Şimdi Ara

Logitech G29 mu? Thrustmaster T300 Rs mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
23.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Logitech G29 mu? Thrustmaster T300 Rs mi?


(En Son Oy Tarihi: 28.1.2024)
Giriş
Mesaj
  • Takayashi kullanıcısına yanıt
    Son 4 senedir piyasa bilinen hemen hemen tüm direksiyonları kullandım.
    Tek tek isimlerini saymayacağım ama bugüne kadar kullandıklarımın içinde fiyat performans olarak en iyisi t500 dü. imkanınız varsa veya ikinci el bulubiliyorsanız başka bir direksiyon aramayın.
    İkinci tavsiye edeceğim direksiyon T300 rs olur. Bu arada Fanatec de uygun fiyatlı bir base çıkarmak üzere. Bunu da beklemenizi tavsiye ederim.
  • Söylediklerinize harfiyen katılıyorum.T300 lerde gorulen sorunlar dunyada kullanıcı sayısının cok olmasıyla da alakali olabilir.ornegin a320 've Boeing 737 dunyada kazasi en cok olan ucaklardandir.ama kullanimdaki ucak sayısına kaza sayısını oranlayinca bu iki ucak dünyanın en guvenli iki ucagidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 19 Kasım 2015; 16:24:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam alcantra set ne kadara geldi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoSSgO

    Hayırlı olsun hocam alcantra set ne kadara geldi acaba?


    cevabı gönderdim kardeşim
  • Merhabalar,

    quote:

    2006 senesinden beri racing-sim içerisinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki piyasada, son kullanıcıya hitap aşamasında erişmesi kolay ve kaliteli ürünler yapan tek bir firma var o da Thrustmaster!


    Erişilebilirlik konusu vizyon meselesi aslıda, benim için Uganda'dan alışveriş yapmak çok acayip bir şey olmasa da kimisi için köşe başındaki bakkaldan sakız almak büyük bir olay olabilir. Dolayısıyla böyle bir kriterin benim için hiçbir önemi yok, olanlar kişiler için de bakalım erişilmesi kolay ve kaliteli ürünler yapan tek firma Thrustmaster mı. Kaliteyi sonraya bırakırsak, erişim kolaylığı açısından; Thrustmaster'ın Türkiye Distribütörü Ortombo birçok ürünü getirtmiş ama pahalıya getirmiş, Aral Game'de yeteri kadar ürün var ve fiyatlar da makul, ve son olarak Sanalmarketim'de de benzer ürünler var ve fiyatlar çok iyi ama neredeyse hiç stok yok. Logitech'in dünya pazarına sunup da Türkiye'de satışa sunmadığı ürünü ben henüz görmedim ve erişilebilirlik Thrustmaster'dan daha iyi; neredeyse bakallarda bile bulunuyor ürünleri. Fanatec yalnızca kendi sitesinden tüm dünyaya satış yapıyor. Thrustmaster almak ile Fanatec almak arasında bir fark yok. İkisini de internetten alıyorsunuz, yalnızca Fanatec yurtdışından geldiği için kargo süresi uzun ve ülkeye girişinde gümrük formu dolduruyorsunuz.

    quote:

    Dünya'da şuan en çok satan ve kullanılan Thrustmasters'ın direksiyon setleridir..


    Bu bilginin kaynağını paylaşırmısınız? Elinizde elle tutulur bir veri yoksa kesin konuşmanın kimseye bir getirisi yok. Bir markanın en çok satılması ve kullanılması ne açılardan önemli bir faktördür? Örneğin Bugatti gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında nadir rastlanan bir markadır, çok satmıyor diye ne yorum yapabiliriz Bugatti hakkında? Belki kullanıcısı çok olan ürünler için servis ağı kalitesinin iyi olması gerektiğini düşünebiliriz ama bu konuya birazdan değineceğim. Eğer sizin için önemli bir kriterse çok satılmak ve kullanılmak, market payını göz önüne aldığımızda, ben de diyorum ki Logitech, Thrustmaster'dan daha fazla satan ve kullanılan bir markadır. Son olarak satış rakamları yüksek ise, satılmış olan hatalı ürün sayısının makullüğünü yorumlamışsınız, bence de doğru bir yaklaşım ama Thrustmaster'ın bu hacimde bir satış yaptığına inanmıyorum, elinizde bir veri varsa seve seve yorumlayabiliriz lakin.

    quote:

    Ben internette geçen, çeşitli sitelerdeki yorumlara aldanıp burda konuşmayı sevmem. GTX 970 kullanan birisiyim ve internetteki yorumlara bakınca çoğu kişinin şikayetçi olduğu açık. Bu yoldan çıkarak gtx 970'i kötülemek mi gerekir.


