Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
521.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 03,06,2016 da aracıma lpg taktırdım ve ertesi gün sızdırmazlık için belge aldım bu evrakların süresi ne kadar gecerli muayenem 26 haziranda doluyor ?
  • athırsızı A kullanıcısına yanıt
    Fatura tarihinden itibaren 1 ay
  • 6 7 ay once ikinci el bi arac aldim fakat ruhsatini hic incelemedim ve hemen ruhsati adima cikartip kullanmaya basladim simdi muaynesi geldi ruhsata baktimki benzinli yaziyor lpg yazmiyor arac lpgli trafige gidip durumu sordum acaba unutuldumu diye biyere mail atti 15gunde zor becerdi onuda bugun cvp gelmis lpg gorunmuyor dedi fakat 2012 de sizdirmazlik yapilmis ardindan 2014 de tekrar sizdirmazlik yapilmis sizdirmazlik ruhsati var memurun dedigine gore lpg evraklariyla gidip sizdirmazligi yaptirmistir daha sonra ruhsati degistirmemis yani ruhsata isletmemistir ee ne yapmam gerektigini sordum herhangi bi gazcidan evrak yaptirip sizdirmazlik yaptirip isleteceksin dedi oradan gazciya gittim tank 2011 model dediki eger gecirebilirsen evragi 170tl gibi bir rakama verecegini ama onunla gecemeyecegimi fatura yeni tank eski oldugu icin degismesi gerektini soyledi ben durumu izah edince sizdirmazligi yaptirip ruhsata isletmemis olsa ikinciye sizdirmazlik alamaz bu tescilin hatasi buyuk ihtimal sen tuvturke bi sor dedi hadi oradan tuve gittim bayanin soledigide gazciyla ayniydi 2012 de tadilat nedeniyle muayneye girmis peki ruhsata isletmemis olamazmi dedim ole olsa bizim sistemimizde benzin +lpg li gorunuyor arac dedi ve ekledi ikinci muayneyi nasil yaptiracak ruhsatta isletmemis olsa iyice kafam allak bullak oldu anlayan basina gelen bilgisi olan biri varsa bi aydinlatirsa beni s3vinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lpg sızdırmazlık muayene nasıl yapılır. hepsi videoda.

    https://www.youtube.com/watch?v=yDM_5sMqdZ4
  • arkadaşla lpg işlemleri için ruhsat sahibi şartmı abimi göndersem yaptırabilirmi yardımcı olabilirmisiniz.
  • Herkese merhabalar,
    Yakin arkadasimdan bir arac alacagim. Bu aracin henuz muayene suresi dolmasina ragmen muayenesi yapilmamis durumda. Benzinli olan bu araci satis islemlerini gerceklestirmeden once lpg dönüşümünü gerceklestirmek istiyorum.
    Bu durumda once lpg dönüşümünü gerceklestirip daha sonra muayenesini halledip sonrasinda lpg ruhsata isletme ile satis icin ruhsat değişimi islemini ayni anda gerceklestirebilir miyim?
    Bu konuda yardimci olursaniz cok memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Istanbulda aracima lpg taktirdim fakat kocaelinde yasamaktayim. Sizdirmazlik raporunu istanbulda yaptirmam gerektigi soylendi. Boyle birbsarr var midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okulaptus O kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Lpg hangi ilde takıldı ise ilk sızdırmazlık raporu o ilden alınmalı. Diğer bütün işlemler herhangibir ilden de yapılabilir.
  • RIME kullanıcısına yanıt
    Hocam yanit gelmemis size farkli ilçeden oluyor mu denediniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG ruhsata işletme ayrıntılı açıklama.
    LPGyi ruhsata işletme işini bir günde halledebilirsiniz. Tabi gerekli evrakların bir kısmını bir gün önceden hazırlarsanız ve gerekli randevuları alırsanız işleriniz kolaylaşacaktır.


