Şimdi Ara

MACBOOK nedir? Normal Laptoptan farkı nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
33.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle yazılanları baştan sonra okudum bazı arkadaşlar olayı farklı yöne çekmişler.
    Optimux kardeşim senin yazdıklarından bilinçli olduğun belli en azından hakaretsiz yazman bile yeter benim için.

    Kardeşim ben şimdi sana birkaç şey soracağım. Fanatiklik yapmadan cevap verirsen sevinirim.
    Ben bilgisayar programcısıyım. Lakin bu laptopdan anlayacağım anlamına gelmez.
    Şuan elimde i5 işlemcili 4 gb ramli bir pc var. Lenovo marka. İlk aldığımda gayet iyiydi. Ama şuan resmen çıldırtıyor beni. Gerekli temizlikleri falanda yapsam, her sağ tıklamamda bile 3 sn bekliyor en az.

    Birde kendi grafiklerimi kendim yapmaya başladım. Bu nedenle photoshop cs6 kurdum. Arkadaş pc kafayı yedi. Klasik windows anlayacağın. Zamanla şişiyor.

    Şimdi ben genel olarak bilgisayar müzik dinleyen, kod yazan(betik diller), film izleyen, müzik dinleyen birisiyim.
    Bunun haricinde yüksek grafikli oyun oynamam hatta neredeyse oyun dahi oynamam.

    Bana bir öneride bulunabilir misin kardeşim?
    İstiyorum ki photoshopla çalışırken pc kasmasın, saniyesinde tepki versin.
    Pc'de onbinlerce video var onları izlerken veya aralarında geçiş yaparken kasmasın.
    İçinde 2000 tane video olan bir klasöre girdimmi klasörün yüklenmesi 2 dakika sürmesin.
    Rahatlıkla HDD'mi veya USB'mi bağlayarak veri alışverişi yapabileyim.
    Video kesme programları, vb. desktop uygulamaları kurabileyim.

    Macbook bunlar için uygunmudur kardeşim? Yardımcı olursan sevinirim. AYRICA windows'dan geçiş yaparsam alışma durumu çok sıkıntılı mıdır?




  • nasahay N kullanıcısına yanıt
    Benim yazılarım genelde uzun oluyor, kendimi doğru ifade edebilmek adına, okumana sevindim.

    Bence en önemli şey işini aksatmayacak bir alet olması ki sen de zaten javascript tarzı betik diller üzerine çalıştığını belirtmişsin. Bunları herhangi bir bilgisayarda geliştirebilirsin sorun olmaz. Ancak .NET geliştirme gibi bir düşüncen veya ihtimalin varsa Windows işletim sistemi gerekli hala. .NET açık kaynak oldu ama henüz geliştirme yapılacak durumda değil diğer platformlarda.

    Photoshop olayına gelince, Adobe ürünleri en iyi performansı Mac OS'ta verir. Diğer isteklerin için de Macbook gayet uygundur, ancak video editleme gibi uygulamalar için Macbook Pro versiyonu haricinde sıkıntı yaşanabilir.

    Senin için Macbook Pro gayet uygun görünüyor ancak tüm bunlardan daha da önemlisi bütçe. Bütçen yeterliyse bir Macbook Pro tercih edebilirsin. Eğer Macbook bütçeni zorlayacaksa SSD'li bir Windows PC'ye de bakabilirsin (SSD olması önemli, kasmadan hızlı çalışması için). Hatta biraz daha tasarruflu olarak, şu anki bilgisayarına ram ve SSD takviye ederek istediğine yakın bir performans alabilirsin.

    Daha öce Windows'tan başka bir işletim sistemi kullanmadıysan, Mac OS'e ilk geçişte bir alışma süreci yaşayabilirsin. Alışkanlıklarına bağlı biri isen biraz zorlanabilirsin açıkçası. Ama yeni şeylere kolaylıkla uyum sağlayabiliyorsan sıkıntı yaşamazsın. Apple'ın genel anlayışı, kullanıcı odaklı sistem geliştirmektir, yani genel olarak kullanımı kolaydır.




  • Macbook nedir ? Macbook u en çok oyun la işi olmayan günlük işlerini yapmak isteyen kişiler alır genel olarak ultrabook diyebilir.Normal windowsta mac kalitesi verecek ultrabooklar 2500 den pahalı olur zaten. Macbook pro de 4100 den başlıyor ama aradaki farka göre mac o parayı hak ediyor. Pc mühendisliğinde macbook kullanmak galiba visual studio diye bir programda sıkıntı yapıyor ama o sorunuda bootcamp le windows kurarak halledebiliyorsunuz.Eger oyun oynamayacaksanız daha doğrusu üst düzey donanım isteyen oyunlar oynamayacaksanız macbook u tercih edebilirsiniz. Oyun oynarım ve bootcample falan uğraşamam derseniz. G550jk n550jk y5070 gibi laptoplarda kaliteli laptoplardır. Ben kendi düşüncemi söyleyim bilgisayar mühendisliği okuyorsan macbook al osx yakasında ol ve windosta kur. Oyun işleri için Windows alma zaten akk var oyun indirmek bi dert kurmak falan bir dert , git met cafe de bitir . Macbook pro tarcih edebilirsin , air sana gelmez. Macbook kalite kokan bir laptoptur tek eksisi gpu su denebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle bilgisayar mühendisliği için 1000 liralık dandik bir bilgisayar bile 4 sene boyunca işini görür. Fazla Oyun oynamıyorsan macbook al. Bende mühendislik okuyorum ama hiç okula laptop götürmedim. Yurtta kalmıyorsan masaüstü toplamayı düşünebilirsin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.