    Kullanıcı yorumlarını görmezden gelmek hiç akıllıca bir davranış olmaz, nitekim bu yorumlar üreticinin pazarlama taktikleri değil, ürünü bizzat kullanıp, ürün hakkına kullanıma bağlı edilmiş yorumlardır. Belki şunu diyebiliriz: bilinçsiz bir kullanıcının yorumları kimse için bilgilendirici değildir; şişenin kapağını açmayı bilmeyen bir kişi su şisesini değerlendirmeye kalkarsa anlamsız ve gereksiz olur, ama yorumu yapan yıllardır suyu şişeden içen biri ise, belirli bir ürünü almadan önce kişinin yorumlarını dinlemek, kendi başınıza fark edemediğiniz bir detayı fark etmenize olanak verebilir. 970 hakkında aylar öncesinde yazdığım bir mesaj;http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=100996724

    Önceki mesajlarımı özetleyecek olursak;
    Logitech: "plastikten oyuncak"
    Fanatec: "profesyonel ürün", "bütçe düşmanı"
    Thrustmaster: ikinici gün çalışmadığı gerekçesi ile yorumlanmaya değmeyecek, uzak durulması ürünler

    Bakalım yorumlarına burun kıvrılan, ürünleri aldıkları Amazon tarafından onaylanmış kişiler ne demiş;

    T300RS için;

    "Unfortunately, the wheel won't last. Bought it in January and less than 2 months after, the wheel can't work.", "Thrustmaster won't answer any contact I've tried.", " I paid for the shipping, handling and taxes ...", "Thrustmaster asked for almost $400 for shipping ...", "they've sent the wrong wheelbase "

    "The first wheel I purchased broke within the first month of casual usage", " It took them over a week to reply to my support ticket", "They even continued to refuse support after I provided the company with multiple videos that clearly highlighted 3 major failures with the wheel ..."

    "After one month of use, my TS300 RS wheel stopped working completely"

    "... it was amazing for abut an hour. Then the brake pedal started acting up showing full throttle at half and jumping all over on bar that ..."

    "After a couple of days, right paddle works no more so no more upshift. Tried rebooting PS4 and unplugged and plugged the power back in. Wheel no longer works, no light and cannot connect."

    "Wheel refused to work despite calibrations and software resets"

    "I owned the t300 for 6 months before it completely failed."

    "great wheel! but won't last the week. I had it and played roughly 10 hours before it crapped out on me and started slamming itself upon start up. Thrustmaster sent me a motor calibration tool to fix it, but now i have no force feedback.", "... hopefully in a week they will respond (yes it takes roughly a week for them to get back to you....)"

    "D-pad "right" button started going bad within half a hour. If I push the button on the outer edge, no response."

    "The d pad which I am required to use to navigate the menu in project cars is broken already. "

    "Bought it in Dec as a gift to my husband, it is now March and it is broken.", "We have been trying to reach them for over a week now to no avail."

    Amiral gemisi T500RS için;

    "... within 30 minutes it stopped working.", "Their customer service is horrible, it takes them days to get back to you ...", " they sent me a PCB board for me to try to fix their problem with wheel, that DIDN'T work, after 2 months they told me to send it back ...
    and they refused delivery."

    "after a couple hours the second morning of racing, the pedals were still responsive, but the steering quit."

    "In 13 months I have had three problems with my wheel.", "After five months the shifter was shifting two gears at the time."

    "Mine had a problem with the break pedal after about 3 weeks of steady use."

    "two month the break pedal is not working"

    "The wheel broke in 3min of play on GT5 !!!"

    "After 30 min of use, wheel behaved eratically and spun all the way and kept trying to spin until it made horrid sounds."

