Şimdi Ara

MAALESEF, SEN BÖYLESİN FENERBAHÇELİ KARDEŞİM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu ülke topraklarının asırlardır süren hastalığıdır Batı hayranı olup, oranın düşünce sistemini uygulayamamak. Batıya hayranızdır ama zihniyet hep doğudur. Ve yıllardır bunun sıkıntısını yaşarız toplum olarak. Bu durum o kadar sirayet etmiştir ki bize kurtulamayız. Futbolumuzda, kendi takımımızda bile bunu yaşarız. Hep Avrupa’dan takımları ve yaptıklarını örnek gösteririz ama mevzu bahis kendi takımımız olunca olay sadece örneklerde kalır. Biz yine bildiğimizi okuruz. Değerli Fenerbahçeli kardeşim bunu sen de yaparsın. Nasıl mı?

    Ne zaman futboldan konu açılsa lafı dönüp dolaştırıp Alex Ferguson’a getirirsin. İlk 6 senesinde başarılı olamamasına rağmen görevde kalmasının sonucu olarak Manchester United’ın şu an bu noktada olduğunu söylersin. İstikrar dersin. Çok önemli dersin. Başarı için şart dersin. Hatta bazı bazı uzun yıllardır kupa kazanamasa bile Arsenal’i örnek gösterirsin. Arsene Wenger yıllardır bir kupa kazanamasa bile “Helal olsun Arsenal” dersin. Arsene Wenger’den vazgeçmedikleri için, istikrara sahip oldukları için översin. Ama söz konusu Fenerbahçe ve Aykut Kocaman olunca istikrar kelimesi senin için hiçbir anlam ifade etmez.

    Bu aralar moda Dortmund ve Jurgen Klopp! Dortmund’un bu noktaya gelmek için ne zorluklar çektiğini, Klopp’un hangi yollardan geçtiğini, şu anki sistemin bir gecede oluştuğunu bilmezsin ama başarı var ya başarı. Bulduğun her başarıyı sahiplendiğin gibi bu başarıyı da sahiplenirsin. Gördüğün her başarıyı övdüğün gibi bu başarıyı da yere göğe sığdıramazsın. Ama söz konusu Fenerbahçe olunca 2 yıldır gözünün önünde gerçekleşen sıkıntıları görmezsin, görmek istemezsin. Aykut Kocaman’ın başarılarını hep küçümsersin. Aykut Kocaman’ın getirmek istediği sistemin oluşması gereken vakti ona tanımak istemezsin.

    En büyük hayalin altyapıdır mesela. Barcelona en büyük idolündür. Ne de olsa altyapıdan kimler kimler oynamaktadır A takımda. Başarıyı altyapısına borçludur sana göre. Hadi dersin Barcelona olamasak bile bir Ajax neden olmayalım dersin. Ne de olsa Avrupa’nın en önemli altyapı geleneğine sahip kulüplerin başında gelir Ajax. Ama sen değil misin iki hatalı pas yaptı Gökay’ı ıslıklayan, iki çalım attı diye Okan’ı şımartan. Çünkü bu kulüplerin aksine senin geleneğinde bu yok, çünkü bu kulüplerin taraftarlarının aksine sen de bu sabır yok. Altyapıdan oyuncu çıksın istersin ama başarının da hemen gelmesini istersin. Bu ikisinin arasındaki çelişkiyi aşamazsın.

    Dünya’nın en büyük teknik adamları kim deseler bir çırpıda sayarsın Mourinho, Ferguson, Guardiola’nın isimlerini. Mourinho, modern zamanların en büyük Real Madrid efsanesi Raul’u kulüpten gönderdiğinde ya da Real Madrid’i geçtim Dünya futbol tarihinin en önemli kalecilerinden biri olan Casillas’a 2. Kaleci muamelesi yaptığında “Koskoca Mourinho. Vardır bir bildiği.” dersin. Ya da Ferguson Roy Keane’i gönderdiğinde. Hadi diyelim bu teknik adamlar Aykut Kocaman’a göre çok daha kariyerli ve çok büyük isimler. Antonio Conte ikinci ligte bile Juventus’u bırakmayacak kadar kulübünü seven, kulübün sembol olmuş ismi Del Piero’yu Juventus’tan gönderdiğinde “Hoca kararıdır. Saygı duymak lazım!” dersin. Ama mevzuu kariyer ve başarı olarak bu isimlerin yanına bile yaklaşamayacak olan Alex ile yolların ayrılması olunca Aykut Kocaman’a ve kararına saygı göstermezsin. Hakaret edersin, küfür edersin, kin kusarsın.

    Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de artık yılgınlık gösterirsin. Galatasaray’ın şampiyonluğundan sonra Fenerbahçe’nin bundan sonra Galatasaray karşısında duramayayacağını söylersin. Ama bu noktada hep örnek gösterdiğin Avrupa’ya bu kez dönüp bakmazsın. Baksan eğer şunu görürsün. Lyon 7 sene üst üste şampiyon oldu, her sene Şampiyonlar Ligi’nde oynadı, transferlerden akıl almaz paralar kazandı. Ama ne oldu diğer takımlar bitti mi? Ya da Lyon engellenemez bir büyüklüğe mi ulaştı!? Hayır. 2009’da Bordeaux vurdu ilk darbeyi. Arkasından 2010’da Marsilya, 2011’de Lille, 2012’de de Montpellier. Bu senede PSG! 7 sene üst üste şampiyon oldu Lyon ama bu sene ile beraber 5 senedir yok şampiyonluğu. Demem o ki rakibinin şampiyonluğu seni küçültmeyeceği gibi onu da engellenemez bir şekilde büyütmez. O nedenle Galatasaray’ın şampiyonluğunu gözünde büyütüp, argüman olarak kullanarak kendi takımını küçümseme, kendi hocana sırtını dönme.

