Şimdi Ara

Lisenin ilk senesi gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
2
Favori
14.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi derdini ***** diyeceksiniz de ben liseli bi çocuk/gencim benim de derdim bu. Zaten pandemi ile hazırlandık sınava. Günde 2 deneme çözdüm(Toplam 400 dk ikisi arasında ara olmazsa). Sınavda derece yaptım (ilk 5000) okulu yazdım. Yurtta kalacaktım. Sonra noldu, okullar açılmadı. Düşünsenize 9. sınıftaki tüm anılarınız yok oluyor, ayrıca sonraki sene doğru düzgün yeni tanımıyorsunuz, samimi olmanız da sürüyor. Bir de fen lisesi dersleri var. Matematik beynini ciddi manada zorluyor insanin. Kulüpler, etkinliller, olimpiyatlar, geziler, Tübitak projeleri, FLL. Pekçok insanın en iyi zamanlarım dediği lisenin 1 senesi eriyor.

    8 ay sonra edit: Açılıyor. Hem de 5 gün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 19 Ağustos 2021; 22:8:38 >



  • Kardeşim sen bu başlık altındaki asosyal yıkıklara bakma, lisedeki 4 sene hayatındaki en önemli 4 senedir. Olgunlaşırsın, fikirlerin gelişir, arkadaş çevren oluşur, onlarca güzel anın olur. Bunların olmaması gerçekten büyük bir eksiklik. Umarım okul açılır da fazlasıyla telafi edersiniz. Lise hayatını yaşamak yerine asosyal olursan başlığın altındakiler gibi “lise pok gibi rereröre” dersin.

    Konudan bağımsız konuşuyorum, bir insan bir derdini dile getirdiğinde yüz yüze olsun veya internet ortamında olsun ona 'derdini ...yim' ve türevleri şeklinde tepki veren herkes kendisini ne zannediyor? Bir de konuyu açan kişinin üstünden 'abilik' taslayan çok görmüş geçirmiş arkadaşlara hiç laf anlatmak istemiyorum ama bu ilk bahsettiğim durum patolojik.

  • Milletin hayatı yamuldu lise diyor ya

  • Ben mi yamulttum? Daha büyük dertlerin varlığı küçüğünü yok mu ediyor? Ayrıca genel manada bakınca buradaki eğitim eksikliği ileride pek de iyi sonuçlar doğuracak gibi durmuyor.
  • En iyi zaman falan değil,ben de fen lisesi mezunuyum şimdiki aklım olsa açıktan okurdum.4 senem bomboş geçti.Kitap oku,film,belgesel izle.İyi değerlendirirsen okulda geçireceğinden çok daha verimli ve güzel bi zaman geçirirsin

  • bu surecte herkesın kendınce derdi var işte ,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astrian

    Ben mi yamulttum? Daha büyük dertlerin varlığı küçüğünü yok mu ediyor? Ayrıca genel manada bakınca buradaki eğitim eksikliği ileride pek de iyi sonuçlar doğuracak gibi durmuyor.

    Seninki dert bile değil, saçma sapan bir şey lise 1'den bahsediyorsun, daha dün çocuktun okula ananın babanın elini tutarak gidiyordun. Üniversite 1 desen neyse

