Şimdi Ara

Lumia Cihazları #2021# #ANA KONUSU#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
12
Favori
17.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uygulamalar ve oyunları aynı zamanda anlayamadığınız herhangi bir soruyu telegram veya pm üzerinden iletebilrisiniz.

    Tabi bizim gibi aktif kullanan varsa buyrun telegram grubumuz bekleriz (https://t.me/lumiaturkiye ) :) Benim aktif hayatımda şuan kullandığım cihaz Windows 10 Mobile sürümlü Lumia 930 yanında mp3 ve oyun olarak kullandığım Windows Phone 8.1 sürümlü Lumia 520 var...

    Tarih 11.02.2021 02.48 geçici olarak dosya.co üzerinden uygulamaları sisteme yükledim rehber hazır sadece oyunlar kaldı...

    İleri ki bir tarihte ortak bir Google Drive havuzu oluşturulacaktır

    ############################################################################################################################

    Malum Windows Phone 7/8/8.1 için Mağaza kapandı ve Lumia 530 hariç diğer tüm Lumia modelleri bir şekilde Windows 10 mobile a yükseltilebilir ise çoğu modeller (örneğin 512mb cihazlar) stabilite sorunları yaşıyor...

    Örneğin Lumia 520 cihazımda Windows 10 da Microsoft Edge bir YouTube videosu bile açamıyor! Nasıl mı tıklıyoruz video ya ve bir saniye sonra videoyu açıp ram yetmediği için sayfayı yeniliyor veya Lumia 1020 gibi kamera devi telefonlar Kamera dan performans alamıyor maalesef ve Batarya tam bir rezalet.

    Bu yüzden Windows 8.1 de kalmak en iyisi.

    Eee uygulama yok onu ne yapacağız şimdi sizin için bir sürprizim var ;)

    ######################################################################################################################

    Bütün işlemlerde önce lütfen (https://www14.zippyshare.com/v/18768687/file.html ) ve (https://www13.zippyshare.com/v/15281796/file.html ) adreslerinden Windows Phone SDK larını indirin!

    DLC hatası almamak için (https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/ ) bütün visual runtimelerini yükleyin.

    https://support.microsoft.com/tr-tr/windows/windows-device-recovery-tool-sss-2b186f06-7178-ed11-4cb6-5ed437f0855b adresine gidip Lumia Device Recovery Tool u indirip kurarak cihazı baştan kurun!

    Bu işlem hem driver yükleyecek bilgisayara hem de cihazınızı daha temiz yapacaktır.

    Bütün işlemlerde önce ( bootloader unlock veya Windows 10 ) Cihazınızı !EN AZ! Windows 8.1 Update sürümü olana kadar cihaz içindeki güncelleyici ile cihazınızı yükseltin!

    ######################################################################################################################

    #WİNDOWS 10 MOBİLE (YÜKSELTME)#

    Şimdi Öncelikle Windows 10 mobile a ille de geçecem abi diyenler buradaysa onlar için bu yolu izlerler ise kolay yoldan Windows 10 mobile ve çalışan bir mağazaya sahip olacaklar

    Lazım Olanlar:
    1-) Bir Adet Lumia markalı cihaz ( Lumia 530 modeli hariç! )
    2-) Bir Adet PC ve cihazı bağlamak için kablo ve aktif internet bağlantısı pc ve telefon için
    3-) Şu Dosyayı indirinhttps://forum.xda-developers.com/attachment.php?s=4b83b86bbfe750751d29552d52cfbb65&attachmentid=4955261&d=1582267826
    4-) Ve 2gb kadar hem cihaz hemde pc de yeriniz olsun

    Şimdi ilk olarak 3 numaralı yerdeki ( HCTSW_WXMSOUP_V5.3beta6.update.lzma2 ) isimli arşivi C:\ dizinine çıkarıyoruz. sonra içindeki ( run_en ) yazan dosyaya tıklıyoruz ve karşımıza bir siyah komut penceresi gelecek. Sonra yazılar gelince yapmanız gerekenler:

