Şimdi Ara

M2 Sata SSD bios dan bir anda kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi forumlar arkadaşlar başıma ilk defa böyle bir olay geldi ve bu konuda bilgi sahibi olmadığım için size sormak istiyorum..

    Bir kaç saat önce çalışan M2 Sata SSD soğutucu bloğu montajı için PC kapatıp montajı yaptım siyah ekran aldım ardından vidayı fazla sıktım diyerekten biraz gevsettim ve PC açtığımda 1 kere yeniden başlattı ardından montajı tekrar düzgünce yaptıktan sonra açtığımda no boot yazısı ardından SSD bios dan gitti kayboldu bios pil vs sıfırladım ayarları eski haline getirdim ancak nafile kendisi hala görünmüyor harddisk e Windows kurdum M2 SSD yeniden taktım ancak hala görünmüyor herhangi bir darbe vs de almadı neden bir anda gitti içinde önemli dosyalarım vardı onları alayım bozulsun önemli değil bu konuda ne yapabilirim?


    6 aydır kullanmış olduğum şu ürün

    M2 Sata SSD bios dan bir anda kayboldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bağlantı/soket problemleri yoksa başka bir anakart'da deneyin. Disk'in bozulması için darbe alması gerekmez, hatalı montaj, statik elektrik veya soket ya da pinlerin kısa devre yapması sebebiyle bozulması mümkün.
  • Başka bir anakartta denedim hocam benim anakartim asus b450 tuf gaming denedigim kart Gigabyte b350 ancak yine çıkmıyor b350de nvm desteği yok sanırım diye yine başka bir anakartta deneyeceğim. Peki bozulduysa veri kurtarmak mümkün mü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayardaki tüm kabloları çıkarın sadece güç ve monitör kalsın, ssdnin bağlantı soket kısmını mavi silgiyle bi silin deneyin. Yine görmezse ssd öldü demektir. Ssd tamiri yok diyebilirim, ayrıca veri kurtarmak da imkansıza yakın. Yani manevi değeri yüksek şeyler varsa veri kurtarma merkezlerinde dolar bazında kurtarma yapanlar var bir sistem fiyatına.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi tekrar denedim dediğiniz gibi hocam ancak yine çıkmadı kendisi sessiz sedasız uçup gitti sağlık olsun yeni bir SSD alıcam artık ki böyle markalardan da uzak durucam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam benim de yeni başıma geldi baya araştırdım en sonunda dedim ki ssd'ler demekki bu şekilde ölüyormuş :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizede geçmiş olsun hocam keşke ölmeden son bir kaç şey kurtarma şansım yada şansımız olsaydı sağlık olsun teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ramlerde denenen taktıgı bır deneyın.

    ucunu sılgı ıle sılıp tekrar takmayı deneyın. yuvaya kıl tüy bişi gitmişmi iyice bakın.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Silgi ile de denedim hocam sildim giriş yerini kontrol ettim iki yer de tertemiz ama maalesef :/ sonuç uçtu gitti kendisi yuvadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde sandisk ssd bir anda gitmisti.sinir bozucu kotu sans cidden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.