  • Benim de üni ilk senem boşa gidiyor, çok sıkıcı bir durum. Bir de daha yüksek bir yeri kazanmış olsaydım (boün gibi mesela) iyice delirirdim güzel bir yeri kazanıp gidemediğim için
  • Bakış açımız bu mu hocam? Daha dün çocuktu bunun gideceği okuldan ne olur, daha dün annesinin elini tutarak gidiyordu zaten gitmese de olur.
  • Dışarıdan bakan için dert değil ama insanın ciddi manada canını sıkıyor.
  • Bilmiyorum seninkisi nasıl geçer ama lise zaten öğrenciliğin en kötü yıllarıdır, hatırlamak bile istemezsin, üni de işler değişiyor :) o yüzden çok takma kafana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ağlama kardeşim 3 sene yks çalıştım üniversiteyi kazandım bende evdeyim üzerine anatomi ve birçok pratik dersi online alıyorum sınavlar ödevler cabası. Millet canıyla boğuşuyor tek canı sıkılan sen değilsin emin ol. Farklı hobiler edin kitaplar oku yabancı dil öğren krizi kendin için fırsata çevir.
  • 3 yılın daha var ki okul başlayınca hevesin kursağında kalmasın en imkanlı okullarda bile kaynaklar çok sınırlı. Bizde mikroskop bile yok ama bizim okuldan iyi bir okulda varmış onda da soğan zarına bakıyorlar mış. Tübitaktan da umut bekleme aklında bir şey varsa ve gerçekçi çözümlerse tübitağa başvurup red yer sonra Amerika'dan fln burs teklifi alırsın en iyi. Sporda kendine güveniyorsan öyle müdürünüz genç değilse liseler arası yarışmalara giremezsin bile. Okuldan bir şey bekleyeceğine kendini geliştir şu zamanda. Okul ortamı ne yazıkki dizilerdeki gibi değil.....
  • Tübitak insanların gözünde çok kötü durumda biliyorum ancak onlar yatırımcı falan değil, projeleri fonlamak zorunda değiller. Ancak olimpiyatlarda tarafsız davranılıyor. Okulumuz liseler arası müsabakalara giriyor ama benim ilgim yok.
  • Benim de universitemin ilk senesi gidiyor en azindan seninki lise ne diyeyim hocam herkes zararda
  • boşver kardeş ben 9.sınıfta ne oldu ne yaptım hatırlamıyorum bile. öyle efsane falan geçmiyor lise boşver.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astrian

    Bakış açımız bu mu hocam? Daha dün çocuktu bunun gideceği okuldan ne olur, daha dün annesinin elini tutarak gidiyordu zaten gitmese de olur.

    Hayır değil. Hayatın kendisi mücadele, mızmızlanma. O oldu, bu oldu, şu oldu, sanki herkes okula gidiyor bir sen gitmiyormuşsun gibi. Dünya babalara geldi diyorum, sen sıcak evinde oturup online derse girmeyi problem ediyorsun. 4-5 yaşını nasıl hatırlıyorsan ileride de lise 1'i öyle hatırlayacaksın, 80 yıllık ömründe pek de ehemmiyeti olmayan bir zaman dilimi. Takma kafana, dersini çalış, sınıftan arkadaşlarınla Zoom toplantıları, etüt falan yapıp iyi bildiğiniz konuları birbirinize anlatın, hem kaynaşırsınız hem de birbirinize yardımcı olmuş olursunuz. Gene Zoom'dan toplanın sohbet edin, enstrüman çalan varsa bir gün toplansın dinleti yapın vs. bir sürü şey yapılabilir okula gidemiyor olsanız da





  • Ulan sende değişen bir şey yok en azından . Benim üniversitenin ilk senesi gidiyor. Ne laboratuvar görebildim ne kampüs ne yurt ne profesör. Ailenin yanında tıkandım kaldım. Acıyorum ben ve benim gibilere
  • en iyi zamanaskjahsnjkhnkajdkjlfsknladkjmlfslmkdalöç.lömçsföçm.daşlksfşklöfdmlökglmfdşkl.

  • Seni anlıyorum ben de yurtta kaldım. Lise zamanları yurt hayatıyla beraber üniversiteden on kat daha iyidir. Ama canını sıkma zaten en güzel yılları sorsan ben 2-3 derim yani bir şey kaybetmiş değilsin bence. Yeni insanlarla tanışıp ortama alışıp bırakmak daha zor olurdu. Şimdi bunları düşünmek yerine yeni başlangıcını düşün. 2. Dönem açılırsa hatta bir dönem kaybetmiş oluyorsun sadece dert edilecek bir şey değil zaten olayı anca anlıyorsun ilk dönem. Ben şimdi hatırlamıyorum bile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Kullanıcı_Adı_ kullanıcısına yanıt
    Evden okula 3-5 farklı ders olan ortaokul vs yurt ile birlikte imkanları da farklı olan bir lise. Üniversite kadar farklı olmasa da aynı olmaktan çok uzak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 4 Ocak 2021; 12:42:45 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.