Şimdi Ara

LPG Taktırmaya Değer Mi? (Insignia)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracım 2013 model, 1.6 turbo, 170 beygirlik direkt enjeksiyonlu, makyajlı kasa Insignia. Bu arabanın lpg uyumu biraz sıkıntılı. Şöyle ki 3000 lira gibi rakamlara turbolu araçlara takılan kitler bu araca uymuyor.

    Bildiğim kadarıyla 7500 lira gibi rakamlara Prins sıvı lpg sistemi takılıyor. Kilometrede 15 kuruş kâr etsek 50000 kilometrede kendisini amorti ediyor. Olası bir subap erimesi ve Prins'in saçma bakım ücretlerini de düşününce iyice saçma görünüyor bu seçenek.

    Diğer bir seçenek ise Landi Renzo marka sıralı sistem kit. Bu kitin montajını ve ithalatını yapan ana dağıtımcı ile bugün görüştüm. Bu kitin %25 tasarruf yaptırdığını ve fiyatının 3500 lira olduğunu söyledi.

    Vaziyeti anlattığıma göre sorulara geçebilirim:

    1. Senede 10000 ila 12000 kilometre arasında yol yaptığımı da hesaba katarsak Prins'in sıvı sistem kiti mantıklı bir seçim olur mu? Bu kit ile edilecek tasarrufun oranının %45 olduğu iddia ediliyor.
    2. Landi Renzo sıralı sistem kit belli ki yalnızca lpg ile çalışmıyor. Başlangıçta ve ara ara benzin de püskürterek çalışıyor. Bu subap ömrünü artırmak için mi tasarlanmıştır? Bu kiti, bu fiyatla taktırmak mantıklı mıdır?
    3. Marjet ve Vialle'nin sıvı sistem kitlerinden taktırıldığı da konuşuluyor ama internette dahi doğru düzgün bilgi yok. Bilgisi olan var mı?
    4. Sizce bu araca yapılmış bir lpg montajı aracı satarken hem fiyatta hem de satılabilirlik anlamında kolaylık mı sağlar, köstek mi olur?

    Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.







  • 50 bin km iddialı bir rakam marjet yarı fiyatı resmen onu araştırın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değmez hem pahalı hem çok tasarruflu değil hemde bakım veya arıza çıkarma olasılığı nedeni ile benzinde binmeye devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben o durumda LPG taktırmazdım. Ha yakıttan şikayetçiysem ve otomatik şartı yoksa İnsignia 1.4 140 bg manuel, fabrikasyon LPG'li modellere yönelirdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Yakıttan aşırı şikayetçiyim diyemem ama son iki aracım lpg'liydi ve çok mennundum. O rakamları aramıyorum desem yalan olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 1.4t 2013 astra var yıllık 20k yol yapıyorum. lpg taktırmayı çok düşündüm ancak aylık 900-1000 tl gibi yakıta vermeye dayanamadım prins taktırdım.

    aracımı 3 ay benzinle kullandım. lpg sonrası gaza sürekli korkarak bastığımı farkettim. suan normal kullanımda 300km de 65₺ lik lpg harcıyorum. Gaza yükleneceğim zaman benzine alıp basıyorum. Daha 5000km dir bir sıkıntım olmadı. İnşallah olmaz.

    Araç benzinli olduğundan insan ister istemez gideceği yolda tüketimi düşünüyor ki sizin aracın 2 lt daha fazla yaktığı gerçek. ayrıca lpg sonrası daha çok gezersiniz. Tüketim düşük olunca daha çok geziyorsun.
  • Abi Abi LPG'li arabada kilometre başı fiyat düştü için performansta düşüyor yani o araba performansı sürülmez o yüzden benzine devam hiç bu işe LPG yi karıştırma Kilometre başı 0,10 TL kar edeceğim diye 3 3 TL zarar etme iyi geceler
  • snoppy123 S kullanıcısına yanıt
    İki litre var mıdır fark?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben size daha önceki konularda yazmıştım. Sanıyorum 2 kez.

