Şimdi Ara

Lm1876t devre isteği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • untayk U kullanıcısına yanıt
    Hocam multimetrenin devam testinde(bip testi de diyen var) kırmızı kırmızı bağlantılı beyaz beyaz bağlantılı siyah siyah bağlantılı turuncu turuncu bağlantılı sarı sarı ve siyah birbirine bağlı. Siyah sarıların orta noktası. Pcbyi biraz dağıttım ama isterseniz yine de atabilirim. Üstündeki en büyük kapasitör iki taneydi hocam değerleri: 35V 3300 uf. Elimde dediğiniz gibi 2 adet 30w 4 ohm hoparlör var ayrıca empedansı 8 ohm olan 50w lık 2 adet kolonum var bunlar içinde köprü bağlantılı yapmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepkov -- 23 Temmuz 2018; 10:31:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    İki tane kondanstor olmasi simetrik besleme anlamına gelir bu durumda Onursal ustadimizinda dediği gibi sizin anfi +-22v dc ile beslenmis görünüyor sizin olcunlerinizden anladigim kadariyla söyle diyebilirim ki sarı siyah 17v ise turuncu siyah da aynı voltaj olmasi gerekir yani siyah kablo ile iki tane aynı voltaj in olduğu kabloları bulmalisiniz siyah koblo çoğunlukla Şase (GND yani GRAUND bizim deyimimizle ORTAK uç anlamında ) olur eğer ki siyah ile sarıdan 17v okuyorsaniz aynı voltajı turuncu kablo dan da okumanız gerek eğer olmuyorsa kabloları birbiri ile kombine ederek yani probu bir kabloyu tutup diğerlerine sırayla dokandirip aynı voltajı olctugunuz kabloları belirlemek bu şekilde anfiyi kaç volt ile besleyebileceginiz ortaya çıkacaktır kondanstor değeri 35v olduğunagöre tahmini olarak besleme 17v ac ×1.4 = ortalama 24v dc gibi olur siz ölçü aleti ile
    Sarı -siyah 17 dediniz
    Turuncu - siyah =?
    Turuncu - sarı =?
    olarak ölçüm yapın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Malicarpar1985 kullanıcısına yanıt
    Hocam turuncu sarı ve turuncu siyah arasında bir voltaj görünmüyor.Devam testinde baktığımda ise aralarında da bir bağlantı görünmüyor.
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    Özelden bana ulaş şimdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar.
    Aynen Malicarpar1985 dostumuzun da dediği gibi , siyah ile 2 sarı AC17V muş. Yani amplinin besleme uçları. Hesaplama da aynen dediği gibidir. Bu durumda 1 entegreyi 2x şeklinde stereo yapıp , bir entegreyi de köprü olarak tasarlamanız gerekiyor. 1 entegre de yedek :)
    Bu duruma göre gereken şemaları bulmamızı isterseniz araştıralım. Bu arada bilginiz ne durumda ? Pcb çizebiliyor musunuz mesela ? Bulacağımız devrenin sadece şeması yeterli mi mesela gibi soruların cevabı için aşağı yukarı seviyenizi bilmemiz işin çözümü açısından faydalı olacaktır.
    İyi akşamlar
  • untayk U kullanıcısına yanıt
    Hocam devre çizemem delikli plakete yapacağım. Sadece şeması yeterli olur. Ama dersen ki bu entegreyi delikli plakette heba etme o zaman basit bir 7377 devresi falan yaparım.

    Minik bir düzeltme ac17 v değil 15 v çıkış aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepkov -- 23 Temmuz 2018; 22:8:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    Trafodan anlamam ama devreyi delikli plaket değilde bakır plakete çizip öyle yapsaniz hem baskı devre yapmayı öğrenirsiniz hemde devre daha sağlıklı çalışır . Üst konularda nasıl yapıldığı ayrıntılı bir şekilde mevcut. Yucelnet hocamiz çok güzel açıklamış..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun577 H kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an baskı devre yapamam. Onun için ekstra eşya almam gerek ki üniversite öğrencisiyim evde kısa bir süre kalıcam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anladım , delikli plaket biraz ugrastirir sizi devrede parazit sesler dolaşır. Biraz temiz çcalismalisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 24 Temmuz 2018; 20:48:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Delikli plaketteki delikler arası 2.54mm ( 1/10 inç yani ) ama entegrenin ön sırası 2.54 / arka sırası da 2.54mm aralıklı olduğu halde pcb de bir ön ve arka delik arası 1.27mm olacaktır. Delikli plakette zorlanacaksın entegreyi oturtmak için. İlla delikli pcb kullanmam gerek diyorsan da 2 parça delili pcb kullanmalısın. bir parçaya arka sıradaki bacakları , diğer parçaya da ön sıradali bacakları yerleştirip , 2 pcb yi birleştirip devreleri birleştirip bağlantı yapabilirsin. Parazit osilasyon vs gibi etkileri minimuma indirmek için de ya metal bir kutu kullanmalı ya da pcb yapıldıktan sonra altını bir metal plaka ya da mesela metal folyo ile ekranlamalısınız ( şilt leme yapmalısınız). Ve kesinlikle girişe potansiyometre koyup bağlantıları da ( gerek cihaz içi gerekse cihaz dışından gelen giriş sinyalkablolarını ) blendajlı kablo olarak kullanmalısınız ( stereo ise 2 canlı 1 şase , mono köprü ise 1 canlı 1 şase şeklinde ).
    Kolay gelsin




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.