Şimdi Ara

lpg li araçların bobininden alınan kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracımda rölantide milimetrik titremeler var , her şeyi kontrol ettim herşey sağlam opcom ile baktım 950 d/dk vede 930 d/dk ararlıklarında rölantide rahatsız etmeyecek şekilde titretiyor ancak benim bunu çözmem lazım fazlamı pimpirikliyim ne , her neyse buji kablolarım yeni bujilerin durumunu bilmiyorum 2 yıldır hiç el sürmedik ancak lpgcilerin ateşleme bobininden almış olduğu uç var bu kabloyu buldum bu kablonun amacı nedir ? bu kablodan yapabilirmi ? Lpg bujileri ile değişeyim dedim bu seferde benzinde sapıtıyormuş araba o yüzden bujileri ancak orjinali ile değiştiririm görüşlerinize sunuyorum
    __________________



  • Opel araçlarda bobine bağlanan kablo aracın devrini okuması için bağlanan RPM kablosudur bu sadece oradaki sinyali okur.
    İki senedir buji değiştirmediyseniz bujileri değiştirseniz daha iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MERLPG

    Opel araçlarda bobine bağlanan kablo aracın devrini okuması için bağlanan RPM kablosudur bu sadece oradaki sinyali okur.
    İki senedir buji değiştirmediyseniz bujileri değiştirseniz daha iyi olur.

    Cevap için teşekkür ediyorum , Araştırmalarım sonucunda tek tırnaklı bujilerin bu iş için en uygun olanı olduğunu bir çok forumda yazmışlar hatta sentesini 0.8 mm ye düşürmekten filan bahsedenler var bende hem bujiyi değişeyim hemde sente daraltayım diyorum , Ayrıca lpg bujileri var onlar için lpg de iyi fakat benzinde verimsiz olduğundan bahsetmişler , Bu bilgiler çerçevesinde hareket etmeyi düşünüyorum olumlu olumsuz fikirlerinizide yazarsanız hafta sonu değişim yapacağım
  • Aracın orjinal bujisini takmanızı tavsiye ederim.
    Bujinin sentesini de 0,7mm'ye kadar daraltabilirsin ateşlemeyi kuvvetlendirmiş olursun.
  • Bunlar ne demek sizce almaya değermi ?

    Lpg sistemi montajı için gerekli rpm devir sayısı sinyalini herhangi bir benzin enjektöründen alarak ve düzenleyerek lpg sisteminde bulunan elektronik kontrol ünitesine (LPG ECU)transfer eden elektronik kontrol modülüdür.


    NEDEN ??? RPM TRANSMETER


    Lpg sıralı sistem montajı yapılan otomobillerde lpg sisteminin sağlıklı çalışabilmesi için otomobilin (ECU) Elektronik kontrol ünitesinin rpm sinyali çıkışından alınması gerekmektedir. Bu işlem montajcı için zor ve riskli bir uygulamadır. Bundan dolayı genellikle lpg sistemi montajında rpm sinyali otomobilin ateşleme bobininden temin edilir. Ancak bu sinyaller motor ve bobin ısısına göre değer değişimi gösterir. Bu değerlerin değişimi neticesinde lpg sistemindeki elektronik kontrol ünitesi (LPG ECU) tarafından arıza olarak algılanır ve şöyle sorunlarla karşılaşılır.


    * Aracın benzin konumuna geçmesi
    * Motorun düzensiz çalışması
    * Lpg sistemindeki elektronik kontrol ünitesinin(ECU) hasar görmesi
    * Otomobilin ateşleme bobinine zarar vermesi gibi birçok sorunlara neden olmaktadır. Bu sorunların giderilmesi için ??? RPM TRANSMETER takmanız yeterli olacaktır.


    MONTAJI


    Lpg montajı gerçekleştirilecek otomobil için benzin enjektörünün herhangi birinden bağlantı alınır ve ??? RPM transfer modülü sayesinde sinyaller düzenli bir şekilde lpg ECU rpm girişine bağlantısı yapılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.