Şimdi Ara

Lockheed Martin, Ay ve Dünya arasına uydu iletişim ağı kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lockheed Martin, Ay ve Dünya arasına uydu iletişim ağı kuruyor
    Geçtiğimiz gün yaptığımız haberde Nokia’nın bu yıl içerisinde Ay’a bir 4G LTE baz istasyonu göndererek uydu gezegene yüksek kapasiteli iletişim altyapısı kurmayı hedeflediğini aktarmıştık. Şimdi ise Lockheed Martin, Ay ile Dünya arasına konumlanacak olan bir uydu iletişim ağı kuracağını duyurdu.



    Ay ve Dünya arasında iletişim ağı



    Lockheed Martin, Ay ve Dünya arasına uydu iletişim ağı kuruyor
    Havacılık, uzay mühendisliği ve savunma sanayi alanlarında lider firmalardan olan Lockheed Martin, kısa bir süre önce kendi öz kaynaklarından oluşan Crescent Space Services şirketini kurdu. Bu şirket, Dünya ile Ay arasında bulunan sabit yörüngeye göndereceği uydular ile Parsec adını verdiği bir iletişim ve navigasyon ağı kuracak. İlk uydunun, NASA'nın insanları Ay’a indirecek olan üçüncü Artemis görevinden önce, 2025 yılına kadar fırlatılması bekleniyor. Artemis 3 görevinin de yine 2025’te gerçekleştirilmesi hedefleniyor.



    Ayrıca Bkz.Bu yıl Ay’a 4G internet ağı bağlanacak



    Parsec ağı, Ay’a yapılacak insanlı görevler ve uyduya gönderilecek araçlar için hayati öneme sahip olabilir. Zira Ay, bize en yakın uzay cismi olsa da iletişim konusundaki eksiklikler oradaki zorlu koşulların ciddi zararlara yol açmasına neden olabilir. Ayrıca Ay’da GPS gibi servislerin olması otonom araçlar veya Dünya’dan kontrol edilen yüzey araçları için de değerli olacaktır. Ancak en önemli şey ise Ay ekonomisi tarafında olacak diyebiliriz. Ay madenciliği giderek yaklaşıyor ve iletişim altyapısı bunun için önemli. Ve yine Ay turizmi için de iletişim gerekli.



    Lockheed Martin, kurduğu yeni şirketin başına Joe Landon'ı atadı. Landon daha önce Lockheed Martin Space’te ileri program geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısıydı. Bu pozisyonundan önce ise asteroit madenciliği girişimi Planetary Resources'ın CFO'su olarak görev yapmıştı.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/03/28/lockheed-doubles-down-on-lunar-economy-bet-with-new-subsidiary-crescent-space-services/
    Kaynak:https://news.lockheedmartin.com/2023-03-28-Crescent-Space-to-Deliver-Critical-Services-to-a-Growing-Lunar-Economy







  • Ey yavrum ey osmanli yok ki dur desin....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 113578877611868343603 1 kullanıcısına yanıt

    Dur!!✋

  • Dünya uydu çöplüne döndü her ülkeden uydu gönderiyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hacker İmam kullanıcısına yanıt

    şələ bələ

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.