    ** ruhsat yaprağında muayene için gerekli yer varsa ve aynı zamanda plaka değiştirme gibi bir durum yoksa tek ruhsat yaprağı değiştirmek yeterlidir.
    ** Egzos muayenesi zamanı gelmediyse egzos muayenesi yaptırmanıza gerek yoktur. 0 km araçlar için egzos muaynesi ilk 3 yıl yaptırmaya gerek yoktur. binek araçlar için ilk üç yıl sonrası iki yılda bir yaptırmak gereklidir.
    ** İşlemleri tamamlayıp emniyete gittiğinizde sizden ruhsat yaprağı ücreti dışında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

    ek 1 belgesi için ücret ödemeyin. LPG ruhsata işletme aşamasında gerekli olan ek 1 belgesini TUVTurke muayene için gittiğinizde iki nüsha şeklide hazırlamış olmanız gerekiyor. tüvtürkdeki teknisyen ikisini de dolduruyor birini size geri veriyor diğer evraklarla birlikte.

    kendim hazırladığım ek1 şablonunu daha güvenli olduğu için yandexe yükledim. buradan arka ve ön şablonları indirip düzenleyin. metin kutularının yerlerinde hiçbir düzenleme yapmanıza gerek yok. kaymış gibi görünebilir ama formda daha düzgün çıkıyor. zaten ufak tefek kaymalara dikkat edilmiyor. siz yine de orjinal belgeye çıktı almadan önce belgenin fotokopisini çekip fotokopiye çıktı alabilirsiniz.
    yapmanız gereken şoförler odasından iki adet form almak(tanesi 50krş-1 TL). daha sonra bilgisayarda formu kendi ruhsat, sigorta, adres ve nüfus cüzdanı bilgilerinize göre doldurun. formu doldurduktan sonra arka plandaki resme tıklayıp delete tuşuna basın. sadece doldurduğunuz yazılar kalacak. en son formu yazıcıya yazdırma yönüne uygun şekilde yerleştirin ve çıktıyı alın. aynı işlemi arka yüz için de uygulayın. unutmayın iki form lazım olacak. ikisi için de aynı işlemi tekrar edin. dediğim gibi ufak kaymalar olabilir. not: metin kutularını görünmez yaptım. doldurmanız gereken yerlere mause ile tıklarsanız değişiklik yapabilirsiniz.



    ek 1 arkahttps://yadi.sk/i/N1VRSdnO33zzQt
    ek1 önhttps://yadi.sk/i/-2XiMP8s34222q
    örnek dilekçe :https://yadi.sk/i/VaEXciYh3GNPeS

    LPG ruhsata işletme sırası ve gerekli evraklar:
    1. LPGcinizden evrakları alın.
    2. LPGcinizin bulunduğu ildeki MMO sızdırmazlık istasyonundan sızdırmazlık raporunuzu alın. Başka bir ilden alamazsınız. Gitmeden önce randevu almayı unutmayın. Bir çok MMO istasyonu randevusuz almıyor. İşlem bedeli 35 TL
    3. İki adet ek 1 belgesi hazırlayın. Şöföler odasında cüzi bir ücret karşılığı temin edip yukardaki şablonu açıkladığım şekilde doldurup kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bedeli en fazla 2 TL.
    4. Tüv Türk Muayene randevu alın ve LPGciden aldığınız belgeler ve ek1 belgelerinizle muayne işlemini yaptırın. Muayne ücreti otomobiller için 191.16 TL. eğer egzos muaynesi gelmişse onu yaptırmanız istenecek. 44 TL
    5. LPG dönüşümün ruhsata işletilmesini arz ettiğiniz dilekçe ile trafik tescil bürosuna diğer tüm evraklarla başvurun. (ruhsat yaprakları, LPG projesi, sızdırmazlık ve muayene evrakları). Ruhsat yaprağının 1 tanesi değişecek. 81,5 TL. eğer muayene yaprağında yer yoksa o da değişecek. ama yer varsa değişmesine gerek yoktur.
    6. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
    7. zorunlu trafik sigorta poliçesi fotokopisi



    yukardaki işlemleri yaparak lpgyi bugün ruhsata işletmiş bulunmaktayım. 21.12.2016

    Güncel ücretler:
    Otomobil muayene ücreti 198.24 TL
    MMO sızdırmazlık ücreti 35 TL degişmemiş
    Egzos emisyonu ölçüm ücreti 50 TL
    Ruhsat yaprağı 88 TL
    EK1 BELGESİ kendiniz hazırlarsanız 2 TL

    ÖNEMLİ NOT: Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek (LPGyi ruhsata işletmemek gibi) cezası 95,00 TL ( Peşin 71,25 TL) ve 10 ceza puanı. Fatura tarihinden itibaren 1 ay geçmişse bu ceza ödendikten sonra LPG ruhsata işlenir.

    edit: eksik evrak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osamanos -- 26 Nisan 2017; 9:19:14 >




  • ek 1 belgesini tüvtürk'den alabiliyor muyum arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koray5006

    ek 1 belgesini tüvtürk'den alabiliyor muyum arkadaşlar?

