Şimdi Ara

live'ı 5.1 recievera bağlamak için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sony de485 adlım. recieverın coaxial girişi var. ses kartı live 5.1 digital. sistemde windvd kurulu. divx ve dvd filmlerde 5.1'i aktarmak için nasıl bir kabloya ihtiyacım var. nette bir tarafı mono diğer tarafı coaxiala girecek kabloların bu işi yarayacağını bir yerde gördüm. fakat böyle bir kablo bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum.



  • Live’nın digital çıkışını 5.1 bir receiver’a bağlamayı hallettim. İşte çözüm: Bir coaxial kablo alıyorsunuz.(rca) birde coaxialin rca ucunu monoyo çeviren bir dönüştürücü. Mono ucu live’ın digital çıkışına bağlıyorsunuz. Diğer ucu ise receiverın coaxial girişine. Creative AudioHQ’dan speakerı 2 seçip digital output only’e tıklıyorsunuz. Eğer tüm bağlantılar doğruysa bilgisayarınızdaki tüm sesler digital olarak receivera aktarılıp çözülüyor. Mp3,oyun,film herşey. Analog bağlantıda hiç işlem yapılmadığı fakat alıcının sesi açık olduğu durumlarda gelen hafif tıs sesinden eser kalmıyor. DivX ve dvdleri ise ac3 olarak izleyebiliyorsunuz. Divxlerde ac3 için benim kullandığım çözüm radlight ve windvd. Windvdnin son sürümünü kurup crack ediyoruz. Radlight’da ac3 sesli filmimizi açıp advanced-filters-intervideo audio decoder propertiesden enable s/pdif outputu seçtiğimizde receivera ac3 ses aktarılıyor. Sistemde dvdrom olmadığı için Dts deneme şansım olmadı ama bu sistemin çalışacağını düşünüyorum.

    Dikkat:
    Mono yerine stereo dönüştürücü kullanılırsa ses gelmiyor. Speaker 2 haricinde seçilirse yine ses gelmiyor. Ayrıca ses için tavsiyem digital bir coaxial kablo almanız. Composite video kabloları da kullanılabilir fakat ses kalitesinde düşüş olabilir. Ben sesi live 5.1 digital ve sony str-de485e receiver ile aldım. Player ve benzeri eski live kartlarda sorun çıkabilir fakat bu konuda nette çok kaynak var.
  • Faydalı yorum ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Eğer hızlı bir bağlantınız varsa aşağıdaki linkten DTS sample trailarlar indirim onuda deneyebilirsiniz. Bazıları ufak boyutlu test için idealler. Saygılarımla..

    http://www.cinenow.com/us/vobtrailer.php3
  • ne demek.[bgstr] donanımhaber haricinde dark,divxtr forumlarını ve aneti dolaştım. bu konuda bir çözüm bulamadım. başka karşılaşan olursa aramasın. bağlantı maalesef dialup. yakında dts sounucunu yazarım. Teğmen olduğunuza göre saygılar benden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.