    1-) Bir kere enter
    2-) Karşınıza ( Aygıtlar ve Yazıcılar ) penceresi gelecek orada lumia cihazınıza sağ tıklayın ve aygıtı kaldır diyin pencereyi kapatıp arka plandaki siyah ekrana geçin tekrar
    3-) Bir kere daha enter yapın
    4-) Şimdi cihazınızı ekranı açık biçimde usb ile bilgisayara bağlayın
    5-) Bir daha enter
    6-) ( yes ) sadece bu üç harfi yani evet i yazın ve enter yapın

    Şimdi araç önce gerekli dosyaları bilgisayarınıza indirecek ( Tahmini 1.5gb ) ve sonra cihaza gönderek. Araçta update start dediği zaman cihazda ayarlar -> telefon güncelleştirmesi bölümüne gittiğiniz zaman güncellemenin başladığını göreceksiniz. Şimdi usb bağlantısını kesin ve cihazı şarja takın. Sonra cihaz onay almadan yeniden başlayacak ve çarklar dönmeye başlayacak. Bu biraz uzun sürebilir. İşlem tamamlandığı zaman cihaz Windows 10 Mobile 10586.107 sürümüne geçiş yapacak.

    Not: Dilerseniz bu sürümde kalabilirsiniz fakat Mağazada bulunan çoğu evrensel windows uygulamaları desteklenmiyor ibaresi ile karşılaşabilirsiniz.

    Şimdi cihazı Ayarlar -> Sistem -> Hakkında kısmından sıfırlayın ve açılınca kurulumda Microsoft hesabı girmeyin. Daha sonra cihaz kurulumu bitince önce bilgisayarınız ile aynı wifi ağına bağlayın ve sonra Ayarlar -> Güncelleştirme ve Güvenlik -> Geliştiriciler için bölümünde önce geliştirici modunu açın sonra Cihaz Portalını aktifleştirin. Kimlik doğrulamayı kapatın. Bağlanırken kullan bölümünde yazan adresi (192.168.x.xx) bunu adres çubuğunuza yazın ve siteye girin. Daha Sonra İnterop Tools (https://forum.xda-developers.com/attachments/interoptools_rc2_1-9-400-0_arm-zip.3995811/ ) ve Dependencies (https://forum.xda-developers.com/attachments/dependencies_arm-zip.3995814/ ) dosyalarını indirin. Girdiğiniz Cihaz Portalı sitesinde yer alan (Apps Manager) bölümünde yer alan ( İnstall App ) olan yere gerekli dosyaları yerleştirin (İnterop Tools ve 4 Dependencies) ve Deploy Go

    Yükleme bitince sekmeyi kapatın ve cihazı usb ile bilgisayarınıza bağlayın. Windows 10 Mobile a güncellerken kullandığımız programın dosyaları içinde yer alan ( reg ) klasörünü cihazın
    çerisine kopyalayın. Daha sonra usb bağlantısını kesip cihazda bulunan İnterop Tools uygulamasına girin. Açılan ekranda (This Device) bölümüne girin. Sol menüden ( İmport Registry Fİle ) bölümüne girin. Bu Aygıt a tıklayın açılan dosya yönetcisinde bilgisayardan atmış olduğumuz ( reg ) klasörüne girin. Şimdi hangi sürümü istiyorsanız ( 1607, 1703, 1709 ) birine tıklayın ve seçin. Seçtikten sonra import tuşuna basın. İnterop Tools u kapatın ve Ayarlara gidin. Güncelleştirmeler ve güvenlik sekmesinden Windows Update e girin. ve güncellemeler bitene kadar tarama yapın yükleyin. Güncelsiniz dediği zaman cihazı sıfırlayın ve keyfinize bakın.

    Not: Hata alırsanız Windows Device Recovery Tool ile tekrar Windows Phone 8.1 e geçip ota üzerinden son sürüme gelip adımları tekrar uygulayın.

