Şimdi Ara

LİSANSLI GALATASARAY FORMASI 25 TL (YANIYOR)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
4.856
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aynı sitede 30 tl'ye de bir başka galatasaray forması var

    https://www.sportive.com.tr/nike-galatasaray-home-jersey-forma-476591-649
  • hocam niye şaşırıyosun heyecan yapma bu kadar 3 yıldızlı bu forma..
    ayrıca yanma manma yok aylardır duruyor o bedenler orda ne zaman açsam var..
    NFS mağazalarında gsstore çadırda 20 liraya satıldı..
    babama siyah 2XL 20 tlye almıştım avcılar pelican NFS mağazasından..

    şu linkteki formayı trendyol bazen 50-60 tlden satıyor.. yine satmış ama tükenmiş
    GSstore bazen indirim yapıyor oralardan kovala..
    https://www.trendyol.com/gsstore/erkek-forma-galatasaray-ss-home-stadium-jsy-yetiskin-mac-formasi-2016-2017-776873-630-p-1916127?boutiqueId=199220



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 6 Kasım 2018; 20:42:4 >
  • şu fener bi 4.yıldızı takamadı arkadaş 20 tlye 3 yıldızlı forma almak bizimde hakkımız
  • üff xl mış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Herkesin kararına kesinlikle saygılı olduğumu üzerine basarak söylemekle birlikte alacağınız ürüne acil ihtiyacınız yoksa sportive'den uzak durulmasını hatırlatmak için konuya geldim. Zira geçtiğimiz günlerde kızım için almış olduğum spor ayakkabı tecrübesinde kendileriyle ilgili biraz sıkıntılarım oldu. Sahip olduğu hak/hakları bilen bir tüketici olmasam süreç daha da farklı şekilde gerçekleşebilirdi. Kısaca anlatmak gerekirse alışverişim aşağıdaki şekilde oldu.

    1. GÜN - Kızıma spor ayakkabı aldım. (Sitelerinde hiçbir üründe ne zaman kargoya verileceği ile ilgili bir bilgi yok. Bunu sonradan öğrendim, aşağıda anlatacağım.)

    4. GÜN - Alışverişimin 4. gününde ürünün kargoya verilmediğini gördüm. Müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede; ürünlerin kargoya teslim sürelerindeki maksimum sürenin 5 iş günü olduğunu, konuyla ilgili hiçbir şey yapamayacağını öğrendim. Kesinlikle ürün tedariğini, tahmini kargo teslim sürelerini kısaltma yönünde bir işlem yapamayacaklarını, o "maksimum" dedikleri süre sonunu beklemem gerektiğini söylediler. Ben de websitelerinin "footer" denilen alt menüsünden kontrol ederek bu bilgiye ulaştım. Daha önce de dediğim gibi ürünlerin bulunduğu sayfada herhangi bir kargoya teslim süreleri mevcut değil. Yeni koymuşlarsa bilemem, zira az daha hukuki sürecin başlayacağı bir yola doğru adım atmıştık kendileriyle.

    5. GÜN - Alışverişimin 5. günü öğlen saatlerinde de ürünün kargoya verilmediğini öğrenince tekrar müşteri temsilcisi ile görüşme ihtiyacı hissettim. Aldığım cevap yine aynı kibarlıkta(!) idi, beklemem gerektiği yönünde kuru bir bilgi ile telefonu kapattım. (Bu arada belirtmem gerekiyor; 4. günde de, 5. günde de yaptığım görüşmelerde ürün tedariğinin hızlandırılması talebimle ilgili kayıt açtırdım.)

    5. GÜN SON DAKİKALAR - Müşteri olarak ne yaptıysam yardımcı olmayacak şekilde bir yaklaşıma sahip bir firma için beyan ettikleri sürenin bitmesini beklerden bir de ne göreyim. Sipariş sayfamda sipariş durumu güncellenerek "Faturalandı" ibaresiyle karşılaştım. Herhalde birazdan kargoya verilir beklentisiyle bugün de geçti.