    "I spent a few hours getting everything set up, installed, etc. Popped in GT5 and guess what, the brake pedal doesn't work!"

    "I turned the system off, and returned a few hours later for another session, to find that the unit will not power up.", "VERY disappointed that a such an expensive unit would die on day 1", "Received the wheel back yesterday; TM says they had to resolder some wires to the board. I hooked it up, this time it died the exact same way after 45 minutes"

    "My right shifter paddle stopped working a week after receiving it from Amazon"

    İngilizce olduğu için anlayamayan kişiler olursa seve seve Türkçe'ye çevirebilirim.

    Şimdi diye bilirsiniz ki benzer yorumların G27 için de yapıldığını yine Amazon'daki yorumlardan görebiliriz. Peki aynı sayfada görebileceğiniz başka bir ifade de, G27'nin T500RS vs.nin de içinde olduğu "PC Game Racing Wheels" kategorisinde en fazla satılan ürün olduğudur. Yani biraz önce bahsettiğimiz "şuan en çok satan ve kullanılan" konusu burada bir netlik kazanmaya başlıyor. Sizlerin de katıldığı gibi, ne kadar yüksek satış rakamları o kadar yüksek ihtimalli kusurlu ürün satışı yaklaşımı makul bir yaklaşımdır. Burada bir virgül koyarak, ürünü alırken müşteri beklentilerine dikkat çekmek isterim. Siz bir Kartal alıyorsanız, ertesi gün aldığını araba satıcısına gidip bu araba neden saatte 200 km hıza ulaşmıyor diye soramayacağınızı bilirsiniz nitekim ürün de buna göre tasarlanıp kullanıcıya sunulmamıştır. Bu noktada G27 de uygun fiyat hedeflenerek tasarlanmış işi görecek bir üründür, ve önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi plastik bir oyuncaktır. Ne var ki bu vasat hedeflenerek üretilmiş ürünün kullanıcılarının toplam %13'ü ürünün 5 yıldız üzerinden 3 veya daha az yıldız alabileceğini düşünürken, kalite odaklanarak piyasaya sürüldüğü idda edilen T300RS kullanıcıları için aynı oran %24, ve ufak bir servete mal olan T500RS için bu oran %28'dir.

    Şimdi bahsettiğim tüm bu bilgileri hiç oraya buraya kıvırmaya gerek yok; açıkça görülüyor ki Thrustmaster alıyorsanız ciddi sorunlarla karşılaşma riskiniz diğer ürünlere göre çok daha yüksek. Evet diğer ürünlerde de sorunlu ürün çıkabilir ama bu oran çok daha düşüktür ve olası bir sorun halinde nasıl bir garanti sürecinin de sizi beklediğini tahmin edebilirsiniz. Açıkçası Türkiye'den alınan Thrustmaster ürünleri için servis süreci nasıl işliyor bilmiyorum ve deneyim edinmiş biri deneyimlerini bizimle paylaşırsa sevinirim. Sorunlu ürünü aldıkları firmaya (Ortombo, Aralgame vs.) mi gönderiyorlar yoksa kendi başlarına Thrustmaster ile iletişime mi geçmek zorunda kalıyorlar? Eğer ürünleri aldıkları yere gönderiyorlar ise, bu firma ürün tamirini burada mı yapıyor yoksa ürün Thrustmaster'a firma tarafından mı gönderiliyor? Servis süresince herhangi bir ücret alınıyor mu?

    Evet siz ve birkaç kişi benzer ürünleri sorunsuzca uzun süreler boyunca kullanmış, ama ben gördüğüm bu tablodan sonra neredeyse bir asgari ücret miktarı ile şansımı deneyecek biri değilim, dolayısıyla şahsen hiçbir Thrustmaster direksiyon setini almam, ama elbette ki karar sizindir.




  • Uzun uzadıya tartışmaya aslında gerek var, çünkü amacım sizi ikna etmek değil, konu sahibi ve onun gibi hangi ürünü alsam sorusu aklında olan kişiler için bir yol göstermek nitekim 6 saat önce aldığınız ürünü kötülemek hiç hoş olmaz.