    Kaynak:https://forum.xda-developers.com/windows-10-mobile/guide-win10-mobile-offline-update-t3527340

    ######################################################################################################################


    Evet buraya kadar Windows 10 mobile yüklemek isteyenler yüklediler şimdi kaldık Windows Phone 8.1 kullanan bizlere... Zaten Windows 10 mobile aktif mağazasında çoğu oyun ve uygulama kapalı :( Oyunlardan sadece Asphalt 8 ve Candy Crush Saga ile Çılgın Hırsız vs kalmış. Uygulama olarak ise sadece Spotify ve Netflix ki bunlar Windows Phone 8 tabanlı yani Wİndows 10 mobile a geçmek Attan inip eşşeğe binmek gibi.


    Windows 10 mobile artıları:

    # Açık Microsoft Hesabı, Outlook - Onedrive - Skype - Xbox uygulaması ve Mağaza
    # myTube mükemmel bir youtube istemcisi
    # Winsta ve Minista İnstagram istemcileri

    Windows 10 mobile eksileri: ( Bakın bu eksiler yani sorunlar (Nokia Lumia 730/735/830/icon/930/1520) hariç diğer tüm Nokia Logolu Lumia cihazları için geçerlidir! )

    # Batarya yok fişe takılı yaşam neredeyse yarım saat Asphalt 8 yüzde 42 şarj yedi ve acaip kasıyor anlatamam
    # Düşük Kamera performansı ve sadece fotoğraf ve video çekiyor Lumia Paketi neredeyse yok olanlar da sorunlu kasıyor donuyor.
    # Kasmalar
    # Microsoft Edge gibi uygulamaların aşırı Ram tüketmesi
    # Ram sorunu
    # Candy Crush Saga bile kasıyor :( Oyun performansı çöp
    # Daha aklıma gelmeyen bir çok şey...


    Windows Phone 8.1 artıları:

    # En az 2.5 kat daha iyi batarya performansı
    # Lumia Kamera Paketi ve Kamera en az 2 kat daha hızlı ve kaliteli
    # Arayüz yağ gibi
    # Windows 10 mobile da ki çoğu oyunu ve uygulamayı çalıştırabiliyor ( Appx muhabbeti )
    # Oyun performansı müthiş
    # Ram yönetimi iyi
    # Here Maps Güncel Navigasyon ve efsane
    # ...


    Windows Phone 8.1 eksileri:

    # Mağaza kapandı dolayısı ile bütün yüklemleri Pc ile yapcaksınız.
    # Onedrive - Outlook gibi uygulmaları sadece İnternet Explorer ile kullanabilirsiniz. ( Gmail hesabınızı eskisi gibi ekleyebilirsiniz e-posta uygulmasına rehber senk edersiniz ama hotmail ve outlook ekliyemezsiniz. )
    # Xbox hesabınıza erişim kapandı.
    # İnteret Explorer 11 in artık bazı sitelerde zorlanması. Film ve dizi sitelerini oynatamaması ( Netflix uygulaması hariç )
    # Başka aklıma gelmedi ama yok başka :)



    Şimdi eksileri artıları gördük ve asıl olaya geçelim.

    ######################################################################################################################

    #Windows Phone 8.1 Bootloader Kilidi Açma Ve Dışarıdan ( xap & appx ) Yüklenebilir Hale Getirme#

    ( Nokia Logolu Lumia x20 serisi cihazlar için anlatım )

    Şimdi öncelikle cihazınızı Windows Device Recovery ile sıfırladınız ve tüm gerekli güncellemeleri yaptınız varsayıyorum. Yapmadıysanız hemen yapın devam edelim. Güncellemeleri denetleyip güncelleme yok dediği zaman cihazı sıfırlayın ve kurulumunu yapın ( wifi bağla tarih saat vs ). Daha sonra cihazın ana ekranı gelince biraz bekleyin en az 10 dk bekleyin ki varsayılan sistem uygulamaları kendi kendine yüklensin. Daha sonra şimdi Windows dosya gezginini açın ve şu konuma gidin C:\ProgramData\Microsoft\Packages\Products

    İçerisinde RM-XXX klasörü olacak ( Kilidi açacağınız cihazın modeli ) o klasörün içine girin ve içersindeki .ffu uzantılı dosyayı masaüstüne kopyalayın.

