Şimdi Ara

Macbook Tamiri ve Servis Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2 ay önce üstüne klavyesinin üstüne kahve döktüğüm Macbook Air'imi tamire verdim. Bana anakart ve klavyenin değişmesi gerektiğini söyleyip ikisi için sırayla 450 lira ve 250 dolar+KDV istediler. O sırada içindeki verilere ihtiyacım olduğu için bir şekilde elden çıkarmayı planlayarak yaptırmaya karar verdim. Verilen fiyatı fazla bulduğumu söyleyince anakart tamiri için 50 liralık bir iskonto yaptılar. İki aydır bilgisayarın tamir olmasını bekliyorum. Beni üç hafta kadar önce arayıp klavyenin Amerika'dan geleceğini, ancak kargoyla ilgili bir sorun çıktığını, 2 ila 4 hafta arasında parçanın temin edilip ürünün son kontrolünü yapıp bana teslim edileceğini söylediler. Bugün tamire verdiğim yerden tekrar bana ulaştılar, parçanın geldiğini, takıldıktan sonra son kontrolü yapılırken ekranda ben teslim ettiğimde var olmayan beyaz bir çizgi olduğunu belirttiler. Panelle ilgili bir sorun olduğunu ve biraz beni salak yerine koyup paneli yaptırmanın da pahalı olduğunu ama tek çözüm olduğunu, bilgisayarın bu şekilde de kullanılabileceğini söylediler. Bu işlerden o kadar anlamıyorum ama, bunu ilk aşama olan arıza tespitte fark edip bana söylemeleri gerekmez miydi? Açıkçası benden kaynaklanan bir hasar olduğuna dahi inanmıyorum. Kahve dökülmesiyle sadece tek bir çizginin bozulması çok saçma görünüyor. Tamir ederken anakarta bağlanan pinlerden birine hasar vermiş olabilirler mi?

    Bilgisayarımı tamire verdiğim yer tarafından mağdur edildiğimi düşünüyorum. Zaten tamirat için fazla bir para ödeyecektim, bu durumda beni iyice zor duruma soktular. Başına böyle bir şey gelmiş olan varsa bana yol gösterebilirse sevinirim.



  • Tamire verdiğiniz yer neresi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    anakart ve klavyenin değişmesi gerektiğini söyleyip ikisi için sırayla 450 lira ve 250 dolar+KDV istediler

    klavye değişimi yaklaşık 300tl ye yaptırılabiliyor ama anakart pahalı
    quote:

    Bilgisayarımı tamire verdiğim yer tarafından mağdur edildiğimi düşünüyorum

    açıkçası olaylar buşekilde gelişmişse bende mağdur edildiğini düşünüyorum, sen bilgisayarı servise verdiğinde sana arızaları çıkarıp yaklaşık olarak maliyet belirtmeleri lazım. sonradan çizgisi çıkmış, dip boyası gelmiş olmaz. hangi servise verdin ürünü
  • Perpa'da Güney Bilgisayar diye bir yer. Anakartın fiyatını 450'den 400'e düşürdüler sonradan. Şimdi ücretsiz ekran tamiri veya ekranın tutarı kadar bir indirim talebinde bulunabilir miyim? Bir de ekranda çizgi oluşmasıyla klavyeye kahve dökülmesi ilişkili olabilir mi gerçekten, bunu da söylerseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buckethead® -- 5 Temmuz 2012; 22:35:23 >
  • keşke servise götürmeden önce sorsaydın, servise teslim edilecek yerler bellidir. onun haricindekilerde farklı sonuçlarla karşılaşılıyor
    olabilir klavyeye sıvı dökülmesi altındaki tüm parçalarıda yakından etkiler, anakartından ram'ine kadar hepsini. genede bunu en başından tespit etmeleri gerekiyordu, bana bukadar masraf çıkaracağınızı bilsem tamir ettirmezdim diyebilirsin, gidip konuşmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buckethead®

    Perpa'da Güney Bilgisayar diye bir yer. Anakartın fiyatını 450'den 400'e düşürdüler sonradan. Şimdi ücretsiz ekran tamiri veya ekranın tutarı kadar bir indirim talebinde bulunabilir miyim? Bir de ekranda çizgi oluşmasıyla klavyeye kahve dökülmesi ilişkili olabilir mi gerçekten, bunu da söylerseniz sevinirim.

    Servis olarak sadece pupa, troy ve artı bilgisayar gibi servisleri kullanın. Sizin götürdüğünüz servisler gibi olan yerler bu işi kendi çapında yapan çoğu dolandırıcı ve çakal zihniyetiyle çalışan yerlerdir. Daha fazla zarara uğramadan Hemen bilgisayarını oradan al ve şişli deki artı bilgisayarın servisine götürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertciftci -- 5 Temmuz 2012; 23:31:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.