Şimdi Ara

Lubuntu Wireless Bağlanma ve BIOS Menüsüne Girme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dizüstü bilgisayarımda USB bellekten boot ile Lubuntu kullanıyorum. Lubuntu'da dizüstü bilgisayarımdan bip sesi çıkarmak için QTerminal programını kullandım. QTerminal'e beep yazdığımda beep paketini yüklememi istedi ama yüklemeye çalıştığımda hata verdi. Sonra internet yoktur diye internet simgesine tıkladım, sadece kablolu ağ 1 bölümü görünüyordu, kalanı silikti. Ayrıca başka bir dizüstü bilgisayarda Lubuntu yüklüydü. Windows 10 formatı atmak istedim, ancak BIOS tuşuna basınca BIOS menüsü yerine GRUB denen saçma sapan bir menü çıktı. Boot menüsü tuşuna bastığımda Boot menüsünde Ubuntu isimli bir tanecik bir bölüm gördüm. Uygulama menüsü ise bomboştu. Normalde uygulama menüsünde BIOS menüsü görünüyordu. Lubuntu'da BIOS menüsüne girmek ve wi-fi'a bağlanmak için ne yapmalıyım? Not: Bu olaylar iki farklı dizüstü bilgisayarda yaşandı. Ayrıca dizüstü bilgisayardan birisinin anakartında buzzer bulunduğunu biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba, size tavsiyem Lubuntu imajını bilgisayarınıza yüklemeniz, zaten yüklerken gereken bütün ağ donanım sürücülerini otomatik olarak ekleyecektir. Böylece internete erişebilirsiniz. Windows 10'a tekrar dönmek istiyorsanız Windows isosunu UNetbootin adlı programla yazdırmanız yeterli. Yardıma ihtiyacınız olursa mesajımı alıntılayabilirsiniz.
  • SequentiaL kullanıcısına yanıt
    Lubuntu'yu yüklemek istemiyorum, sadece wi-fi'a bağlanmak istiyorum. Eğer yüklersem GRUB denen saçmalık yüzünden geri dönmek ve format atmak imkansıza yakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SequentiaL kullanıcısına yanıt
    Lubuntu'yu kurmaya çalışırken de WiFi'a bağlanmıyor. Normalde bu tür bir işletim sistemini kurmaya çalışırken WiFi'a bağlanması gerekiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SequentiaL kullanıcısına yanıt

    Mesajınızdan yıllar sonra Lubuntu yerine Ubuntu kullanmaya başladım (çünkü Lubuntu üretimden kaldırılmıştı ve diğer dağıtımlar ise Secure Boot özelliğini devre dışı bırakmadan çalışmıyordu). Ubuntu'nun arayüzünü görünce Lubuntu'nun arayüzünün ne kadar özensizce tasarlanmış olduğunun farkına vardım. Ayrıca Beep paketini başka bir bilgisayarda denedim ve sorunsuzca çalıştı.

    Düzenleme: Lubuntu aslında üretimden kaldırılmamış ve ben Lubuntu'yu tekrar deneyecekken teknik bir hatadan dolayı indirme sayfasında en son sürüm olarak 4 yıl önceki bir sürümünün görünmesinden ve indirmeye çalıştığımda ise hata vermesinden dolayı üretimden kaldırılmış zannetmişim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KindElephant480 -- 8 Temmuz 2023; 12:12:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıca xubuntu denenebilir (lubuntu da denedim)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahferer -- 3 Temmuz 2023; 13:33:12 >
  • KindElephant480 kullanıcısına yanıt

    merhabalar uzun zaman olmuş gerçekten. ben de yaklaşık üç yıldır ubuntu kullanıyorum ne bir format ne de başka bir bakım yapmadım bile, saat gibi çalışıyor maşallah. windowsa geçince karnıma sancılar giriyor artık sağdan soldan fırlayan bildirimler vs. görünce  

  • Bundan başka bir de yıllar sonra Beep paketini başka bir bilgisayarda tekrar denedim ve videodaki gibi Beep komutunu sorunsuzca kullanabiliyorum. Ayrıca Beep paketi ile ilgili sorunun ağdan değil bilgisayardan kaynaklı olduğu ortaya çıktı ve bundan dolayı neredeyse 40°C sıcaklıkta dışarı çıkıp videodaki yıllarca (toplandığından beridir) anakartında buzzer bulunmamasından dolayı tık bile dememiş olan bilgisayarımın anakartına monte etmek için buzzer isimli parçayı edindim.


    GeniusPilot2016youtube
    Yıllar Sonra Beep Komutu ile Çaldığım İlk Müzik
    https://www.youtube.com/shorts/0uQbJgWQwvc?feature=share



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KindElephant480 -- 7 Temmuz 2023; 15:51:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.