    Ben taraflı değilim, siz şu mesajınızla taraflı olduğunuzu ortaya koyuyorsunuz diyerek bir yere varmak benim bakış açıma aykırı bırakalım kimin objektif olduğuna konu hakkında bilgi edinmek isteyenler karar versin.

    Verdiğim oranlar ortada, 2-3 yorum diyip işin içerisinden çıkıp çıkmamak size kalmış. Ve bahsi geçen oranları oluşturan yorumlar basit "Çok pahalı" vs. gibi yorumlar değil, bir önceki mesajımda doğrudan alıntıladığım yorumlar, dikkatinizi çekerim.

    Ben ciddi bir risk konusunda kişileri uyarırken, biri çıkıp yalnızca kendi yorumuna dolayısıyla tek bir veriye dayanarak kişileri yanlışa sürüklemesin diye bir uyarıda bulundum, kimisi güler geçer, kimisi kulak verip kendini kurtarır, ve kimin ne yaptığı da ben uyarımı yaptıktan sonra benim çok önemli değil.

    Aldığımda beni uğraştırma riski olan bir ürünü neden ısrarla kullanıp ondan sonra kişilere kendi görüşümü aktarma ihtiyacı hissetmem gerektiğini istiyorsunuz anlamadım. T500RS almayı düşünüyordum, araştırmalarım sonucunda almaktan vaz geçtim ve şimdi beni almaktan vaz geçiren unsurları burada merak eden kişilerle paylaşıyorum.

    Ben daha önce de söyledim, ben olan bilgiyi paylaşıyorum, karar yine kişinindir.

    Size de iyi forumlar.




  • inuh kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinle aynı durumda bir kullanıcı olarak ben de bir kaç yorum ve cevap yazmak istedim. Yani yıllarca logitech kullanmış ve thrustmaster in güvenilirliğine şüpheli bakan biri olarak.(sağlamlık açısından)

    Yıllarca logitech kullandım ve dayanıklılık olarak bende beklenti çıtasını bu marka acaip yükseltti.Ben de şu aralar daha düzgün bir sim direksiyonu arayışındayım iracing e başlama niyeti ile ve g27 veya g29 gibi bir oyuncak kullanmak istemiyorum.Bu sebeple malesef bütçemi biraz aşsa da thrustmaster ve fanatec ler ile ilgileniyorum.Araştırmalarım sırasında youtube da olsun web sitelerinde olsun çeşitli hatalar ile karşılaştım. Hem thrustmaster hem logitec ile ilgili. Ve inanın internette rastlayabileceğiniz hata sayısı neredeyse aynı.Bir tek g29 yeni üretildiği için onda sorun yok çok fzla.Direksiyon alırken kafamdaki en büyük sorulardan biri de logitech in bana sunduğu dayanıklılığı sunabilecekmi sorusu.Bu soruya cevap ararken zaten thrustmasterlarda çıkan problemleri araştırdım. Sonra logitec ile bu firmanın sorun olarak çok fazla birbirinden uzak olmadığına dikkat ettim.

    Satış rakamlarına gelince İyi pedal iyi direksiyon artı yanında bir de vites derken thrustmaster size 2500 tl civarına malolurken logitec ile 2000 tl nin baya altında çözülüyor bu sorun. Fazla satması normal. Artı dünyada ki arcade oyuncusu ile sim oyuncusu sayısındaki uçuruma da bakıp arcade oyuncusuna fanatec thrustmaster gibi ürünlerin çok çok abartı geleceğini düşünürsek thrustmaster fazla fazla satmış diyebiliriz bu kullanıcı kitlesi ile!

    Diğer bir örnek ise Sim forumlarını kurcalayınca ortaya çıkıyor.Gireceğiniz tüm yurtdışı sim sitelerinde genel oyun forumlarının aksine tüm başlıklar fanatec thrustmaster frex v.b markalar ile dolu. Logitec hakkındaki konular aralarda kıyılarda köşelerde sıkışmış gibi. Buradan rahatça anlayabiliriz ki simulasyon kullanıcısı kolay kolay logitech in yüzüne bakmıyor. Forumumuzda sürüsüyle t300 - t500 kullanan var ve probleme rastlayanları ben duymadım. Ertesi gün çalışmayan direksiyon deyimini ben bu kadar kolay yapamıyorum aynı yorumları okumama rağmen. Ama sağlamlık olarak benim denemiş olduğum marka olduğundan logitece dha çok güveniyorum diyebilirim ve bu thrustmaster i denemeyeceğim anlamına gelmez.Thrustmaster in bildiğim en yaygın sorunu servonun çok çabuk ısınması ve sürekli özellikle t500 lerde olan bir fan gürültüsü.Cihaz çok güçlü ama soğutamamşlar diyebiliriz.