    Burada ilave sorulara cevap vereyim : olur da kit bulur ve taktirabilirseniz, günümüz euro fiyatı ile 8500 tl civarı maliyet ile : satarken en fazla 3.000-4.000 ekleyebilirsiniz. Lakin aynı aracın dizel otomatiği de var.

    Landi renzo olan ve yüzde 25 tasarruf iddia eden sistemleri bu araca taktirani görmedim, muhtemelen belli devirlerde benzin kullanan sistemler.

    Hangi kit takılırsa takılsın : subap erimesi normalden daha erken olacak, gideceğiniz servise göre 1250 tl ile 3500 tl arasında masraf çıkacak.

    Yılda kaç km yapıyorsunuz bilmiyorum ama Benzinli binersiniz bu km düşecek, lpg taktirirsaniz araca daha fazla bineceksiniz.

    Normal bir kullanıcı gibi yılda 10.000-15.000 yapıyor iseniz, aracı yaklaşık 2-3 sene sonra satmayı - değiştirmeyi düşünür iseniz lpg çok gereksiz bir hamle olur.

    Ben bu araç ile nikahı kiyacagim, gittiği yere kadar diyorsanız kitleri değerlendirin. Ancak 8500 tl ve yaklaşık 3.000 tl lik muhtemel masraf yaklaşık 11500 tl yapar - ki bu da aracınızı satıp yerine dizel almanız için yeterli bir sebep. Biraz daha fazla verirsiniz ama Araç net olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yakıt çok problem oluyorsa Sıralı lpg uyumlu bir araba veya dizellere yönelin. Anlattığınız gibi rakamlar mantığın dışında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa değeri 25 bin lira olan ve 12 litre benzin tüketen otomatik 206'ma bile korkumdan dolayı lpg taktırmıyorum. Ayda 300-400 km arası ve hatta bazen 200 km civarı yol yapıyorum. Öyle arabam olacak da lpg taktıracağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değmez hocam. Yılda 10 12 bin kilometre bir şey değil. Yazık edersiniz araca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değmez aga değmez yılda 10-12 bin km için. Magnezyum sübaplarına yazık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarı arıza lambası kullanıcısına yanıt
    Ayda 200-300 km için bi zahmet taktırma zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şahsen benim insigniam olsa ben biraz daha az binip biraz para biriktirip satıp dizel otomatik yada diğer seçenekleri düşünürdüm. Lpg li araç ne kadar uyumlu olsa dahi alıcıda bir soru işareti oluşturuyor. Ve 10 bin liralık kitlerden bahsediyorsunuz. Büyük risk...Hakkınızda hayırlısı olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marjet markası yerli bir maldır geliştiricileri sanırım Maraş'ta idi. İstanbul'da galiba montajcısı yok en son bursada vardı. Vialle sıvı en iyisidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende cruze hb yokmuydu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam o aracı satar lpg ile tam uyumlu olan versiyonu olan 1.4 motorlu olanını alırdım kış şartlarında o araç nerden baksanız en az 55 60 kuruş yakar lpgli insignia olsaydı 30-35 kuruş arası yakardınız veya dizel bir araç alın bu saatten sonra petrolde geriye doğru bir gidiş olmayacak fiyatlar sürekli Artışta olacak vakit geç olmadan satın kurtulun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uçan kuşa lpg tavsiye edip bide soruyomusunarabayı almadan düşünmüşsündür sen akıllı adamsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg taktırmak için lpg ustasuna gittim söylenen herşey çok güzel ,en son usta dedi ki , abi ayda bir bana ayar yaptırmaya geleceksinnnnn...her ay ben senin yüzünü görmeye , nazını çekmeye mecburmuyum kardeşim ben arabayı senede 3 saat bakıma zor götürüyorum . orda vazgeçtim lpg den. bir de aracın kendi ustası ,
    sen bu arabaya lpg taktırırsan ben bu arabaya bakmam demişti.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.