    Daha sonra (https://www.wpinternals.net/index.php/downloads/doc_download/38-windows-phone-internals-1-2 ) linkten WP İnternals 1.2 sürümünü indirin. Klasörü masaüstüne çıkarın

    Daha sonra (https://www.lumiafirmware.com/ ) bu adrese girin ve model numaranızı yazın örneğin 059S5C2 ( Lumia 520 TR ) gibi. Açılan sayfada sol menüde yer alan iki dosyayı indirin ve ikisini de masaüstünde acil durum adı altında bir klasörde toplayın
    Lumia Cihazları #2021#  #ANA KONUSU#

    Daha sonra (https://dosya.co/gt5ldd73cs0i/Engineering-SBL3s.zip.html ) dosyayı indirin ve klasörü olduğu gibi klasör halinde çıkarın masaüstüne

    Şimdi bütün dosyalar hazır olduğuna göre cihazı bağlayın ve WP İnternals uygulamasını açın ve cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın.

    BU AŞAMADAN SONRA BİTENE KADAR KABLO BAĞLANTISINI KESMEYİN ASLA VE ASLA - CİHAZ TUĞLA OLSA BİLE

    Sol tarafta yer alan Unlock Bootloader bölümüne girin. Şimdi ekranda bir yazı belirecek yeniden başlatıp flash moduna alalım diye... Siz Evet diyin ve bekleyin yenide başlasın

    Şimdi cihaz flash moduna geçince uygulamada bir menü belircek RESOURCES FOR FLASH

    Alt tarafta 3 adet dosya seçme yeri ve devam seçeneği var

    İlk yer dosya yeri FFU dosyasını seçin

    İkinci yer klasör yeri onuda Acil Durum adı altında yaptığımız ( içinde iki dosya olan ) klasörü seçin

    Üçüncü yerde de cihazınız hangi modelse son indirdiğimiz klasörde bulunan ( örneğin Engineering-SBL3-Lumia-520.bin ) cihazınıza uygun dosyayı seçin.

    ve devam diyin işlemi başlatın

    Şimdi Switching to Emergency Download Mode yazar ekranda fakat cihaz simsiyah ölü gibi yatmaktadır. Tek yapmamız gereken USB BAĞLANTISINI KESMEDEN sadece programı kapatmak ve tekrar programı açıp UNLOCK BOOTLOADER bölümüne girip ( zaten dosyalar seçili olacaktır ) TEKRAR İŞLEMİ BAŞLATMAKTIR.

    BU SEFER DEVAM EDER İŞLEME FAKAT BU SEFER DE SENDİNG LOADER YAZAR YİNE VE YİNE Tek yapmamız gereken USB BAĞLANTISINI KESMEDEN sadece programı kapatmak ve tekrar programı açıp UNLOCK BOOTLOADER bölümüne girmektir. Kendisi bu sefer devam demeye gerek bile kalmadan FLASHİNG UNLOCK BOOTLOADER SAYACI işleme başlayacak ve bekleyin bitsin

    Tüm yükleme işlemleri bitince cihaz kendini yeniden başlatıp açacak

    Cihaz açılınca bu sefer ENABLE ROOT ACCES bölümüne girin. Hemen üst tarfta olan UNLOCK PHONE butonuna basın ve bekleyin

    Ekranda ROOT ACCESS SUCCESSFULLY ENABLED yazınca işlem tamamdır.

    ŞİMDİ CİHAZIN BAĞLANTISINI KESİN VE SES KISMA + GÜÇ KOMBİNASYONU İLE CİHAZI AÇIN

    ARTIK WİNDOWS PHONE APPLİCATİON DEPLOYMENT İLE DİLEDİĞİNİZ XAP, APPX VE APPXBUNDLE UYGULAMA VE OYUNLARINI YÜKLEYEBİLİRSİNİZ.