    6. GÜN - Sipariş sayfasında "Faturalandı" olarak aynen duran siparişimle ilgili tekrar bir telefon görüşmesi yaptım. Artık böyle bir müşteri memnuniyeti anlayışı olan bir firmadan ürün almak istemediğimi, siparişimin iptal edilerek ürün bedelinin tarafıma iade edilmesini istediğimi belirttim. Daha önce hiçbir şekilde yardımcı olmayan müşteri temsilcisi beni yine şaşırtmadı ve Faturası kesilen bir ürünle ilgili iade işlemi yapamayacaklarını, o ürünün kargoya verilmekten başka çareleri olmadığını söyledi. Ben de bütün bu olanlar üzerine kesinlikle o ürünün kargoya teslim edilmesini istemediğimi, bana beyan ettikleri yasal süre zarfında ürünü kargoya teslim etmedikleri için hukuki yollara başvursam her türlü sıkıntıyla karşılaşacakları yönünde bir eposta attım kendilerine. Ancak bu epostaya cevap olarak "Siparişiniz hazırlanmış olup Mng Kargo Firmasına tarafınıza gönderilmek üzere teslim edilmiştir." şeklinde bir yanıt aldım.

    7. GÜN - Tüketici olarak yasal hakkımı açıkça belirtir bir şekilde kendilerine eposta ile cevap verdim. Bu eposta içeriğini aşağıda direk olarak paylaşıyorum. Ancak bu aşamadan sonra sonuç alabildim. Açıklama gereksinimine bile ihtiyacım olmayan yasal hakkımda bile sıkıntı çıkarmaya çalıştıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. E-ticaret hayatlarında başarılar dilerim.


    SONUÇ: Dinsizin hakkından imansız gelir!

    quote:

    Sayın ilgili,

    Bir önceki epostamda da belirttiğim üzere müşterinin mağduriyeti üzerine yapmış olduğu şikayetteki talebini de dikkate almadığınız ve kargoyu yola çıkararak bir kere daha mağdur ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreç yasal hakkımı aramam şeklinde olacak. Bugün itibariyle iade talebime olumsuz yanıt vermenizden dolayı; bugünden başlayarak kargonun adresime ulaşması, kargo şubesinde 3 gün beklemesi, ardından kargonun tekrar tarafınıza ulaşması için geçecek takribi 9-10 günlük süre zarfında oluşacak yasal faiz ve avukat masraflarımı karşılamak durumunda kalacağınızı özellikle belirtmek istiyorum. Firmanızın bu siparişteki sorunu sadece gecikme değil, müşteri memnuniyetini hiçe sayarak dalga geçici bir üslupla hareket edişiniz ve müşterinin sorunu çözme çabasıyla size ulaşması esnasında alay edercesine sergilemiş olduğunuz tavırlarınızdır. Bilmenizi isterim.
  • Bu firsatin konusu vardi sanirim ya da ulliminati arkadas bir yerlerde vermisti. Yaklasik 2 haftadir bu fiyatta bilginize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sku kullanıcısına yanıt
    İnternetten ucuza alınan ürünlerde teslim hızı son öncelik olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şey değil mi bu: Metin Oktay'ın jübile yaptığı sezonun forması?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    İnternetten ucuza alınan ürünlerde teslim hızı son öncelik olur.
    Ben yaşadığım bir tecrübeyi bilgilendirme amaçlı paylaştım, alıp almamak sizin kararınız.
    Ancak ben de yaşadığım bu olumsuz tecrübeyi, forumda "sportive" içerikli olarak açılmış bütün konularda paylaşacağım. Bu da benim kararım!
  • Bence kaçmaz geç yollasalarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    bu gidişle takamayacak zaten fener 4. yıldızı.
    ama almak istersen 3. yıldızlı forması 15.99 :))LİSANSLI GALATASARAY FORMASI 25 TL (YANIYOR)
  • onevla O kullanıcısına yanıt
    Stok yok reis stok olsa alırdım

    Gidişat kötü de bakalım seneye düzeldi düzeldi yoksa zaten 5 sene daha takamayız bu gidişle.
  • Bende bu varhttps://www.sportive.com.tr/nike-galatasaray-2012-2013-sezon-formasi-479899-105

    Farkı nedir bu paylaştığınızdan?
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Fener 5.yıldızı takacakmış
    http://www.sporx.com/fenerbahce-armasina-5-yildizi-takabilir-SXHBQ696812SXQ

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    İnternetten ucuza alınan ürünlerde teslim hızı son öncelik olur.
    Siteden siteye değişiyor.1v1y ucuza aldığımız ürünleri gününde gönderdi.Trendyol ve Morhipo da aynı.Demek ki sportive de birşeyler var.
  • MysticDesign kullanıcısına yanıt
  • keşke 2XLsi olsaydı dicemde 40 TLye çift XLsi var 25e bulamayız galiba :(
    https://www.sportive.com.tr/nike-galatasaray-2012-2013-sezon-formasi-479899-105

    bunla şunun ne farkı var ?
    https://www.sportive.com.tr/nike-gs-away-stadium-forma-479900-105



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzhan55 -- 8 Kasım 2018; 2:39:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.