Şimdi Ara

lpg regülatör değişimi hakkında önemli..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
27.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lpg regülatörünün değişmesi gerekliymiş, yarın değiştirmeyi düşünüyorum ancak aracın yeniden muayneye girmesi gerekli mi.
    regülatör üzerinde seri no varmış sanırım. yardımcı olursanız sevinirim.



  • Regülatör değişimi için vizeye girmeye gerek yoktur. Lpg parçalarından sadece deponun 10 yıl ömrü var vize açısından onun dışındaki parçaları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Birde regülatörün tamamını değiştirmeye gerek yoktur. Tamir takımı ile içini değiştirin yeter. İnternetten alabilirsiniz tamir takımını. Bazı markalarda o kadar fark varki regülatör 500 lira tamir takımı 90 lira ve eskiyecek tüm parçalar var tamir takımında geriye kasa kalıyor sadece.
  • teşekkür ederim . atikerin regülatörü var araç üzerinde sıralı sistem. gerekirse öyle yapayım o zaman
  • yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    Daha geçen yıl yaptırdım regülatör değişimini. Yeniden proje çizimi yapıldı, makine müh. odasından onay alındı akabinde araç muayeneye girdi. Ha ben muayene yaklaştığı zaman proje çizdirip bu işlemleri yaptım o ayrı ama bu işlem vize gerektirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cand_mag -- 23 Mart 2017; 23:50:26 >
  • cihanabana kullanıcısına yanıt
    Ucuzmuş tamir takımına 30-40 vereceğine bunu almak daha kafi.

    http://urun.n11.com/periyodik-bakim/atiker-sirali-beyin-regulator-P113841946?cid=604001&gclid=CI7T2L3L7dICFYkp0wodAukHvA&gclsrc=aw.ds
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cand_mag

    Daha geçen yıl yaptırdım regülatör değişimini. Yeniden proje çizimi yapıldı, makine müh. odasından onay alındı akabinde araç muayeneye girdi. Ha ben muayene yaklaştığı zaman proje çizdirip bu işlemleri yaptım o ayrı ama bu işlem vize gerektirir.

    Muayneye.3 ay var simdi muayeneye gitsem 3 ay sonra bir daha girmek gerekir mi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Ucuzmuş tamir takımına 30-40 vereceğine bunu almak daha kafi.

    http://urun.n11.com/periyodik-bakim/atiker-sirali-beyin-regulator-P113841946?cid=604001&gclid=CI7T2L3L7dICFYkp0wodAukHvA&gclsrc=aw.ds

    Tesekkur ederim gereken neyse yapacaz artik. LPG şakaya gelmez..
  • Muayeneye girmeyle ne alakası var yahu, her tamirde muayenemi olur, dalga geçmişler bence. istediğin parçayı değiştir lpg işliyse kimseyi ilgilendirmez.
  • Bende sasirdim doğrusu değiştir digim yerdebsiracam artik
  • yukarıda yanlış bilgi var. regülatör değişirse muayeneden once tadilat raporu alip sizdirmazliga gitmen gerekir ve ordan muayeneye. yoksa muayeneden gecmez arac
  • Degisir degismez muayeneye girmen gerekmez arkadasim. Ama muayene zamani geldiginde yeniden proje alip sizdirmazlk mak. Muh. Islerini halledip yani yeni lpg taktirmis gbi islemleri halledip oyle girmen gerekir muayeneye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeri30

    yukarıda yanlış bilgi var. regülatör değişirse muayeneden once tadilat raporu alip sizdirmazliga gitmen gerekir ve ordan muayeneye. yoksa muayeneden gecmez arac

    Regulatorun numarasini mi aliyorlar ne yapiyorlar bu kesin bilgi nerden geliyo size?