    #####################################################################################################################

    #İçinde Hali Hazırda Gelen Çalışır Vaziyetteki Programlar#

    1-) Microsoft Haritalar
    2-) Here Maps & Drive+ & City Lens ( Bunların final versiyonu aşağıda ekli )
    3-) İnternet Explorer 11
    4-) Microsoft Kamera
    5-) Xbox Müzik & Video & Podcast
    6-) Nokia Kamera & Cinemagraph & Creative Studio
    7-) Microsoft Office & OneNote
    8-) Yandex ( Eskiden Döviz, Hava durumu ve trafik gösterirdi artık sadece arama ) ( Windows 10 Mobile da sorun yok )
    9-) E-Mail istemcisi ( Outlook, Hotmail vb. Microsoft hesapları çalışmaz )

    Not: Yani içinde gelen her şey çalışıyor. Sadece Microsoft Hesabı & Mail ve buna bağlı olarak Mağaza çalışmıyor.


    ######################################################################################################################

    #İşlem Sonunda Yükleyebileceğiniz Uygulamalar#

    Hepsi sıkıntısız çalışmaktadır tek tek deneyerek ekliyorum...

    -Nokia Sistem Uygulamaları-https://dosya.co/gv6shcik42wb/Nokia_Sistem.zip.html

    1-) Nokia Extras & İnfo
    2-) Nokia Kapasite Kontrolü

    Bu uygulamalar Ayarların içindeki bölümlerdir. Burası gittikçe artacak sistem uygulamalarının son güncel hallerrini hala çıkarmaya çalışıyorum.

    -Nokia Navigasyon Paketi-https://dosya.co/ab8rs0rd10nd/Here.zip.html

    1-) Here Maps ( Nokia bilen göz dahili )
    2-) Here Drive+

    Bu efsanevi Navigasyon setinin final versiyonudur fakat haritalar ömür boyu güncellenecek. Uygulama 2016 son güncellemesi fakat sorunsuz harita 2021 güncel ve trafik durumu, uydu modu vs gösteriyor zaten ! OCAK 2021 TÜRKİYE HARİTASI YAYINDA :)

    -Nokia Kamera Paketi-https://dosya.co/8t1zb6db4vd7/LumiaKoleksiyonu.zip.html

    1-) Lumia Camera
    2-) Lumia Creative Studio
    3-) Lumia Cinemagraph
    4-) Lumia Panorama
    5-) Lumia Selfie
    6-) Lumia Refocus
    7-) Lumia StoryTeller ( Artık çevrimdışı )
    8-) Nokia Akıllı Çekim
    9-) Nokia Akıllı Kamera
    10-) Lumia Moments Editior
    11-) Lumia Video Trimmer
    12-) Microsoft Blink
    13-) Microsoft Hyperlapse
    14-) Microsoft Photo Story

    -Diğer Nokia&Microsoft Uygulamaları-https://dosya.co/23ax3q5ab6x2/Nokia&Microsoft.zip.html

    1-) Freshpaint
    2-) Lumia Gestures (BETA)
    3-) Lumia PlayTo (DLNA)
    4-) Zil Sesi Yaratıcı
    5-) Dosyalar ( Windows Phone 8.1 )
    6-) PDF Reader
    7-) Nokia Speed Test
    8-) Facebook PWA
    9-) Foto Timeline (Windows Phone 7 uygulaması fakat sorunsuz çalışıyor)
    10-) MS-DOS Mobile
    11-) MSN Hava Durumu
    12-) Microsoft Büyüteç
    13-) City Art Search ( Harika günlük duvar kağıtları Sanatsal... Tarihi eserler HD kalitede... )
    14-) Office Remote
    15-) Office Lens
    16-) Hyperlapse
    17-) Level ( Su Terazisi )
    18-) Microsoft Translate ( Çeviri )
    19-) Tile Art
    20-) Okuma Listesi
    ...

    Liste uzayacak daha çok eksik var yakında tamamlayacağım.

    Not: MSN Haber, Finans ve Spor uygulaması artık Windows 8.1 de çalışmıyor Windows 10 mobile geçmemizi istiyor.

