Şimdi Ara

Macbook pro almadan önce

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, uzun zamandır hayalim olan macbook proyu izmirden istanbula giderek (taxfree faturası alabilmek için) öğrenci indirimiyle birlikte alacağım inşallah.
    Online storedan en üst düzey ( indirimsiz 8399 lira olan ) modeli alıp işlemciyi 0.3 ghz daha artırmak istiyordum ancak online storeda taxfree olmuyormuş, ve mağazada da yapılandırma yapılamıyor.
    Kısacası 8399 luk 2.5 ghz retina ekranlı pro modelini öğrenci indirimiyle 7700 küsüre alacağım. Üstüne de taxfree indirimi alacağım.
    Şimdi bir kaç sorum var, bilenler yardımcı olursa sevinirim.

    1- alacağım taxfree iadesi nedir? %18 kdv mi direk (1000küsür lira) veya farklı miktar?

    2-mağazadan yapılandırmalı veya Online taxfree li ürün alabilmek için bildiğiniz bir yöntem var mı?

    3- yapılandırmayı satın aldıktan sonra yapabilir miyim?

    4- 0.3 ghz daha hızlı olan işlemci ile standart konfigürasyon arasında aman aman bir fark var mı?

    5- satışta olan modeller ne zaman piyasaya sürüldü, yenisi ne zaman çıkar, yakın zamanda ise bekleyeyim üst düzeyini alayım

    6- performansı nasıl olur, ilk defa mac kullanacağım, windows da kurmak istiyorum yanına haliyle. Çok fazla oyun değil gündelik kullanım olacak genelde. Programlama öğreniyorum çapraz platform uygulama yazmak da istiyorum. Arada oyun oynadığımda da zevk verir mi, mesela gta 5 çalıştırırsa hangi ayarlarda çalıştırır?

    7- o paraya onu alacağına git monster al çılgınlar gibi yüksek performanslı olsun diyen var mı?

    8- sormam gerekip aklıma gelmeyen başka soru var mı?

    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hiç mi cevap gelmez :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim izmirle istanbul aynı ülkede.. Siz de TC vatandaşıysanız bu ülkeye vergi ödemek zorundasınız :) Sonuç: elinizdeki tek imkan öğrenci indirimidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krycc -- 29 Ağustos 2015; 22:13:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tax freee konusunda bilgim yok ama işlemciyi 0.3 ghz yükseltmenin aman aman bir getirisi olmayacağını söyleyebilirim. O yüzden üzerinde çok durmayın bence. Harici gpu içeren modeli düşünüyorsunuz, dolayısıyla bootcamp ile Windows kurduğunuz takdirde Os X üzerinden de Windows üzerinden de yüksek performanslı oyun oynayabilirsiniz, ancak yine de bu cihazların oyun öncelikli cihazlar olmadığını söyleyeyim. Net olarak şu oyunu şu ayarlarda oynatır diyemem youtube'da mutlaka ilgili videolar mevcuttur bir bakın derim. Macbook hayaliniz varmış madem, eğer öncelikli bir şekilde Windows ihtiyacınız yoksa bence Macbook alın. Yenisinin ne zaman çıkacağına gelince, buna kesin bir cevap veremem ancak tahminler genelde 2015 sonu hatta 2016 başı çıkacağı yönünde
  • Yurtdışı oturumum olduğu için taxfree iadesi alabiliyorum, yoksa evet izmir ile istanbul aynı ülkede : ))
    @playmaker10 teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük kullanımda alabileceğin en iyi bilgisayar gerçekten çok güzel kullanmadan anlayamazsın ama oyun tarafına gelince oynarsın ama 8 milyarlık bilgisayar gibi oynatmaz ama az oyun oynayacaksan genelde günlük kullanacaksan al. Gta 5 i normal high arası açar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tax Free TR de bunun geçerli olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir konu mağazada geçmedi. Bende öğrenciyim, Akasya AVM den 2 ay öncesinde kendimi ios yazılım geliştirme konusunda geliştirme ihtiyacı duyduğumdan bahsettiğiniz modeli 7.418 satın aldım. Kulaklık hediyesi bize nasip değilmiş.

    edit: Programlama konusunda hedef swift, objective-c, ios/mac konusunda ilerleme sağlamaksa Monster almanın sana bir artısı olmayacaktır. Macbook ile bootcamp yapıp Windows işlerini görmen daha mantıklı bir hareket olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-47BC7FA64 -- 30 Ağustos 2015; 17:55:31 >
  • Birincisi öyle %18 net hesaplamayınız. Tr'den alacağinız cihaz size %8-9 gibi geri dönüş yapar. Taxfree alabilirsiniz ama cihazın yurt dışına cıkarilmaması bir sućtur. Tespit edilirse (nasıl edilir bilmem) hakkınizda savcilik dava acar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilgili arakadaşlar buradayken benim bir sorum olacak. Mgx82tu modeli 3800 Tl iken mf840tu modeli 4600 tl. Aradaki farka deger mi. Ozellikler hemen hemen aynı gibi. Arada benim goremedigim büyük bir fark varmı? Bilen yazabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mgx82 mid 2014 model, Mf840 early 2015. Early 2015 modelin broadwell işlemci, daha hızlı ram ve depolama, force touch trackpad gibi avantajları mevcut. Early 2015 model daha iyi bir cihaz olsa da arada dağlar yok, 2014 modele de gönül rahatlığıyla yönelebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 4 Eylül 2015; 16:27:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playmaker10

    Mgx82 mid 2014 model, Mf840 early 2015. Early 2015 modelin broadwell işlemci, daha hızlı ram ve depolama, force touch trackpad gibi avantajları mevcut. Early 2015 model daha iyi bir cihaz olsa da arada dağlar yok, 2014 modele de gönül rahatlığıyla yönelebilirsiniz.

    Tesekkür ederim. Mf serisinde ekran kartındada bir iyileşme varmış sanırim. Iris 6100 olmuş yeni seride.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet broadwell işlemci gelince dahili grafik birimi de değişiyor doğal olarak, hem işlemcide hem de grafik biriminde ilerlemeler mevcut
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playmaker10

    Evet broadwell işlemci gelince dahili grafik birimi de değişiyor doğal olarak, hem işlemcide hem de grafik biriminde ilerlemeler mevcut

    Tesekkur ederim ben karar verene kadar mgx82tu tukenmis zaten, mecbur mf840tu alacağım. En azından acaba onu mu alsaydım diye icim kalmaz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.