Şimdi Ara

Mac Boot Olmuyor Ekranda Stop Logosu Beliriyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar icinde hayati derecede onemli veriler bulunan Macbook Pro 15'' Early 2011 model bilgisayarim aniden boot etmemeye basladi.

    Bilgisayar acikken bir sorun oldu mouse logosu gokkusagi seklinde donmeye basladi.

    Bilgisayari power dugmesinden kapatip acmak zorunda kaldim. Yeniden acildiginda ekranda yuvarlak bir Stop logosu cikti. Daha sonra elmaya donusuyor ama bilgisayar boot etmiyor. Oyle kaliyor. Bazen de kernel vs. garip yazilar beliriyor.

    Bilgisayari ilk aldigimdaki kurulum DVD'si ile boot edip Disk Utility'den diski tamir etmeye calistigimda "Couldn't unmount disk" uyarisi aliyorum. Icinde hayati derecede onemli bilgilerim vardi 1 yildir uzerinde calistigim bitirme projelerim ve projelere aldigim tum feedbackler iceride kaldi. Projeleri yedeklemistim ama son edit halleri malesef iceride kaldi ve verilerime erisemiyorum.

    Ocz Vertex 4 SSD kullaniyorum acaba disk yalan mi oldu? Lutfen yardim edin en kisa zamanda verileri kurtarmam gerekiyor.

    DVD ile bile Disk Repair yapamiyorum. PRAM reset yapinca surekli kendi kendine restar atiyor bu yontem de ise yaramadi.

    Ne yapabilirim bilmiyorum. Baska bilgisayar da yok evde su an. Bu konuda yardim edebilecek birileri var mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 21 Temmuz 2014; 4:47:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2 yil once 750 tl verdigim 256 gb Ocz Vertex 4 mefta oldu. Verilerimi kurtardim ama format yemiyor. Korkunc oldu ama yapacak bir sey yok en azindan verilerimi kurtardim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun cozuldu arkadaslar. Problem SATA kablosundaymis SSD sapasaglam. Tabi ben okuz gibi gidip 500 GB Samsung Evo aldim bir de. Ne halt edecegim bilmiyorum simdi 2 tane Ssd ile :))

    Izmir'de Apple servisine gittim adamlar sorunu anlayamadi. Sizde Sata kablosu var mi dedim o nedir dediler. HDD kablosu dedim varsa bir bakalim yoksa siparis ederiz diorlar. Kendim getirttim Istanbul'dan kendim taktim.

    Bu saatten sonra da ekran kirilsin, anakart catlasin yine kendim siparis eder kendim takarim ne varsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya zaman olmuş ama böyle durumlarda , diğer alternatif - belki sizde aynısını yaptınız - HDD / SSD söküp başka bir mac'te çalıştırmak , gerekli veirleri kurtarmak .

    Bi anı anlatayım ; TUBITAK'a proje hazırlayan biri vardı 16-17 yaşında ve Ngiliteredeyken Mac almış. Şu şakırdayan kurşun gibi magnetler var , cihazın sol köşesine yapıştırıp çekmiş ,değdiripp çekmiş en son cihaz açılmıyor ( Klasör içinde soru işaretli hata / hdd hatası) diye getirdi , ysptığım şey cihazı ele alırken tıkırtıyı duymak oldu . Hard Disk'in mili kopmuş sanırım şakır şakır oynuyor dedim ki öyle olmuştu . Magneti hard diske dokundurmaktan boxmuş

    Çocuk projelerinin gittiğine yanımda ağladı . Çok üzülmüştüm . Bu tüt belgeleri hergün başka bir cihazda yedeklemek şart ...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt
    Hocam aklıma takıldı bu milin değiştirelebiliyor olması lazım yapısını düşünürsek haksız mıyım sadece meraktan soruyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.