Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM EDİN 2 GÜNDÜR KONU AÇIYORUM KİMSE İLGİLENMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gerçekten yardım arıyorum yardım alabileceğim bi donanımhaber var burdada konu açıyorum üyeler konu başlığı ilgisini çekerse ve sağdaki okuma ve cevaplanma oranına göre cevap veriyor.. Buraya kadar geldiniz okudunuz. Anladığınız konu varsa lütfen 1 cümlede olsa birşey yazın.

    1. Sorunum ; Yeni pc aldım anakartım MSI H77MA-G43. Üzerinde 7+1 ses girişi var. Bilgisayara Windows 7 kurdum , hemen Youtube'a girip müzik açtım. Hoparlörüm Logitech X-540. 5 kanaldan da ses aldım. 2. adımda Realtek HD Audio yöneticisini güncelledim. 2. gün ise ilk mp3ümü dinleyeyim dedim. Windows Media Player Codec hatası vermeye başladı. Sonra VLC'yi kurdum. Baktımki 2+1 ses alıyorum. Sonra Realtek Hd Audio yöneticisinden sistemi 5+1'e aldım bu sefer Media player'da dosyayı açtı ama 2+1 ses verdi. Realtek'te herhangi bir değişiklik yaptığımda VLC her türlü müziği 2+1 olarak çalıyor ama Media Player codec hatası veriyor. 3. adımda Realtek'in son sürümünü kaldırdım bir öncekini kurdum sonuç yine aynı. Halen 2+1 ses alıyorum. Bir de 5+1'i sına dediğimde 5 kanaldanda ses veriyor ama müzik açınca 2+1 veriyor. Hoparlöründe tüm kabloları pc ye bağlı. Zaten yanlış bağlasamda sına dediğimde 5+1 ses almam.

    2. Sorunum : Logitech X-540'ın kumandasındaki ses açma tuşu biraz gevşemiş. Kendi kendine sesi açıp yükseltiyor çok sinir bozucu bir durum. Bunu nasıl düzeltirim tornavida ile çıkartıp sprey yağ sıkıyolar önerirmisiniz. Veya ne yapmam lazım.

    3. Sorunum : Logitech M705 Marathon Mouse'um var. Eski bilgisayarımda Set Point kurulu ancak Flow Scrool kurulu değildi. Oyun ayarları kapalıydı. Şimdi yeni bilgisayara format attıktan sonra kurmadığım halde çalıştı mouse ve Logitech K360. Üstelik Unyfing'e tanımlanmadığı halde. Set Point'i kurdum. Sitelerde dehşet bir kaydırma hızıyla karşılaştım. adeta uçak hızında indiriyordu bi türlü kontrol edemedim. Sonra Flow scrool kurdum. Şimdi daha akıcı ve yumuşak . Ancak o da takılıyor ve pc hassasiyeti high üstelik oyun moduda açık ama çok zor kullanıyorum. Buna ne yapmam lazım.

    4. Sorunum ; Eski bilgisayarımda 2 ide 2 sata giriş var. Yeni hard disk sata3. Bunu eski bilgisayarımın sata girişine takıp verileri almak istiyorum. Ancak eski pc bunu görmüyor ve windows açıldıktan 5 dk sonra otomatik kapanıyor. Bende yakmasın diye söktüm . Görmesi için ne yapabilirim Bios'danda tarama otomatikte ama görmüyor.

    Okuduğunuz için teşekkürler . Ufak yerleri anlatamadıysam affola. Resim istenirse yüklüyebilirim.

    TEKRAR TEŞEKKÜRLER VE SAYGILAR ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpenter05 -- 1 Ekim 2012; 21:53:26 >







  • Bu sorunların biribiri ile ilgisi yok. o yüzden ayrı konu açmalısın.

    Bir de konu başlığını böyle yazma. Sorunu direk özetle yaz.

    Bu tür konu başlıkları insanın asabını bozuyor.

    K-Lite Codec Pack yükle. son sürümünü. www.codecguide.com

    yüklerken ses sistemini soruyor. 5.1 ise işaretle..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 1 Ekim 2012; 22:52:21 >
  • Kusura bakmayın haklısınız. 3 kere sorun adı ile açtım ama cevap alamadım. bu yüzden böyle yazdım huyum değildir. Klite kurdum 5.1 seçtim ama sorun çözülmedi. yine media player codec hatası veriyor. Ama her nedense sına dediğimde 5 kanaldanda ses alıyorum müzik dinlerken alamıyorum.
  • Kumandanın potansı nasıl? Sürgülü mü ydksa çevirmeli mi? ona göre bir şeyler söyleyebilirim. Bence onu elektronikçinin görmesi iyi olur. Harddiske gelince, onu adabtör kablo vasıtasıyla bağlayabilirsin ya da harici disk olarak bağlayıp veri kaydı yapabilirsin. Mouse olayını anlayamadığım için bir şey söyleyemeleceğim ancak frekans ayarlarını yaptın mı?
  • 1) Sorun uzun olunca bazen cevap gecikebiliyor sabırlı olmak lazım. vlc, media player gibi playerların hepsini silin. önce chipseti sonra ses kartının en son sürümünü indirin bi kenarda dursun. sonra chipseti ve ses kartının sürücüsünü kaldırın. eğer registry temizleme programlarından birini kullanıyorsanız registryleri de temizleyin ve pcye restart atın. sonra o indirdiğiniz chipset ve ses kartı driverlarını kurun. kendi içinde ayarları varsa 5+1'e getirin. Daha sonra km player'ı indirin, kurulum sırasında sizin kaç hoparlörlü ses sistemi kullandığınızı mutlaka soracaktır ordan 5+1'i işaretleyin devam edin kurulumu bitirin ve bi müzik açıp deneyin.
    Biraz zahmetli olacak ama bende böyle sorun olsaydı bunları yapardım.