    Değerli Fenerbahçeli kardeşim. Maalesef sen böylesin. Ben böyleyim. Biz böyleyiz. Dost acı söyler ne yazık ki. Gelmedi mi artık değişmenin zamanı? Zamanı gelmedi mi artık gösterdiğimiz örnekleri kendimizde görmeye? Örnek gösteren değil, örnek gösterilen olmanın zamanı gelmedi mi? Düşün ve kararını ver Fenerbahçeli kardeşim. Düşün ve kararını ver.

    Kaynak:http://mukarayilmaz.blogspot.com/2013/05/maalesef-sen-boylesin-fenerbahceli.html







  • Umarım gerçekten okuyanlar yorum yapar...
  • Guzel yazi olmus.

    Aykutun getirmeye calistigi sistem nedir? Ilk golu yiyip hirsli oynama ise almayalim. Futbol sıkıcı ve garanti degil. Bu degisirse bir sureklilik saglanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basarı olarak onların yanına yaklasamayan Alex kısmı harıc her yere katılıyorum. Bır tarafı overken dıgerını yermemek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Somut örneklerle desteklenmiş güzel bir yazı.
  • Aykutun Kocamanın getirmeye çalıştığı bir sistem vardamı desteklemedik?
    Savaş, koşan, bir takım hayal ediyorum dedi ALLAH aşkına söyleyin siz hangi maçlarda savaşan bir takım gördünüz koşan dedi baroni her maç yürüdü yahuu
    insan önce kendi söyledikleri ile çelişmeyecekki millette kararlarına saygı duysun.
    Bizim kızdıgımız nokta Alex'in gönderilmesi değil Alex'in koşmuyor diye gönderilip Alex'in tırnağı dahi olmayacak adamın onun yerinde oynamasıdır.
  • Okudum güzel yazı. Haklı aslında FB'liler Aykut Kocaman'a sabır göstermeli.
  • güzel yazı.
  • Budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ESESGS

    Okudum güzel yazı. Haklı aslında FB'liler Aykut Kocaman'a sabır göstermeli.

    çakaaaaaal
  • okudum güzel yazı.haklılık payları çok yüksek ama şöyle de bir şey var.

    taraftar sabreder sıkıntı değil de ama taraftarın isyanı bu seneyi kupa alamadan (türkiye kupası belki) bitirmek dışında aykut kocamanın oynattığı yada oynatmaya çalıştığı oyuna ve vizyonuna diye görüyorum tepkilere bakınca.

    yani kendi sahasında oyun hakimiyetine x bir takıma verip yenmektense kendi insiyatifinde saldırarak oynarak yenilmeyi ister herkes. sadece başarısızlık değil sıkıntı. ışık görmüyor bir çok fenerli aykut kocamanın oynattığı futboldan ondan dolayı yanlışta ısrar etmekde faydasız olarak görülüyor.

    ve bunu söyleyen yönetim CLDE çeyrek finale çıkan adamı ligde ikinci oldugu için gönderdiğinde bu söylediklerin geçerli değilmiydi. o zaman en azından futbol oynanıyordu takımın bir karakteri vardı. ozaman nedne yapılmadı bu istikrar da şimdi yapılmak isteniyor taraftarın isyanı buna bana kalırsa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ESESGS

    Okudum güzel yazı. Haklı aslında FB'liler Aykut Kocaman'a sabır göstermeli.

    çakaaaaaal

    Şşşt deme öyle.

  • ve aykut kocamanın aldıgı kararlar ve futbolcularla olan ikili ilişkilerinin kötü olması da taraftarı isyan ettiriyor.
    - emreyi yolluyorsun onun yerine bonservis ücretleri bir hayli fazla olan topl ve meirelesi alıyorsun sonra devre arası yine emreyi geri alıyorsun
    - taraftarın sevgilisi alexi gönderiyorsun koşmuyor diye yerine baroniyi oynatıyorsun koşu kapasiteleri arasındaki farkın çokda olmadğı ve alexin takıma verdiği gol asist katkısının yarısına erişemeyecek bir adamı yerine oynatıyorsun
    - stoch ve krasic gibi belli bir kapasitesi olan adamlardan sıfır fayda alıyorsun.
    - bazı isimler iyide oynasa kötü de oynasa sürekli ilk 11de yer alması

    bunun gibi maddeler çoğaltılabilir. bunları gözönüne aldıgınızda taraftarın isyanına hak verilmemesi zor olur.
  • Valla ben Arsene Wenger'e helal olsun falan demiyorum kaç senedir şampiyon olamadı, tüm yıldızlarını sattı, takımı oyuncu yetiştirip satma yeri gibi kullanıyor. Arsenalli olsam kalmasını istemezdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.