Şimdi Ara

LPG motorumu yaktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adını şimdilik saklı tutuğum gaz şirketini tutunacağı tavır üzerine adını yazmıyorum şimdilik Bu firmanı sattığı gaz sistemi arabamın Motorunu yaktı. Sorun neydi ve nasıl yandı 2009 yılında takılan gaz sistemi o günden bu yana her 10 bin kilometrede bir bakımı yapılıyor geçen ay muayene sırasında gaz beyninde gaz kaçağı tespiti edildi her zaman gittiğim yetkili gaz servisini parçanı değişmesi gerektiğini söylendi yapın dedim yapıldı. Buraya kadar her şey normal ancak 4 yıldır sorusuz olarak kullandığım sistemde asıl bakılması gereken diğer bir parçada gaz beynine bağlanan hortumlardı. Zaman içerisinde aşınma ve sertleşme olmuştu ve bakım servisinde bu parçanı değişmesi lazım idi.. Ancak gelin görün'kü değişmedi ve bana bilgilendirilme yapılmadı. Cumartesi gecesi araba yoldaken gaz yemedi ve stop etti hararet göstergesi bir kademe yükseldi aniden ve yolun sağına çekip çekici çağırdık gerekli güvenlik önlemleri alarak çünkü gaz beynine giden hortumlar sertleşmeden dolayı kırılmıştı ve motorun soğutma sistemi bulunan su aniden boşalarak motoru hararet yapmasına neden olup motorun yanmasına sebep olmuştur ve bana 4 - 5 Bin TL'lik bir masraf çıkmıştır... yeni motorun değeri

    UYARI: Eğer Aracınız LPG'li ise taktığınız gaz sistemini hortumlarını mutlaka yetkili servislerde kontrol ettirin çünkü servisler buna bakmadığı gibi size herhangi bir bilgilendirme yapmıyor.

    Gerekli Bilgilendirme Sanayi bakanlığına yapılacaktır.

     LPG motorumu yaktı







  • Geçmiş olsun,


    Firmanın adı sizde kalmasın.

    3 kuruşluk hortumu değiştirmekten erinen firmayı da, markasını da ayan beyan yazın ki, başkalarınında canı yanmasın.
  • öncelikle geçmiş olsun
    bu bahsedilen hortumlar bu kadar dayanıksız mıdır, 2009 yılında montajı yapılan ürünün hortumları neden parçalanır, bana çok saçma geliyor yani normal olmaması lazım çünkü filtreden bahsetmiyoruz gazın geçtiği hortumdan bahsediyoruz en azından 10 yıl çok rahat şekilde dayanması gerekir, enteresan.
  • hortumun kırılması normal degil. Bizim arabada 10 sene dayandı hortumlar
  • Şimdilik bende kalsın bakalım ne yapacaklar çok merak ediyorum
  • Arkadaşa geçmiş olsun.Buna benzer olay benim de başıma geldi.Araç 2003 nissan primera,brc takılı.Batmandaki bayii enjektörlerin olduğu aparatı kalın demirle arabanın bir yerine vidayla tutturdu.Daha sonra o parça motor hareketiyle esneye esneye kırılmış.Sonra da gaz hortumu yırtılmış,gaz kaçırıyor felaket derecede içeriye koku geldi farkettik.hemen benzine aldım, gittim servise hortumu ,filtreyi komple yeniledim düzenini değiştirdim 90 liraya aracımı sağlama aldım.3.yılında 35.000 km deyken oldu bu olay.Sizlere tavsiyem dikkatli olmanız,aracın başında durup incelemeniz.Gaz kokusu alınca benzine geçmeniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.