    2) Onu elektrikçi veya bilgisayarcı basitçe halleder diye tahmin ediyorum. Evde nasıl yapılır bilemeyeceğim.

    3) O mouse'tan az daha bu haftasonu alıyordum, şimdi biraz tereddütte kaldım, karışık bir şeye benziyor.

    4) O iş için şu karttan kullanman gerek.

    http://www.teknobiyotik.com/asus-u3s6-usb-3-0-kart-pci-express-x4.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 2 Ekim 2012; 6:39:37 >




  • mp3 5+1 dınlemek ıcın jetaudıo programını kullanabılırsın bende logıtech x530 var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rutan

    Kumandanın potansı nasıl? Sürgülü mü ydksa çevirmeli mi? ona göre bir şeyler söyleyebilirim. Bence onu elektronikçinin görmesi iyi olur. Harddiske gelince, onu adabtör kablo vasıtasıyla bağlayabilirsin ya da harici disk olarak bağlayıp veri kaydı yapabilirsin. Mouse olayını anlayamadığım için bir şey söyleyemeleceğim ancak frekans ayarlarını yaptın mı?

    Çevirmeli. Mouse'un ayarları yapılı. ama nedense eski bilgisayardaki performansı sağlayamıyor.

     LÜTFEN YARDIM EDİN 2 GÜNDÜR KONU AÇIYORUM KİMSE İLGİLENMİYOR




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriolet1981

    1) Sorun uzun olunca bazen cevap gecikebiliyor sabırlı olmak lazım. vlc, media player gibi playerların hepsini silin. önce chipseti sonra ses kartının en son sürümünü indirin bi kenarda dursun. sonra chipseti ve ses kartının sürücüsünü kaldırın. eğer registry temizleme programlarından birini kullanıyorsanız registryleri de temizleyin ve pcye restart atın. sonra o indirdiğiniz chipset ve ses kartı driverlarını kurun. kendi içinde ayarları varsa 5+1'e getirin. Daha sonra km player'ı indirin, kurulum sırasında sizin kaç hoparlörlü ses sistemi kullandığınızı mutlaka soracaktır ordan 5+1'i işaretleyin devam edin kurulumu bitirin ve bi müzik açıp deneyin.
    Biraz zahmetli olacak ama bende böyle sorun olsaydı bunları yapardım.

    2) Onu elektrikçi veya bilgisayarcı basitçe halleder diye tahmin ediyorum. Evde nasıl yapılır bilemeyeceğim.

    3) O mouse'tan az daha bu haftasonu alıyordum, şimdi biraz tereddütte kaldım, karışık bir şeye benziyor.

    4) O iş için şu karttan kullanman gerek.

    http://www.teknobiyotik.com/asus-u3s6-usb-3-0-kart-pci-express-x4.html

    Chipset ve Realtek'in son sürümleri kurulu.
    Registry temizlemeyi düşünmedim. Zaten Realtek'te ayarlar 5+1 seçili. Sağ aşşağıda 2 tane simge var. Biri Realtek'in birisi windows'un. Realtekte bir ayar yapıp tekrar windows'un simgesine tıklıyınca şu uyarıyı alıyorum:

    2-Elektrikçiye götürmeyi düşünüyorum.
    3- Mouse biraz sıkıntılı ben çok araştırdımda aldım. Özellik olarak ve çekim gücü açısından çok seviyorum. Üzerindeki tuşlar çok iyi. Yeni serilerinde sorun yok. Sorun yazılımla aralarında uyuşmayan bir sorun var. Yada yeni anakartın angaryası. Eski pc'de iyiydi.


     LÜTFEN YARDIM EDİN 2 GÜNDÜR KONU AÇIYORUM KİMSE İLGİLENMİYOR




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılmaz YK

    mp3 5+1 dınlemek ıcın jetaudıo programını kullanabılırsın bende logıtech x530 var

    Birde onu deneyelim. Format atıp baştan kurulum yapana kadar 5+1 ses alsam yeter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdulger

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yılmaz YK

    mp3 5+1 dınlemek ıcın jetaudıo programını kullanabılırsın bende logıtech x530 var

    Birde onu deneyelim. Format atıp baştan kurulum yapana kadar 5+1 ses alsam yeter

    sen jetaudiyo kurunca bana pm at sana ayarlarını söyleyim yap bu arada anakartının modeli nedir? harici ses kartın varmı ?
  • Jet Audio kurdum ve 5+1 ses alıyorum çok enteresan. Anakartım MSI H77MA G-43 daha yeni aldım. Harici ses kartım var Creative Sound Blaster Live 5.1 ama bu anakarta takılmıyor bildiğim kadarıyla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdulger

    Jet Audio kurdum ve 5+1 ses alıyorum çok enteresan. Anakartım MSI H77MA G-43 daha yeni aldım. Harici ses kartım var Creative Sound Blaster Live 5.1 ama bu anakarta takılmıyor bildiğim kadarıyla

    hımm sorun cözüldü yani sorunun cözüldüyse baslıgıda cözüldü olarak degiştir jetaudio iyi bir programdır 5 senedir kullanıyorum hiç winamp felan kullanmadım
  • Ama mp3 olarak çözüldü. İnternetten müzik açınca yine 2+1 alıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdulger

    Ama mp3 olarak çözüldü. İnternetten müzik açınca yine 2+1 alıyorum

    5+1 bir alman gerekir bazı videolarda bazı videolarda bende alamıyorum
  • Ama hiçbir ayar yapmasam bile zaten 5+1 vermeli. Stereo çünkü. Format atıp tekrar deneyeceğim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.