogrenmek ama aslinda cok da kolay yani kendisi. Nano klavyeden yonetilen bir metin editoru. Su komutu yazarak ayar dosyasini acin:

    nano /etc/shadowsocks/config.json

    Simdi gerekli degisiklikleri yapin. Dosyanin son hali soyle durmali:

    {

    "server":"1.1.1.1",

    "server_port":443,

    "local_address": "127.0.0.1",

    "local_port":1080,

    "password":"sifre_iste",

    "timeout":300,

    "method":"aes-256-cfb",

    "fast_open": false,

    "workers": 1

    }

    1.1.1.1 yerine yine tabii kendi sunucunuzun IP adresini gireceksiniz. Sifreyi de istediginiz gibi degistirin, sifre satiri var iste orada. Simdi CTRL+X ile kaydet ve cik diyin. Soracak kaydedeyim mi diye, orada Y'ye basmayi unutmayin.



    Port 443 uzerinden baglaniyoruz. Bu https portu oldugundan engellenmesi pek mumkun degil. Uzerinden sifreli veri gecmesi de normal hali oldugu icin ilgi cekmez. Her yerde calisir.



    Simdi sunucu acildiginda otomatik acilmasi icin gereken ayari yapacagiz. Bir dosya yaratip bir kac komut girecegiz. Nano sadece kullanilacak sey, nasil oldugunu biliyorsunuz zaten artik. Su komutla gerekli dosyayi Nano ile yaratip acin:

    nano /etc/systemd/system/shadowsocks-server.service

    Dosyanin icine alttakini oldugu gibi kopyalayin ve kaydedip cikin:

    [Unit]

    Description=Shadowsocks Server Service

    After=network.target



    [Service]

    Type=simple

    User=root

    ExecStart=/usr/bin/ssserver -c /etc/shadowsocks/config.json



    [Install]

    WantedBy=multi-user.target

    Simdi de su iki komutu girip aktive edin:

    service shadowsocks stop

    systemctl disable shadowsocks.service

    service shadowsocks-server start

    systemctl enable shadowsocks-server.service

    Bu kadar. Artik VPN calisiyor. Baglanmayi anlatmadan once ama biraz da guvenlik. Bu noktasi sunucuyu kapatip kullanmaya baslayabilirsiniz ama hic tavsiye etmem, guvenligi saglamaniz iyi olur.



    Bir firewall kuralim. Sirasiyla su komutlari girin:

    ufw allow 22

    ufw allow 443

    ufw enable

    Kuruldu.



    Guvenlik icin ek olarak sunu da yapabilirsiniz, burada anlatmiyorum. Tavsiye ederim ama, epey ise yarar: [www.digitalocean.com] Sunucuya dogrudan yapilacak saldirilari onler bu.



    Son olarak VPN sunucusuna dogrudan yapilacak olan saldirilari onlemek icin gerekli guvenlik ayarini da kuralim. Bunlar onemli, kimse sunucuma saldirmaz demeyin, Cin'de filan botlar otomatik olarak tum bulduklari sunuculara saldiriyorlar, DigitalOcean da populer oldugu icin tum IP'lerine otomatik saldirirlar. Diger VPS'ler de ayni. Bunu sizin sunucuya girip onu kullanarak baska sunuculara DDOS yapmak, ya da bitcoin filan aramak icin yapiyorlar.



    Bu son guvenlik islemi icin fail2ban kullanacagiz. Bu VPN'nize surekli girmeye calisip giremeyen IP'leri bir sure banlayacak. Brute force sifre deneyenleri filan iste. Saldirilarin neredeyse hepsini kesecektir. Sizin icin hepsini bile diyebiliriz rahatlikla. Su komutu girip gerekli programi yukleyin:

    apt install fail2ban

    Simdi su dosyayi yaratacagiz:

    nano /etc/fail2ban/filter.d/shadowsocks.conf

    Icerigi de bu:

    [INCLUDES]

    before = common.conf



    [Definition]

    _daemon = shadowsocks-server

    failregex = ^\s+ERROR\s+can not parse header when handling connection from <HOST>:\d+$

    ignoreregex =

    Simdi de su dosyayi yaratacagiz:

    nano /etc/fail2ban/jail.local

    Icerigi de bu:

    [shadowsocks]

    enabled = true

    filter = shadowsocks

    port = 443

    logpath = /var/log/shadowsocks-fail2ban.log

    maxretry = 5

    bantime = 43200

    En son da bu komutu girin:

    touch /var/log/shadowsocks-fail2ban.log

    Bu kadar. Sunucuda tum isiniz bitti. En son su komutu girip sunucuyu yeniden baslayin ve SSH programinizi kapatin:

    reboot

    Yeniden baslatma gerekli.



    Bilgisayardan nasil baglanacaginiz simdi. Suradan sisteminiz icin uygun client versiyonunu indirin: [shadowsocks.org] Sunucunuza baglanmak tek gerek su ucu: Sunucunun IP adresi, sifreleme yontemi ve baglanacaginiz port.



    IP adresini zaten biliyorsunuz, ayar dosyasina yazmistik, SSH'ye de onunla baglanmistik. Port da 443. Sifreleme yontemi de aes-256-cfb. Soyle bir ekran goreceksiniz iste, uygun oldugu sekilde doldurun:





    bk9XXY.png





    Bu kadar. Shadowsocks programindan yuklediginiz baglantiyi actiginizda VPN acik. Suradan da test edebilirsiniz: [whatismyipaddress.com]



    Mobilden baglanmak icin bilgisayardaki programdan Show QR Code diye bir sey bulursaniz, mobil app'a dogrudan o QR kodunu gostererek sunucuyu eklemesini saglayabilirsiniz.



    Kolay gelsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • yukardaki aciklama bir baskasina ait,ben yukardaki yontemle kendi vpn imi kurdum,ailecek kullaniyoruz(toplam 6 client,2 android telefpn,2 macbook ve 2 tablet)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek bir hesap ile 5 farklı cihazdan herhangi bir kurulum zorluğu yaşamadan kolayca VPN'e bağlanmak isteyenler için özel bir makale hazırladım. Detayları burada bulabilirsiniz. Kesinlikle pişman olmayacaksınız :)

    http://www.incele.co/en-iyi-7-ucretsiz-vpn-programi/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.