Şimdi Ara

LPG'de Yakıt Tasarrufuna Katkısı Olan Değişiklikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracımda bulunan LPG tankı 10 yılı doldurmuş. 10 gün sonra muayenesi var. Tankı değiştirirken neleri de değiştirirsem yakıt tasarrufuna katkısı olur?




  • Yakıta etkisi olan etkenler;
    Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji, lastik havası, rot ayarı ve lastik balansı son ekstra da lastik rotasyonu.
    Lpg için de gaz filtresi ve gaz kesici filtresi.
    Bu yukarıda yazılanlardan sadece gaz ve gaz kesici filtresi dolmuş veya bir kaç yılı devirmişse değiştiririm. Diğerlerini ise zamanından önce.
    Yazdıklarım tamamen kendi gözlemlerimdir. Genelde de böyle yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba!


    Yani çok derin bir soru sormuşsunuz ve yukarıdaki arkadaş bir kullanıcı olarak gayet güzel açıklamış fakat yakıt tasarrufu konusu geçekten çok komplike bir konu. Dört tane tekerleğin üzerinde giden, inanılmaz verim kayıplarının olduğu, fosil yakıtlara bağımlı içten yanmalı bir cihaz kullanıyorsunuz. Yukarıdaki arkadaşın dediği periyodik bakımların haricinde araçta yaptığınız her şey yakıta bağımlıdır. Örneğin aracın farlarını açarsanız yakıtınız artar, hatta yolda giderken camı açıp avucunuzu dışarı çıkartıp hava direnci sağladığınızda yakıtınız artar, sizden bağımsız olarak atmosfer şartları yani aracın bulunduğu yerdeki dış hava sıcaklığı ve yoğunluğu yakıtı etkiler.


    Üniversitede üçüncü sınıfta akışkanlar mekaniği diye bir derste, sürtünme katsayısı gibi değerleri bilinen bir aracın sadece sağ ve sol dikiz aynalarının boylarını değiştirmenin bile yapılan uzun kilometrelerde yakıtı 100liranın üzerinde yıllık bazda değiştirdiğini hesaplamıştık hiç unutmam.


    Uzun lafın kısası yakıt olayını çok kafanıza takmayın, Siz, sizin yapabileceğiniz, yukarıdaki arkadaşın dediği bakımları yapın, yani aracın hava emişinde bir problem olmasın ( hava filtresi gibi ) , çakma kuvvetinde bir problem olmasın yani ateşleme sisteminde, yakıtın yanma odasına ulaşmasında ( yani yakıt filtrelerinde ) bir problem olmasın, ve son olarak mümkünse aracın istikamet takibinde ( tekerler , rot ayarları gibi ve tabiki tekerleklerin yakıt yaktırma seviyeleri ve yuvarlanma direnci kuvvetleri de önemli ) ( lastik seçimi apayrı bir sanattır ) bir problem olmasın bu size tasarruf sağlar. dediğim gibi gerisini çok da fazla kafanıza takmayın çünkü eğer bu aracı hareket ettirmek istiyorsanız bu araç yakıt yakacak. Verimi ve kayıpları o kadar fazla ki, harcadığınız paranın büyük bölümünü ısı enerjisi olarak doğaya tekrar geri atacaksınız.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.