Şimdi Ara

macOS’e mavi ışık azaltma özelliği (Night Shift) geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • macOS’e mavi ışık azaltma özelliği (Night Shift) geliyor 
     
    Çoğu kişi LCD’lerdeki mavi ışığın zararları hakkında bir şeyler duymuştur. Belki de en bilinen zararlarından biri, uyku saatine yakın zamanlarda maruz kalındığında uyumayı zorlaştırması olabilir. Eskiden beri bilinen bu zararlar, günümüzde daha büyük bir problem haline geldi denilebilir. Bunun nedeni ise artık mobil cihazların da hayatımızda olmasıyla hem LCD kaynaklı mavi ışığa daha fazla maruz kalmamız hem de belki de yatakta uyumak üzereyken bile bu cihazları kullanmamız.
     
    LCD’den maruz kaldığımız mavi ışık miktarını azaltmak için şimdiye kadar çeşitli yöntemler geliştirildi. Eski yöntemlerden biri, ekranın dışına filtre takılmasıydı. Ancak bu yöntem hem masraflı ve uğraştırıcı hem de mobil cihazlar için olanak dışı. Daha yeni bir yöntem ise yazılımsal olarak ekrandaki görüntülerin daha az mavi tonları içerecek şekilde işlenmesi. Bunu sağlayan yazılımlardan biri de, F.lux. Eskiden macOS, iOS, Windows, Linux ve Android’de kullanılabilen bu yazılım, geçen sene Apple tarafından iOS’a “Night Shift” ismiyle aynı özelliğin eklenmesi sonucu artık iOS için kullanılamıyor.
     
    Şimdi ise Apple tarafından macOS’e de Night Shift özelliği verildi. macOS Sierra beta sürümünün en sonuncusu olan 10.12.4 ile bu özellik eklenmiş durumda. Sierra’nın bu sürümünün yayınlanmasıyla, F.lux’a olan ihtiyaç da macOS tarafında kalkmış olacak. Daha önce bazı kullanıcılar F.lux’un macOS tarafında çeşitli sorunlara neden olduğunu raporlamıştı.
     
    macOS tarafında ihtiyaç kalkmış olsa da şimdilik Android, Linux ve Windows sistemler için hâlâ F.lux bir seçenek durumunda. Bazı Android ROM'ları uzun yıllardır bu özelliği entegre bir şekilde sunuyor ancak herkesi kapsamıyor. Bundan dolayı F.lux geliştirilmeye devam edebilir. Microsoft’un da Windows 10’a mavi ışık azaltma özelliği ekleme planları var.
     







  • Mavi ışık azaltmak ne kelime tam tersine arttırmak lazım zaten gunumuzde tum monitörler ve tvler beyazları sarımsı göstermeye meyilli olarak kalibre ediliyorlar böylece renkler soluk sarıya kaymış dogallıktan uzaklaşmış gozukuyor sonynın triluminuous teknolojisi bile gücünü mavi ledlerden alıyor

  • 3. parti yazılımlarla tüm platformlarda yapılıyor hali hazırda.
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Öyle de haber içeriği bu durumla alâkalı değil hocam. Mavi ışık uyku problemlerine sebep olabiliyor diye isteğe bağlı yazılımsal seçenek ekleniyor o kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nihayet sabahın köründe mac mini başına geçiyoruz ama o ekran mahvetti bizi
  • Apple TV için bir çeşit f.lux seçeneği isterim. Saf kırmızının zevkle izlenmesi için çok aşırı olacağından şüpheleniyorum. Mayne, işe yarayacak kadar saf olmayan kırmızı renkli bir filtre var.

    (Gecelik kullanımım çok faydacı olduğu için saf kırmızı telefonumda bir sorun değil)
    downloader.vip/ccleaner/ www.happywheels.vip/ vlc.onl/

    Updatw: Telefon ayarlarımı kontrol ettim. Turuncu ve sarı, iphone renk filtrelerinde sadece kırmızı sağa doğru. Yani gerçekten daha yumuşak bir filtre ayarlayabilirsiniz.

    .... Benim bir Apple TV'm yok, ama bu beni bir tane almaya ikna edebilir. Aşağıda belirtilen üç tıklatma menü düğmesi kısayolu, bunu mükemmel bir gece geç saat izleme sistemi haline getirecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joshbarnes -- 14 Kasım 2018; 22:19:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: joshbarnes

    Apple TV için bir çeşit f.lux seçeneği isterim. Saf kırmızının zevkle izlenmesi için çok aşırı olacağından şüpheleniyorum. Mayne, işe yarayacak kadar saf olmayan kırmızı renkli bir filtre var.

    (Gecelik kullanımım çok faydacı olduğu için saf kırmızı telefonumda bir sorun değil)

    Updatw: Telefon ayarlarımı kontrol ettim. Turuncu ve sarı, iphone renk filtrelerinde sadece kırmızı sağa doğru. Yani gerçekten daha yumuşak bir filtre ayarlayabilirsiniz.

    .... Benim bir Apple TV'm yok, ama bu beni bir tane almaya ikna edebilir. Aşağıda belirtilen üç tıklatma menü düğmesi kısayolu, bunu mükemmel bir gece geç saat izleme sistemi haline getirecektir.

    Çok güzel çevirmişsin hocam.()

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Şu adamı kaç kişi forum yönetimine banlattiramadik ya başkada birşey demiyorum. Kaç defa şikayet ettim bizzat adam hala forumda gerçi adam değil bot. Spamli linklerle doldurdu forumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Night Shift kullandığım için ekranımda sararmalar tespit edilmişti



    Apple Store çalışanı bundan ötürü olduğunu söylemiyor ama başka sarı neden olabilir ki diye düşündüm.



    Night Shift güzel özellik ama bence tüm sistem geneli ve üçüncü parti yazılımlara gece modu özelliği gelmeli..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.