    -KARIŞIK-https://dosya.co/5ncb4wo2qkic/Uygulamalar.zip.html

    1-) 8zip
    2-) Adobe Reader
    3-) Adobe Photoshop Express
    4-) AudioCloud ( Soundcloud istemcisi )
    5-) B612
    6-) BEİN Sports Türkiye
    7-) CocCoc Browser
    8-) DİB Kuran
    9-) DİB Namaz Vakti
    10-) El Feneri ( Reklamsız )
    11-) FL Mobile
    12-) İmo Messenger
    13-) İnstagram Beta
    14-) Karnaval
    15-) Maçkolik
    16-) Maxthon Browser
    17-) Netflix
    18-) Radyo
    19-) Sahadan
    20-) Shazam
    21-) Shazam Encore
    22-) SoundHound
    23-) SpeedTest by Ookla
    24-) Spotify
    25-) Steam PWA
    26-) Telegram Messenger
    27-) Tunein Radio
    28-) Tureng Sözlük
    29-) UC Browser
    30-) Xodo Reader
    ...

    Bu liste de daha dolacak...

    ######################################################################################################################

    NOT: Bütün uygulamalar final sürümleri ve aktif olarak çalışmaktadır.

    NOT: Bütün uygulamalar tarafımca manuel cihazlardan, romlardan çekilmiştir.

    ######################################################################################################################

    #OYUNLAR#

    Arkadaşlar önce boş beleş dandirik yapımcısı belli olmayan oyunlar değil tam mansıyla EFSANE OYUNLAR...

    Liste daha hazır değil ama şimdiden hazır olan listeyi paylaşıyorum daha eksik çok var kısa zamanda onuda tamamlarız inşallah :)

    11.02.2021 güncel liste:
    Lumia Cihazları #2021#  #ANA KONUSU#

    NOT: 1GB Klasöründe şuan için Angry Birds Go, GTA SA ve Fifa 14 vardır.

    ######################################################################################################################


    NOT: Benim aklıma gelmeyen fakat sizin aklınıza gelen uygulama veya oyun varsa söyleyin halletmeye çalışırız inşallah.

    Bunlar cihazdan bir kaç görüntü :)

    Lumia Cihazları #2021#  #ANA KONUSU#
    Lumia Cihazları #2021#  #ANA KONUSU#
    Lumia Cihazları #2021#  #ANA KONUSU#
    Lumia Cihazları #2021#  #ANA KONUSU#


    !!!!!!!!!Şuan arşiv toplam 8GB ham hali, Cihaza yüklenmiş hali ise 15.2 GB yapıyor!!!!!!!!!

    Taktir edersiniz ki zor çünkü önce cihazı Windows 10 yapıp kuruyorum sonra oyun veya uygulamayı geri Deploy edilebilen uygulama ya dönüştürmek lazım uzun iş yani direk internette bulduğunuz ( İçine reklam script ) oynanmış xap veya appx değil bunlar.

    Lumia 520, 1020, bir dönem efsane olan Lumia 920 gibi cihazlar ölmesin hep yaşasın ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asaf1 -- 15 Şubat 2021; 11:38:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel konu emeğin için teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu daha hiçbir şey hocam rehberi hazırlayayım siz birde o zaman görün ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mümkünse asphalt 7 oyununu da paylaşabilir misiniz :)
  • yesanin276 kullanıcısına yanıt
    Hay hay zaten o halloldu bile şimdi eksikleri halledip birde rehber hazırlamak kaldı sonrası Türk Telekom 2 mbps upload hızını kaldı ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde bendeki cihaz 512MB li ve şuan Windows 10 1709 en son sürüm yüklü. Buna XAP. uzantılı uygulamaları nasıl kurabilirim ?
    Youtube da XAP. uzantısını winrar,zip gibi uygulama ile klasöre çıkarıp Interop Tools uygulamasıyla yükleyebiliyorlar ama ben bir türlü XAP. uzantılı uygulamayı klasöre çıkartamadım :) Siz denediniz mi acaba ?
  • yesanin276 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi nette bulacağınız xap dosyaları olmuyor hepsi kilitli yani tek çare mağaza