    Bunları söyleyen ben Fransızların her yaptığı malı çin malı kalitesinde gören biri :) Buna rağmen thrustmaster denermiyim? Evet denerim çünki memnun olan öneren ve sorunsuzca kullanan kullanıcı çok fazla.Ben de thrustmaster a sahip olmadım siz de ama siz sanki biraz fazla önyargılısınız. Bir gün çalışıp bir gün çalışmayan direksiyonun yanından bile geçmem gibi yüksek telden bir tepki koyabilmem için baya elimde bir direksiyonun alır almaz patlaması lazım.Çok net konuşmuşsunuz.Keşke hiç sahip olmadığım bir ürünü sizin kadar çabuk tanıyabilsem.Buna büyük bir meziyet diyebiliriz. Önyargınızı latife ile eleştirdim sadece atışmak gibi bir niyetim yok. Tek anlayamadığım Ben kullanmadığım bir marka hakkında tedirgin ama bir o kadar meraklı davranırken. Sizin nasıl notunu verdim yanından geçmem artık diyebilecek kadar bilgi sahibi olabildiğiniz.

    Mesela hiç kullanmadığım t300 için size dönüp; "Ne demek asla yanından geçmem kardeşim thrustmaster taş gibi direksiyon en az 10 sene kullanırsın thrustmaster varken başka direksiyonun adını zikretmek te neymiş" desem, acaba kronometre çalıştırsam bana kaç dakka gülersiniz kullanmamış biri olduğumu bilerek.
    İşte benim bu yorumum ile sizin yorumunuz aynı kapıya çıkıyor.Konuyu açan arkadaşı da yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz bu şekilde aksine.

    Mesela ben kayışlı sistem bir direksiyon olduğu için ve kullananların deneyimlerinden faydalanarak logitecin bu direksiyonun yanında oyuncak kalacağını söylüyorum(t500 kullandım arkadaşıma ait) Ancak dayanıklılık konusunda logitece çok güvendiğimi belirtip thrustmaster hakkında bu konuda logitecle karşılaştırıp dayanıklılığı hakkında konuşmaktan kaçınıyorum.
    Ama siz kullanmış gibi sakın almayın elinizde patlar gibi bir yorum yazıp geçiyorsunuz. Halbuki dayanıklılık konusunda ikimizinde deneyimi yok. Alacak kişiyi bu durumda yanlış yönlendirmiş olmuyormusunuz üstelikte forumda onca memnun kullanıcı var iken?




  • Dostum selam ,

    Hazır İracing e geçmişken bence şu Fanatec in wheel base ini bekleyelim diyorum.Bende yaklaşık 1 senedir g27 kullanıyorum ancak bariz belli bir durum var ki bunu zaten videolardanda anlayabiliyoruz bu set bizi her alanda tatmin etsede orta segment bir ürün.
    Ama herkezin keyfi farklı tabi ,Yukarıda bir arkadaşım Fanatec shifter kombinasyonu önermiş ,ben shifter ve handbrake olarak frex kullanıyorum.Fanatec e gore de daha uygun fiyatları var.Hissiyatta çok iyi.
    Bununla ilgili forumda konu var ilgilenen arkadaşlar orayıda bir kontrol etsinler derim.Profesyonel anlamda geniş deneyimleri olan arkadaşlarımızda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreDFace

    Dostum selam ,

    Hazır İracing e geçmişken bence şu Fanatec in wheel base ini bekleyelim diyorum.Bende yaklaşık 1 senedir g27 kullanıyorum ancak bariz belli bir durum var ki bunu zaten videolardanda anlayabiliyoruz bu set bizi her alanda tatmin etsede orta segment bir ürün.
    Ama herkezin keyfi farklı tabi ,Yukarıda bir arkadaşım Fanatec shifter kombinasyonu önermiş ,ben shifter ve handbrake olarak frex kullanıyorum.Fanatec e gore de daha uygun fiyatları var.Hissiyatta çok iyi.
    Bununla ilgili forumda konu var ilgilenen arkadaşlar orayıda bir kontrol etsinler derim.Profesyonel anlamda geniş deneyimleri olan arkadaşlarımızda var.

