Şimdi Ara

Logitech Z5500 ve Z906 SPDIF üzerinden Dolby Digital oynatabilirken DTS oynatamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese, evimde hem z5500 hem de z906 kullanıyorum çok ilginç bir sorun yaşıyorum. İki ses sisteminden de dolby digital ses alabilirken dts ses alamıyorum SPDIF üzerinden. Elimde bir çok mkv film var bu filmleri android tv box veya TV nin media player ı üzerinden optik kablo ile bağlayıp SPDIF passthrough yaparak oynatıyorum fakat dediğim gibi DD sesli filmler decode olurken DTS decode olmuyor. Optik kablo da sorun olabilir diye yeni kablo aldım farketmedi. 2 farklı media player üzerinden denedim, ikisinde de sorun olma ihtimali çok düşük. 2 farklı ses sisteminden deniyorum, ikisinde de DTS decode olmuyor. Çok ilginç bir sorun gerçekten, kafayı yemek üzereyim. Çözüm konusunda fikir yürütebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.




  • Hangi medya oynatıcıyı kullanıyorsunuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeronics

    Hangi medya oynatıcıyı kullanıyorsunuz?

    X96 Tv box, vestel 48ua8900 ve asus xonar dg ses kartı üzerinden denemiştim ve üçünden de sonuç alamamıştım. Bugün tozlu raflardan eski creative ses kartımı çıkarttım ve spdif üzerinden dts passthrough yapabilmeyi başardım. Ama hala denediğim aletlerin ac3 ü iletebilirken dts yi iletememeleri çok ilginç geliyor.

  • d4ng3r kullanıcısına yanıt

    TV için birşey diyemeyeceğim. DTS sertifikası var mıdır bilmiyorum.

    TV Box'da ve PC'de hangi yazılımı kullanıyorsunuz?

  • d4ng3r kullanıcısına yanıt
    Tv kısmı lisans kaynaklıdır. Benim 2013 model Sony tv de Dolby sesleri 5.1 olarak aktarabilirken Dts sesleri 2.0 olarak iletiyor.

    PC ses kartı için ise yanlış yaptığınız bir şey vardır. Asus ses kartı optik ile bağlı iken filmi oynattığınız mpc, vlc gibi programların ayarlarında sesleri ellemeden aktar (Pass-Through yada bitstream) dediğimiz bir ayar vardır. Orada yanlış bir ayarlama yapıldıysa yada ses kartının kendi menüsünden Dolby digital live özelliği aktif edilmişse Dts sesleri de Dolby’e çeviriyor olabilir.

    Medya oynatıcının ise neden aktarmadığı konusuna ise bir yorumum yok şahsen :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PC'de eğer media Player üzeri açıyorsanız ayarlardan Hangi Program kullanıyorsanız AC3 vie DTS ayarlardan açmanız lazım.


    https://forum.videohelp.com/threads/368522-PotPlayer-SPDIF-AAC-AC3-DTS-PCM


    burdaki ayarları yapman lazım. Pot Player örnek olarak. O zaman filmlerde AC3 veDTS ses alırsınız..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.