    Malesef alamiyorsunuz. Bir sigortaciya yaptırabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osamanos


    quote:

    Orijinalden alıntı: koray5006

    ek 1 belgesini tüvtürk'den alabiliyor muyum arkadaşlar?

    Malesef alamiyorsunuz. Bir sigortaciya yaptırabilirsiniz.

    Biraz önce bir sigortacıdan sordum, biz yapmıyoruz, Emniyet Müdürlüğünün oradaki acentalar yapıyor dedi.
  • LPG taktiracak olanlar ya da muayene girecek olanlar LPG dolum ağzını tampona aldırmayı unutmayın...



    Yeni yönetmeliğe göre :



    -Lpg dolum ağzı aracın alt tarafında tampondan bağımsız olamazmış.. O tampon delinecek diyor... MMO sızdırmazlık vermiyor... 20 TL ye tampona alıyorlar...



    -Lpg sisteminin kablolarının etrafını saran plastik ya da sac malzemeden yapilan spiraller sökülecek yoksa muayenede sıkıntı çıkıyormuş... Ağır kusur diye söyleniyor... 20 TL'ye halledilir..

    -MMOdan sonra ek-1 için emniyetin yakınlarındaki sigortacılar yapar, diğerleri biz yapmıyoruz diyor.. Ek-1 yapıyor musunuz, ne kadar diye sorun.. Sorunca 10 TL diyorlar, işlemler bitince 20 TL diyebilirler.

    - MMO ile Tuvturk randevusu arası en az 3-4 saat olsun. TUVTURK randevusuz almıyor, randevuyu erken almayın, çünkü MMOlar tıklım tıklım, ben 2 saat bekledim.. En güzeli 9da MMOya gidip 13:30a TUVTURK randevusu almak. Ve randevuya 30dakika önce gidip orada sıra almak. Eğer randevu saati oraya giderseniz yoğun bir yerse bir-saat tekrar sıra beklersiniz...

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Von Allen -- 8 Temmuz 2017; 22:53:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RAMAZAN LPG ARKADAŞLAR HER TÜRLÜ LPG MONTAJ BAKIM AYAR YAPILIR EK1 DOLDURULUR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg yeni işlettim kısaca bilgi veriyim

    1. Dolum ağzı yeri farketmiyor

    2. Ek 1 belgesi 2 nüsha gerekiyor sigortacılar dolduruyor ben 15 tl verdim

    3. Egzoz muayenesi olsa bile yenisi isteniyor

    4. Muayene işlemi bitince ruhsat işlemini noterler yapiyor boşuna emniyete gitmeyin

    5. Mmo ya gitmeye sizdirmazliga gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damar80 -- 25 Nisan 2018; 12:17:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar simit tankın altına süngerimsi yalıtım malzemesi gerekiyor mu? Lpg’ci gerekmiyor dedi. Bir de evrakları tamamlayıp yeni ruhsat için emniyete veriyoruz değil mi eskisi gibi. Noterler sadece ikinci el satışları yapıyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg yi ilk defa işletecekseniz.

    1. Dolum ağzı yeri farketmiyor .

    2. Ek 1 belgesi kalktı.artık gerek yok .

    3. Egzoz muayenesi olsa bile lpg takıldıktan sonra mutlaka yenisi isteniyor

    4. Muayene işlemi bitince ruhsat işlemini noterler yapiyor emniyete gitmiyorsunuz

    5. sizdirmazlık için MMO ve TSE gitmeye gerek yok

    6.Lpg projesi alındığı tarihten itibaren 1 ay geçerliliği var aksi takdirde evrak geçiktirmeden ötürü cezai bedeli var.
  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler detaylı bilgi için. Daha kolay olmuş şimdi işlemler.

    Peki hocam simit tank olursa altına süngerimsi yalıtım malzemesi isteniyor mu? Simit tanklarda istenmiyor denildi ama.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.