Şimdi Ara

Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
8.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • oyyen O kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz 3. parti programı denedim, işe yaramadı. İşe yaradığını söyleyen birkaç kişi görsem de olumsuz geri bildirimde bulunan çoğunluktaydı.


    Monitörü iki gündür kullanıyorum, gözlemlerim şu şekilde:

    • Renkler bana gayet güzel geldi. Profesyonel olarak renklerle ilgilenmiyorum tabii ki muhakkak eksikleri vardır ancak 23" 1080p IPS ekrandan geçen biri olarak beni gayet tatmin etti.
    • Tasarımı zarif, çerçeveleri ince, görüntü canlı ve net. Önceki mesajımda bahsettiğim 1080p monitörümdeki bulanıklıktan kurtuldum. Bacakları biraz büyük geldi bana, ama vesa kolu alacağım için yakında o da sorun olmayacak.
    • HDR lafta var etkinleştirince kötü çalışıyor, o yüzden devre dışı bıraktım, alacakların o özelliği yok varsayarak düşünmelerini tavsiye ediyorum.
    • 4K ve 60Hz görüntü almak için Display Port şart değil, kutudan çıkan HDMI 2.0 kablosuyla bu görüntüyü sağlıklı bir şekilde alabiliyorum. Apple'ın kendi Type-c to HDMI dönüştürücüsü var bende.
    • Monitörün kendi hoparlörü yok ama kulaklık çıkışı var, elimdeki Logitech hoparlörü ona bağladığımda HDMI aracılığıyla monitör sesi ona aktarabiliyor. Macbook'a ekstra bir şey takmama gerek kalmadan. O yüzden hoparlör eksikliği yaşamıyorum. Ayrıca normalde monitörün parlaklığı ve hoparlörün sesini klavyeden kontrol etmek MacOS'te devre dışı, ama MonitorControls programıyla bu kısıtlamayı aşıp monitörün parlaklığı ve hoparlörün ses seviyesini de klavye üzerinden kontrol etmek mümkün.
    • Eye Saver Mode özelliği var uzun süreli yazı okurken gözleriniz için rahatlatıcı, benzer şekilde farklı durumlar için Game Mode, Sinema Modu vs. de var.
    • Farklı yönlere oynayabilen tek bir tuş var monitörde tüm ayarlamaları ondan yapıyorsunuz. Uzun vadede pek sağlam hissiyatı vermedi bana. Ayrı yön tuşları olsaymış daha iyiymiş.
    • 2 HDMI girişi olması benim için çok avantajlı. Çünkü masamın yanında masaüstü Windows kasam da var o da sürekli bağlı. İkisi arasında rahat geçiş yapabiliyorum kablo değiştirmek zorunda kalmadan. Hatta monitörün alırken bilmediğim bir özelliği varmış Picture-in-Picture modu; ekranı ikiye bölüyor, bir tarafta Windows ekranım diğer tarafta Macbook ekranım olacak şekilde ikisini de kontrol edebiliyorum. Hatta elimdeki Logitech MX klavye-fare ikilisi ve yazılımı sayesinde ikisi arasında pürüzsüz geçiş yapabiliyorum. Bir diğerinden diğerine fareyi sürükleyerek dosya aktarmak bile mümkün. Hangi ekranın monitörde nerede ve ne kadar yer kaplamasını istediğinizi bile ayarlayabiliyorsunuz.
    • Sonuç olarak F/P bir ürün olduğunu düşünüyorum; çoğu zarar, azı karar :)


    Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi


    Macbook Pro - Ofis İşleri İçin Monitör Tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 15 Mart 2022; 22:35:3 >
  • busterr kullanıcısına yanıt

    Hocam bende monitör arıyorum pip aç ıçmışsınız ve güzel görünüyor bu hangi marka ve model monitör ?

  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Dört mesaj öncesinde atmıştım linkini bu konuda bulabilirsiniz.
  • 34" bir monitör arayısşındayım.


    Kullanım amacı: home_office. eğimli curved ekran düşünüyorum. Kullanım amacım daha çok 3 ayrı program penceresini aynı anda açmak: mic office word, adobe pdf ve citavi (akademik çalışmalar için program)


    estetik olarak güzel olması, misal arka kaplo girinti kapağı, ekran çerçevesinin girinti çıkıntısız ve ultra ince olması gibi

    ekrarnın parlamaması

    asansörlü olması sağa sola aşağı yukarı kolay oynaması


    ayrımak istediğim para 7 bin ila 10-11 bin arası. Önerilere açığım, nedenleri ile birlikte.

  • busterr kullanıcısına yanıt

    merhaba macbookta aynı sorunu yaşıyorum bu önerdiğiniz monitör ile sorunsuz bir şekilde uzun süre kullanabildiniz mi?

  • bf B kullanıcısına yanıt
    Evet 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum memnunum.
  • busterr kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, monitör al dönüştürücü al iade et sıkıldım artık. Bu monitörden sipariş veriyorum o zaman. Type c çıkışı var mı yoksa hdmi dönüştürücü lazım olacak mı?
  • bf B kullanıcısına yanıt
    Hayır type-c yok basit bir monitör, hdmi dönüştürücünüz olması lazım macbooka bağlamak için.
  • busterr kullanıcısına yanıt

    Konuyu güncellemek adına mesaj atayım. Göz sağlığımı korumak için "göz koruma" özelliği olan (ki ne kadar yapabiliyorlar orası tartışmalı) monitör arıyorum. Güncel fiyatlarda 2k Dell ile 4k Samsung yakın fiyatta ancak hepsinin 60/75hz olması beni üzüyor. 144 veya 165hz ekranlar kullandıktan sonra o akıcılığı yakalamak istiyorum. Ancak bu sefer 2k/4k çözünürlükte o türden bir ekran bulmak çok masraflı oluyor. Güncel yorumlarınız nedir? Samsung gerçekten ihtiyacımı karşılayabilir mi göz sağlığım için?

  • Antocio kullanıcısına yanıt
    Göz koruma özelliğinden memnunum, film veya oyun gibi renk doğruluğunu önemsediğim bir şey yapmıyorsam geri kalan zamanlarımda o özelliği açıp kullanıyorum. Gözümü daha az yorduğunu hissedebiliyorum. Ancak benim bu monitörü özellikle seçmemin nedeni 4k çözünürlük idi, ilk mesajımda bahsettiğim subpixel muhabbetindeki bulanık görüntü kalitesi sebebiyle. Hem 4k hem yüksek yenileme hızlı monitörler epey pahalı, o size kalmış, hangisi sizin için öncelikliyse onu tercih edin. Göz koruma özelliği muhtemelen çoğunda vardır zaten. O çözünürlük muhabbeti sizi rahatsız eder mi onu araştırın.
  • 27 inch 2k 60 hz alma arefesindeyim. Bu blurry text sorununu yaşayacağım anlamına mı geliyor? Monitorun tipi, dolu dolu bir huba sahip olması ve ikinci elini 5500 6000 liraya alacagımı varsayarsak, değmez mi?



    https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-dell-ultrasharp-u2722de-27-5ms-qhd-pivot-ips-led-fiyati,1190477065.html

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.