    Benim cihazın içersinden kurulabilir şekilde çıkardığım xap dosyalarını

    Windows Phone 7/8/8.1 için
    # Önce Wp internals ile Unlock bootloader ve mass stroge root yapıyoruz sonra cihazın normal açık iken menü de vs (Xap Deploy aracı ile xap dosyasını yükleyebilirsiniz)

    Windows 10 Mobile için
    # Ayarlarda geliştirici modunu açın ve cihazı USB ile PC ye takıp Xap Deploy aracı ile xap dosyalarını atın



    Tek fark Windows 10 Mobile de unlock gerektirmiyor ayarlar da basit bir işlem sadece gerekli


    Hem zaten Windows 10 mobile da Appx ve AppxBundle ile yazılan uygulama ve oyunlar daha stabil çalışıyor (Windows Phone 8.1 de destekliyor appx i )

    Tavsiyem 512 cihazlar için Windows Phone 8.1 de kalmak çünkü ram yetmezliği nedeniyle çoğu uygulama zaten Windows 10 mobil de kararsız çalışıyor bide ram yetmeyince işin içinden çıkılmaz hale geliyor

    İlla Windows 10 Mobile derseniz bana göre en stabil sürüm olan (sürüm kodu 10.0.10586.xx) sonrası zaten sapıtıyor 512mb ram de ;(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yesanin276 kullanıcısına yanıt
    İnternette şuan olan xap dosyaları kilitli yani eski yöntem hatırlarmısınız SD kart A atıp mağaza da çıkıyordu yükle diye basıp yüklüyordun o türden Xap dosyaları kilitli hepsi

    Benim xap dosyaları direk cihaza kurulu olan uygulamayı saf haliyle program files dan nasıl dosyaların hepsini kopyalasan çalışır bende dosyaları telefonu root edip kilitli D bölümünü açıp içindeki program files klasöründe alıyorum her şeyi xap paketi haline getiriyorum olay bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam teşekkürler :)
    Bu arada bahsettiğim işlem bu şekilde yapılan yükleme yöntemi ama ben beceremedim o ayrı mesele :)

  • yesanin276 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arkadaş da cihazın içinden çıkartılmış bir xap dosyasını yüklemiş

    Yoksa sizin yapamamanız normal çünkü internette dolaşan xaplar hepsi sıkıştırılmış olduğu için kilitli sadece Windows Phone 7 ve 8/8.1 mağazası açabiliyor onun içini ;( o da Windows Phone için kapandı artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia Cihazları #2021#  #ANA KONUSU#

    Yolun neredeyse yarısına ulaştım sizin de görmek istediğiniz uygulama varsa mesela Karnaval Radyo vs gibi onları da bakarım çalışıyor ise eklerim arşive benim aklıma gelmeyen daha birçok uygulama sizin aklınıza gelebilir buraya yazarsanız bende arşive ekler kısa zamanda upload ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oyunlardan modern combat 4 ile riptide gp2 de eklersen güzel olur
    Birde mümkünse ChalkBoard diye güzel bir uygulama vardı ama artık mağazada yok. Onu yüklemeyi isterim doğrusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesanin276 -- 12 Mayıs 2020; 14:5:2 >
  • Hocam muhtemelen biliyorsunuzdur ama yine de belirteyim.
    Windows 10 mobile da bu sanal bellek (512MB'li cihazlarda) normalde 256MB ama regedit ayarlarından 1GB'ta yükselttiğimde performans artışı oluyor bir nebze. Örnek ben myTube uygulamasını kullanırken bir süre sonra video izlerken uygulamadan atma sorunu vardı ama sanal belleği 1GB yapınca bu sorun gitti :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesanin276 -- 13 Mayıs 2020; 9:10:22 >
  • yesanin276 kullanıcısına yanıt
    orayı halletsen bile oyunlarda acayip performans düşüklüğü var bide Kamera rezalet Windows 10 Mobile da :( ve aşırı ısınıyor pil dayanmıyor 2.5 kat fark var Windows Phone 8.1 her türlü daha iyi bence

    ve myTube ile birkaç program yakında geliyor...
  • myTube uygulamasını zamanında ücretsiz iken indirmiştim o yüzden sıkıntısız kullanıyorum hatta direk myTube Beta sürümünü kullanıyorum. Bu sürüm normal olan sürümden daha iyi özelliklere sahip :)