    Sizede selam dostum :) Valla frex te düşünülebilir tabi. Bu arada fanatec in yeni seti nezaman çıkar kaç para olur bende de baya merak konusu.Kötü bir ürün çıkacağını beklemiyorum. csr elite kalitesinde olsun üstüne gram pozitif anlamda koymasın yine bal kaymak olur. Fiyat t300 civarında olur veya 100-200 fazlası olur ise Allah derim :) Fanatec yaptımı adam gibi yapar diye tahmin ediyorum.
    G27 konusuna gelince ben de sizin gibi düşünüyorum. Oldukça dayanıklı ve güvenilir bir marka ama işin içine sim kullanımı girdikçe ve ilerlendikçe logitecin her ürünü etkisiz kalıyor. Logitecin G39 u çıkarması lazım şu anki thrustmaster ve fanatec kalitesine ulaşabilmesi için hatta thrustmaster belki de fanatecin kalitesini yakalaması için 49 fırın ekmek yemesi lazım. Zaten hedef kitlesi de tam olarak sim kullanıcısı değil. Oyuncu kitleye daha çok yönelmiş durumda. Yoksa güzel kayışlı ve hassas tepkili bir sistem üretmek logitech gibi köklü bir marka için at ile deve değil. Sadece daha profesyönel sistemlerde diğerlerine göre deneyim ve arge eksikliği var.DFGT hariç logtecin fiyat politikasına da uyuzum zaten. g29 gibi bir direksiyon nasıl olur da 1400 tl eder hayret ediyorum. O halde thrustmaster direksiyonlarını güzel bir deri ile kaplayıp 3000 TL ye satsın.
    Yani iyi sağlam marka falan ama klasmanı farklı hocam hangi madde etkisiyle o fiyatları belirliyorlar anlamıyorum.Siz de bence sim dünyasına yönelik fanatec tarzı direksiyonlara yönelmek ile en doğrusunu yapıyorsunuz.G29 İle falan i racing oynamak sıkıntı. Bildiğin direksiyonun tepkileri gecikikiyor. Spine başlayalı 1 saniyeden biraz az zaman olmuş en sert amortisör ve ff ayarında bile direksiyon daha yeni haber veriyor kayıyoruz diye :D
    2 Defa t500 ile tur attım nurburgring te direksiyon benimle resmen konutu hikayeler anlattı. Altımdaki asfaltın dökülüş tarihinden girip o anda gerçekleşen fiziksel olaylara kadar bildiği ne varsa paylaştı. Dedim ki biz sadece oyuncağımız ile oynamışız hep :) Kategori değişince çok farklılaşıyo işin rengi hakikaten söylendiği kadar fark ediyor iyi bir direksiyon iyi bir ayar ile.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoSSgO
    Bu arada fanatec in yeni seti nezaman çıkar kaç para olur bende de baya merak konusu.Kötü bir ürün çıkacağını beklemiyorum. csr elite kalitesinde olsun üstüne gram pozitif anlamda koymasın yine bal kaymak olur. Fiyat t300 civarında olur veya 100-200 fazlası olur ise Allah derim :) Fanatec yaptımı adam gibi yapar diye tahmin ediyorum.

    Spine başlayalı 1 saniyeden biraz az zaman olmuş en sert amortisör ve ff ayarında bile direksiyon daha yeni haber veriyor kayıyoruz diye :D

    2 Defa t500 ile tur attım nurburgring te direksiyon benimle resmen konulu hikayeler anlattı. Altımdaki asfaltın dökülüş tarihinden girip o anda gerçekleşen fiziksel olaylara kadar bildiği ne varsa paylaştı. Dedim ki biz sadece oyuncağımız ile oynamışız hep :) Kategori değişince çok farklılaşıyo işin rengi hakikaten söylendiği kadar fark ediyor iyi bir direksiyon iyi bir ayar ile.

