Şimdi Ara

LRF Balık Avı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, son günlerde kendime yeni bir hobi ararken lrf disiplini ile karşılaştım ve çok ilgimi çekti. Biraz araştırma yaptım tabi ama birçok şeyde olduğu gibi bunda da tecrübe daha ön planda anladığım kadarıyla, o yüzden bu konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşlar bizlere tecrübelerini aktarsa süper olur. Yeni başlayacağım için orta seviye bir takım ile başlamak istiyorum ama ürün ve çeşitlilik çok fazla o yüzden daha önce kullanan arkadaşlar kamış makina yemler konusunda hertürlü önerilerinize açığım merakla da bekliyorum. Mera olarak iskenderun körfezinde dörtyol, arsuz, burnaz, yumurtalık bölgesine yakınım. Tecrübeli arkadaşlardan yardımcı olmalarını bekliyorum bir an önce takımı alıp denemek için sabırsızlanıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • dostum antalyadan selamlar

    bende balığa yeni yeni heveslendim özellikle covid zamanı evde pineklerken birçok balık videosu izleyip heyecanlanıp başladım bu işe. inan çok acemiyim hala buna rağmen tecrübelerimi paylaşmak isterim müsaden olursa


    1nci olarak acayip pahalı bir hobi. denizde takılanı kopanı kırılanı yemi ipi boku püsürü derken çok pis kaçıyor bilgin olsun.

    2nci tamamen şans işi istediğin kadar profesyonel ol tekneyle açılmadan kaya tabir edilen balık yuvalarının olduğu yerlere gitmeden denizden ne çıkar ne zaman çıkar tamamen şansına kalıyor.

    3ncu o aracın yoksa veya zamanın kısıtlıysa hiç bulaşma. genelde balık verimi akşam gün batarken ve sabah gün doğarken deniyor usta balıkçılar tarafından .

    4ncu lrf demişsin sakın sakın başlangıç için orta düzey altı bir şeyler alma elinde patlar.ip ya da misina alırken özellikle çekerine bak 20 kilo çeker almana gerek yok zaten 20 kg balığı yorarak 10g çekerli takımla çıkarıyorlar.

    5nci lrf için başladım bende adı üstünde light ROCK fishing rock bulman lazım kayalık mera lazım sahilden filan bir tırt alınmıyor maximum levrek alabilrsin

    6ncı tek başına yapılabilecek bir hobi değil ( kısmen ) kayalıklara gidince mazallah başına her iş gelebilir.

    7cni balık türlerini öğren öncelikle. trakonya aslan balığı balon balığı .. özellikle zehirli olanları bilmeden suya yanaşma

    8nci bol bol tanıtıcı öğretici video izle. özellikle de MİSİNA DÜĞÜMlerini ezbere bilmen lazım.

    9ncu balık tuttum diyenler en çok %80 diyeyim anla YEMLİ dip avı yapıyorlar. köstekli takımlarla 20 30 metreye sallayıp oltaya zil takıp bekliyorlar. ben denedim sarmadı beni. lrf candır tabii bir şey tutabilirsen :)

    10ncu avlanmaya gitmeden HEDEF balık belirle kendine. her balığın avlanma tipi, yem seçimi farklı ama dediğim gibi şans işi zaten videolarda denk gelmiştir tuttukları balık beklediklerinden iyi olunca deli gibi sevinen birçok balıkçı görmüşsündür.

    11nci şimdiden kendini şartla bol bol BOŞ döneceksin :) her gittiğinde balık olmuyor.

    12nci başlarsan seninde rüyalarına balıklar girmeye başlar. çok pis bir hobi  

    1. Öncelikle kullanacağın yemlere ve hedef balığına göre kamış seçmelisin. 1-15gr atar aralığındaki kamışlar
    2. Makine seçiminde seçtiğin kamışın ile orantılı 1000 veya 2000 lik makine
    3. ip seçimi için yine yem ve hedef balığa göre 0.06 veya 0.10 ip.


    Bütçe ile doğrudan alakalı olduğu için marka model veya tam olarak şunları al demiyorum ama örnek olması için kendi takımımdakiler


    3-15gr atarlı kamış, 2000 makina, 8x 0.10 ip


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.