    Bu arada ölmüş bir platform için bu kadar uğraşıyorsun ya helal olsun. Teşekkürler şimdiden
  • yesanin276 kullanıcısına yanıt
    Ben hep Nokia :)

    2011 de Nokia 500

    2012 de Nokia 603 e terfi

    2013 de servis elinde Nokia 603 kalmadığı için siyah Lumia 520 verdi

    2014 de Lumia 520yi kutuya koyup Lumia 930 a geçtim

    2016 da Telefon kırıldı yapayım derken anakart darbe aldı sonra yeni şeyler denemek için Huawei P8 Lite aldım güzel cihaz hala duruyor :)

    2017 de Xiaomi Mi5 rezaletti 2 yılın sonunda her yeri kırıldı batarya bozuldu TTH dan fatura tutarını Xiaomi Türkiye den aldım :)

    2019 sonunda da Google Nexus 5 buldum sıfır kutu çok para verdim 2 bin tl gibi ama hep almak istediğim için onu aldım ve hala kullanıyorum 6-7 ay oldu miss gibi ve kutusundan geri çıkardığım Nokia Lumia 520 şimdi onu canlandırıyorum :)

    Bir sonraki cihazım kesinlikle Nokia olacak diğer üreticilerde Huawei biraz iyiydi başta sonra gereksiz pahalı olmaya başladı o yüzden Nokia Candır bu arada Nokia 8.3 baya hoşuma gitti ama keşke Windows Phone geri dönse ama Windows Phone 8.1 tarzı canlı renkli güzel arayüz ve cihazlar...




  • Hocam ben bu wpinternals programıyla cihazımın root access'ini açmaya çalışıyordum hep ama brick oluyordu cihaz bütün işlemleri doğru yapmama rağmen ya da uygun .hex-.bin dosyaları bulamıyordum. Hazırlayacağınız rehberde WP Internals kısmını çok detaylı bir şekilde anlatabilirseniz makbule geçer gerçekten :)

    Sırf cihazın bootloader'ını unlock ediyim derken Bükreş - Braşov'da 920 ile çektiğim mis gibi fotoğraflar gitti brick oldu diye cihaz :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JSmoove -- 18 Mayıs 2020; 0:7:1 >
  • JSmoove kullanıcısına yanıt
    Aynen bende bir kaç kez deneme yapmıştım tüm dosyalar istenildiği gibi olmasına rağmen ama her seferinde cihaz çökmüştü. Bende daha uğraşmadım :)
  • Hocam elinizde varsa nokia müzik uygulamasını da deploy edebilir misiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yesanin276

    Aynen bende bir kaç kez deneme yapmıştım tüm dosyalar istenildiği gibi olmasına rağmen ama her seferinde cihaz çökmüştü. Bende daha uğraşmadım :)
    Merhabalar. Sorunuza cevap olur mu bilmiyorum ama WPInternals kullanırken yaşadığım sorun aslında çok küçük bir şeymiş onu öğrendim dün akşam küçük bir araştırma ile. Benim cihazım bootloader kilidinin açılması sırasında Emergency Download Mode'a geçiyor gibi gösterip yarım saat beklememe rağmen cihazın ekranı bomboş oluyordu. Dün akşam WPInternals 1.2 sürümüyle yine aynı sorunu yaşadım ama bu sefer programı kapatıp tekrar açarak unlock'a bastım bootloader kilidini açtı, yani aslında cihazınız brick olmuyor, ekranda hiçbir tepki olmamasından dolayı öyle zannediyormuşuz :)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.