Şimdi Ara

logixx 8 tıkırtı , körük , amortisör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @CAN@

    Cevabınız için teşekkürler. Yeni tip siyah amortisörlerden alayım o zaman ben de. İnternetten gördüğüm kadarıyla cihazın içindekilere göre daha farklı montaj aparatları var. Takılması, uyumluluğu konusunda sorun yaşar mıyım hocam, rahat takmak için tavsiyeniz var mıdır? Hem arka hem de ön paneli komple sökmem gerekli sanırım.

    Yalıtımı ben de uygulamayı düşünüm, fark edilir bir faydası var mıdır acaba? Hangi malzeme türünü kullanmak gerek bilemedim.
    11 sene iyi dayanmış gerçekten de makinenizin modeli nedir? Arka paneli söküp makineyi yan yatırabilirsiniz değişmek için. İnternetteki satılan piston tarzı amörtisörler yan sanayi orjinali kadar kaliteli değiller servisten temin etmeniz daha doğru olur.

    Tabii ki de var makinenin altının kapalı olması büyük yalıtım yankıyı kesiyor ama yan panellere altına ve üst tablaya yaparsanız çok daha iyi yalıtım sağlar. Sıkmada 6-7 desibele kadar ses seviyesini düşürebilir.




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Turuncu ekranlı olan, ilk seri inverter motorlu WAS serisi kullanıyoruz. Zamanının efsane cihazlarından

    Arka paneli söktükten sonra yan yatırmak aklıma geldi, ama en önde olan amortisöre ulaşmak zor olmaz mı? Çünkü alt kısım kapalı. Şu yalıtım konusu için malzeme vs. iyice bir araştırmak gerek. Yoksa sessizliğinden yana hiç bir sıkıntımız yok cihazdan, biraz deney amaçlı gibi benimkisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @CAN@

    Yanıtınız için teşekkürler hocam. Ben de siyah plastik setten alırım sanırım ama siz oturtamadım diyince bir düşünmedim değil. Takılması konusunda diğer tipe göre ne zorluğu var ki? Yuvaya uyumsuz falan olursa sıkıntı olur.
    Hocam yuvaya tam uyumlu olsa , ilk denemede takabilirdim sanırım :) Ama senin de görebileceğin bir şey var uyum konusunda, bu pistonlarda pim var, ama bizimkilerin iki tarafı da somunlu.
    Artı turuncu ekranlı demişsin makinen,bizim ki parlak beyaz lcd ekranlıydı yani farklı makine olmasın? :)

    2 tane resim kalmış o zamanlardan belki yardımı olur :) ben yapabilidiğim yol bu yol önün arkayı sökmek tek başınaysan.

    logixx 8 tıkırtı , körük , amortisörlogixx 8 tıkırtı , körük , amortisör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 5 Aralık 2019; 11:54:27 >




  • @CAN@ kullanıcısına yanıt
    Arka paneli sökun bide on tekmelik kismini sokmeniz yeterli makineyi dagitmaya gerek yok. Takmasi basit beyaz pimleri takmadan oturtun vidalayin. Servisten orjinalini alin birebir oluyor zaten.Yalitim mlz gelecek olursak dösemecilerde kece satiliyor alt tabana ve yan duvara uygun olcude kesip cift tarafli bantla yapistirin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 6 Aralık 2019; 13:59:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • researcher12 kullanıcısına yanıt
    Aslında aynı cihazlar hocam, ilk serilerde turuncu ekran vardı. Sonradan bir kaç görsel değişiklik yaptılar. Yoksa mekanik aksam tasarımı vs. aynı. Fotoğraflar için teşekkürler, bu işi yapacaklara yardımı olacaktır.
  • Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, bakalım bir şekilde değiştireceğim amortisörleri artık.
  • Merhaba,
    Bosch logixx 8 çamaşır makinemde aynı sorun var, 2010 yılında alımıştı.
    Geçen sene servis amortisör değişimi için 650 tl deyince yaptırmakran vazgeçtim, bir senedir böyle kullanıyorum.
    Bu konuyu da gördükten sobra kendim yapabilirim diyorum ama internette iki tip amortisör var, burada da bahsedilmiş, keçeli ve somunlu.
    Hangisini almak lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruma cevap gelmeyince ikisinden de aldım.
    Bugün elektrikçi bir arkadaşımız sağolsun değişimi yaptı, plastik beyaz olan amortisörü kullandık. Dengesiz yük olduğunda, sıkmalardaki yalpalama ve takırtılar geçti. Ancak şimdi programlar arası geçişte, başka bir ses çıkartıyor çalışırken.
    Çatırtı şeklinde, sanki debriyaja basmadan vites değiştirir gibi bir ses geliyor artık 3-5 dkda bir.
    Amortisörleri değiştirirken başka bir yerini bozduk galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bosch was20763tr/07 var logix 8 beyaz led ekranlı. üstünden çıkan kare beyaz vidalı amortisör fotografını ekliyorum. bosch un 444 lü numarasını aradığımda 170 lira parça bedeli istendi 120tl de işçilik var. İşimi şansa bırakmadan kullandıkları parçayı görmek için yetkili srvisin adresine gittim çünkü eve geldikleri anda 75 lira ücreti alıyorlar yaptırmazsanız neyse rica etti parçayı gördüm 10 sene orjinal parça üretim garantisi veriyorlar ama kullandıkları parça yerli beyler. bu n11 de satılan 90newtonmetre lik dışı plastik içinde metal kare olanlardan. bosch a özel bir parça değil siemens profilo nunda kullandığı standart amortisör. Fotograflardaki orjinal dışı metal amortisörlerden takmıyorlarmış. üretimi yokmuş olnların. ben n11 den kendim aldım bu hafta takıcam set fiyatı(3tane) 65 lira.

    isteyenler için servisinde kullandığı parça n11 linki: https://urun.n11.com/yedek-parca-ve-aksesuar/bosch-profilo-siemens-kare-surtunmeli-amortisor-90n-set-uclu-P386968348

    benim makinede tabandaki saç levha sökülmüyor presslenmiş zaten alt saça bağlı parçalar var o yüzden yukarda bir arkadaşın da yazdığı gibi arka saç ve ön panel komple sökülüyor vidalı somunları başka türlü açamıyorsunuz. Üstünden çıkan orjinal parçaların keçelerini ve ayaklarını da 30 liraya tamir kitiyle değiştireceğim yedek olarak dursun. boşuna servisle uğraşmayın.


    ÖNEMLİ NOT: EĞER BOZUK amortisörleri set olarak değiştirmezseniz kazan rulmanlarını bozuyor arkadaşlar. en kısa sürede değişimi yapın. daha büyük sıkıntılar çıkarmasın.

    ORJİNAL AMORTİSÖR FOTOGRAFLARI
    logixx 8 tıkırtı , körük , amortisörlogixx 8 tıkırtı , körük , amortisör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.C. -- 6 Eylül 2020; 15:18:12 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.