    Sevgili kardeşim valla senin gibi bende merak etmekteyim yeni CSL base'yi. İsmi belki farklı olur ama dünde konuştuğumuz gibi pedal seti ve direksiyon ile benim tahminim ne yazık ki 400-500 euro'larda. Bunun yanına 3'lü mü 2'limi pedal seti konulacak bilinmez ama Fanatec gibi bir markadan Thrustmasters ve Logitech'in yaptığı gibi bir saçmalıkla aynı politikayı izlemez diye umut ediyorum.

    Dileyim 2'li bir pedal seti koyarsa yanına fiyat 400-450 euro civarlarında olur. Kargo + kdv vs ile 600 euro'ya yakın deseki Bu sefer yanına vitezdi falan derken set 800 euroları bulacak gibime geliyor en iyi ihtimalle. Boru değil Fanatec bu :D

    Eğer 3'lü pedal seti ve direksiyonu aynı kutuya koyar ise işte o zaman fiyat bence 600 euro civarında olacak gibime geliyor. kargo + kdv vs ile 750 euroya mal etsek, yanınada bir sq shifter falan 900-1000 euro arası bir fiyat. Tabi bu fiyatlar biraz benim polyannacılığımdan gelen fiyatlar.

    İnşallah en yüksek bu fiyatlar olur. Fakat adamlar pedal ve shifter konusunda yok sattıklarından fiyat politikalarında bir düşüş maalesef beklemiyorum ben. İnşallah olur demekten başka bir çare yok ne yazık ki!

    Eğer T300 serisi civarında tutarsa fiyatları o zaman işte bayram hatta panayır yerine döner ortalık. Bizler gibi onlarda bu durumun farkındadırlar elbette. Ama işte şirketlerin aç gözlülüğü 5 değil 10 kazanalım derdi yüzünden fiyatlar yine yüksek olacak gibime geliyor. Beni buna iten ne yazık ki Fanatec. Haklarıda yok değil. Adamlar ömürlük cihazlar yapıyor.

    Benim en çok beklediğim şey ise VR cihazlar. Asetto Corsa, Dirt Rally, İracing, Rfactor2 gibi oyunları VR ile oynamak için can atıyorum. Çıksa şu HTC Vive artık. Dayanamayıp gidip bir Samsung VR alacam sonunda galiba




  • Desenize tek yol iddaa :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoSSgO

    Desenize tek yol iddaa :)

    valla ben kıbrısta yaşıyorum. Atla uçağa gel olmadı rulete falan gideriz. Tek sayı 36 kat. Çiftli 18, 4 yanı 4 katı veriyor

    Yada köpek möpek, at-eşek ne varsa sallarız.

    GO MY SON!
  • Hehe o olur Bak.Fanatec Kumar oynatır valla adama bu fiyatlarla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx990 yenimi çıktı
  • Arkadaşlar aydınlatıcı yorumlarınız için teşekkürler. Sanırım biraz daha beklesem yeridir. Fanatec base ürününün ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi veya kaynak var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Takayashi

    Arkadaşlar aydınlatıcı yorumlarınız için teşekkürler. Sanırım biraz daha beklesem yeridir. Fanatec base ürününün ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi veya kaynak var mı?

    henüz yok fakat 2016'nın ilk 6 ayı içerisinde çıkacağını düşünüyorum ben.. en kötü 3.çeyreğe sarkar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreDFace

    Gtx990 yenimi çıktı

    çıkmamış mı?!?!
    (Latife yapıyorum canım )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -The Stig-

    quote:

    Orijinalden alıntı: Takayashi

    Arkadaşlar aydınlatıcı yorumlarınız için teşekkürler. Sanırım biraz daha beklesem yeridir. Fanatec base ürününün ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi veya kaynak var mı?

    henüz yok fakat 2016'nın ilk 6 ayı içerisinde çıkacağını düşünüyorum ben.. en kötü 3.çeyreğe sarkar..

    Teşekkürler
  • G29

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thrustmaster+Logitech=Fanatec
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.