Şimdi Ara

Macera oyunu NUTS, Apple Arcade'e geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  



    Macera oyunu NUTS, Apple Arcade'e geliyor



    Yayıncılığını Noodlecake'in yaptığı, geliştiriciliğini ise Joon, Pol, Muutsch, Char & Torfi'nin yaptığı tek oyunculu ve gizemli bir gözlem yapma oyunu olan NUTS, Apple Arcade' geliyor.



    Ayrıca Bkz.Flappy Bird ve Resogun karışımı METBOY!, mobil cihazlar için yayınlandı



    NUTS, 22 Ocak'ta Apple Arcade sahipleri için ücretsiz bir şekilde erişime açılacak aynı zamanda oyun 4 Şubat'ta Switch ve PC için de yayınlanacak.



    Apple Arcade, ilk ay için ücretsiz sonraki aylarda 34,99 TL. Oyunun tanıtım yazısını ve fragmanını aşağıda bulabilirsiniz.







    Tanıtım Yazısı



    Karavanını donat, GPS'ini çalıştır, haritanı aç ve Melmoth Ormanı'nın derinliklerine dal. Çömez bir saha araştırmacısı olarak gündüzleri kameraları yerleştir, gece video kayıtlarını seyret ve koşuşturan sincapların hareketlerini izle. Yiyeceklerini nereye saklıyorlar? Hangi karmaşık yolları izliyorlar? Ve neden bu kadar tuhaf davranıyorlar?




    • İzleme ve takip etme üzerine kurulu oynanış şekli

    • Tamamı seslendirilmiş, sürükleyici hikâye

    • Oyunculara kendilerini canlı bir ormanda hissettiren iddialı grafik tarzı ve ses efektleri



    Kameralarını Ayarla

    Görev talimatları sana nereden başlayacağını söylese de ekipmanını en iyi şekilde nasıl yerleştireceğini deneme yanılma yöntemiyle kendin bulmalısın. Gizemli Melmoth Ormanı'nda gündüzleri harikaları ve gizemleri keyifle keşfedeceksin ama geceleri...



    Video Kayıtlarını Analiz Et

    Kendi kurduğun kontrol merkezinde gündüz çektiğin görüntüleri incelemelisin. Görevini tamamlamak için çektiğin videoları tara ve araştırma enstitüsündeki şefin Dr. Nina Scholz'a kanıtları gönder. Her ikiniz de konu üzerinde çalışırsanız belki de gerçekten neler olduğunu ortaya çıkarabilirsiniz.



    İşe Koyul

    Viago Üniversitesi'nin araştırmalarında sen o büyük çarkın sadece ufak bir parçasısın. Üniversite seni tek başına Melmoth Ormanı'nda külüstür bir karavana gönderiyor. Görevin, ormandaki sincapların yuvasını bulmak ve ne tür gizemli işler çevirdiklerini ortaya çıkarmak.









  • Vay vay vay Apple ilk defa PC ve konsola çıkan bir oyunu kendi Arcade platformuna entegre etmiş.

    Demek ki ileride oyun tarafında eksik kaldığı alanları bu şekilde yayıncılardan beğendiği oyunları satın alarak devam edecek.

    Bu da bize oyun dünyasına çok daha sıcak baktığını ve yeni gelecek olan Apple TV ile birlikte oyun kontrolcüsü verilebileceğini düşünüyorum.
  • gun kullanıcısına yanıt
    Haberi yanlış okudunuz sanırım gun bey. 22 Ocak'ta Arcade'e diğer platformlara ise 4 Şubat'ta çıkıyor. Noodlecake Arcade'e zaten oyun çıkaran anlaşmalı bir stüdyo. Oyunlar ya exclusive ya time-exclusive ya eş zamanlı çıkışlarını gerçekleştirirler. Apple çıkan bir oyunu entegre ETMEZ. Belli ki Arcade'i pek incelememişsiniz.

    Arcade'e eski oyunlar yüklenmez, Sonic Racing hariç böyle bir şey görmedim. Arcade'in işleyişi şöyle; Apple oyun stüdyolarıyla anlaşır, beğenilen fikirleri parayla fonlar, çıkışları-sükse yapması Arcade'de gerçekleşir. Bu başından belli böyleydi. Oyunların Türkçe olmasının sebebi de Apple'dır, hatta bu oyunun ismi de CEVİZLER.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Yok biliyorum nasıl çalıştığını ancak bu oyun çok çabuk diğer platformlara çıkacakmış o yüzden zannettim ki dediğim gibi normal dünyaya çıkacak oyunu kendine çevirmiş.
  • Esasen Apple’ın mutlaka oyun fiyatlarına müdahale etmesi gerek bölgesel fiyatlandırma çok gerekli.

    Epic Games’te satılan 20 tl’lik oyun App Store’da deli pahalı niye ABD ile aynı fiyat.

    Alacağım varsa da almıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 20 Ocak 2021; 15:40:37 >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Android hariç diğer platformlara çıkmasına karışmıyorlar, kararı geliştiricilere bırakıyorlar. Kütüphanedeki oyunlar genelde diğer platformlara ya ilk başta ya belli bir süre sonra çıkar. Belki Apple PC/konsoldaki satışlardan da belli bir pay alıyordur oyunların yatırımcısı olduğu için bunda emin değilim.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Yok almıyor diğer platformlardan gelir sadece diğer mobil mağzalara çıkmak yasak. Mobilde belli bir süre onların oluyor veya süresiz ayrıca güncelleme desteği anlaşıyor büyük güncelleme istiyor vs.

    Ben günün sonunda daha iyi büyük oyunlar bekliyorum böyle yükleme boyutu bile kısılırsa (4 GB) hep günlük oyunlar ağır basacak.
  • gun kullanıcısına yanıt
    Oyunların Arcade sistemine benzer Xbox Game Pass veya bulut gibi kütüphane hizmetlerine gelmesi de yasakmış ayrıca. Apple burada ileriye dönük bir hamle yapmış.

    Zamanla daha iyi oyunlar gelecektir özellikle Apple One üyeliğinin yanında geldiği için daha çok kullanıcıya erişecekler. Kendi kontrolcülerini de tasarlarlarsa güzel olur. Ama Xbox Game Pass gibi çok çeşitli-AAA oyunlar yakın zamanda görmeyiz, fiyatı yarısı kadar malum. Yine de şuanlık mobil oyunculuğu App Store'un ilk günlerindeki heyecana döndürdüler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.