    Herhangi bir problem olmaz muayene girmeniz veya proje cizdirmeniz gerekmez.
  • Arkadaşlar değerli yorumlariniz için tesekkur ederim, gaz hortumu yirtik cikti regülatör sağlam. Hortum değişimiyle sorun halloldu.
  • Konu sahibi arkadaş geçmiş olsun. Muayene gerekmez diyen arkadaşlar bilmediğiniz konuda kesin yargılarda bulunup insanları yanlış yönlendirmeyin. Daha bir sene önce yaptırdığım tadilattan dolayı muayene zamanı proje çizdirip sızdırmazlık aldım diyorum adam bana burda dalga geçmişler diyor.
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    bu isi yapiyorum. malatya kent otogaz . bu kesin bilgiye ilk elden hakimim. regülator seri no projeye yazilir. o projeyle sizdirmazliga gidersin. ordan da muayeneye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cand_mag

    Konu sahibi arkadaş geçmiş olsun. Muayene gerekmez diyen arkadaşlar bilmediğiniz konuda kesin yargılarda bulunup insanları yanlış yönlendirmeyin. Daha bir sene önce yaptırdığım tadilattan dolayı muayene zamanı proje çizdirip sızdırmazlık aldım diyorum adam bana burda dalga geçmişler diyor.

    Allah aşkına şu sorunun cevabını istiyorum. Hangi görevli regülatör seri numarasını kontrol edecek bana bir tane örnek verebilirmisiniz? Muayenede sadece tankın üretim tarihine bakarlar. Bu kadar mevzuat fetişizmi olmaz ki. Hadi ben regülatörü değilde tamir takımını değiştirdim o zaman ne olacak? Neyin seri numarası kontrol edilecek?




  • Arkadaşlar burada birbirinizi kırmayın, tuv de regülatör seri numarasına bir zamanlar bakıyorlar idi ancak belgeye seri numarası okunamiyor diye hafif kusur yazıyorlar idi. O dönemde bıraktıkları bile olmuş olabilir. Bilemiyorum. Ancak şu anda tuv de regülatör seri numarasını kontrol etmiyorlar, tek baktıkları tank seri numarası...o da Okunamaz ise topu mmo ya atıyorlar.



    Güncel bilgi : regülatör değişse sıkıntı olmaz. Zaten konu sahibi hortum değişerek sorununu çözmüş.
  • Birde şu var çoğu aracın regülatörü ulaşılabilir yerlerde değil. Örneğin son iki aracımın regülatörünün seri numarasını alabilmek için bayağı bir söküm işlemi gerekir motor bölmesinde. Tüvünde öyle bir uygulaması yok. Defalarca girdim lafı bile geçmedi. Hele şuanki aracımda regülatöre ulaşmak cesaret ister:)
  • günde 4 5 tane arac geliyor. regulator degistigi icin muayeneden kalan. insanlar gidip internetten regulator aliyor. kendileri degistirip kullaniyor. haberleri olmadigi icin muayeneden kalinca daha fazla para verip tadilat raporu aliyorlar. ben size net bilgi veriyorum bu konuda. eger hafif kusur gecse gunde 3 4 tane tadilat raporu vermeyiz bununla ilgili. kimse de 75 tl para vermez bosu bosuna
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeri30

    günde 4 5 tane arac geliyor. regulator degistigi icin muayeneden kalan. insanlar gidip internetten regulator aliyor. kendileri degistirip kullaniyor. haberleri olmadigi icin muayeneden kalinca daha fazla para verip tadilat raporu aliyorlar. ben size net bilgi veriyorum bu konuda. eger hafif kusur gecse gunde 3 4 tane tadilat raporu vermeyiz bununla ilgili. kimse de 75 tl para vermez bosu bosuna


    Vatandaşı yormaya gerek yok. Yeni regülatör seri numarasınin birkaç hanesi okunamaz duruma getirilir ve muayeneden seri numarası okunmuyor şeklinde hafif kusurlu olarak geçilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 26 Mart 2017; 10:58:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.