Şimdi Ara

Lipo pil bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lipo pil bağlama
    Lipo pil bağlama

    Bu tipte pilleri seri veya paralel olarak brushless motor calistirmak için kullanılabilir mi (pillerde yanma vs)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • evet
  • C değerleri farklı olduğu için güçsüz pilde yanma vs olurmu çünkü motor esc fazla akımla çalışıyo veya yeterli güç alamama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. C değeri düşük olan piller zamanla şarj tutma özelliğini yitirecek ve şişmeye başlayacaktır. C değerini arttırmak için paralel bağlamalısınız. Mah değeri için de aynısı geçerli. Seri bağlayarak da voltajı arttırabilirsiniz. Ancak C ve Mah değeri sabit kalacaktır.

    Saygılarımla...
  • Saolun uygulayınca haber veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bir uyarıda bulunmak istiyorum seri veya paralel bağlantı yaptığınız piller, lipo ise, pillerin birbirinin eşi olması gerekmekte ve önerilmekte. Sebebi ise paralelde mAh değeri küçük olan pil verdiği akım yüzünden çok daha hızlı tükenecektir. Elinizde iki tane 1s pil olsun toplam volt başta 4,2 görünüyor, her iki pilde tam dolu. Kullandıkça örneğin mAh değeri küçük olanın voltu hızlıca düşer ve örneğin 2,5V'a düşmüş olsun bu sırada diğer pil ise 3,5V'ta kalmış olsun. Okuduğunuz volt değeri 3V olacaktır. Yani aslında minumum 3V olması gereken lipo pillerinizden biri 3V 'un çok altına düşmüş olacaktır ki bu o pili çöpe atmanıza sebep olabilir. Onun dışında talep edilen akım eğer çok fazla ise küçük C değeri mAh değeri olan pil bu akımı sunmakta zorlanıyor ise (kabaca C x Amper değeri istenen akımın altında ise) pillerinizde ısınma ve yanma ortaya çıkması muhtemeldir. Bu durumda yapılacak en güzel işlem seri veya paralel bağlanacak piller birebir aynı ve hatta aynı zamanda alınmış olmasıdır. Umarım yardımcı olmuştur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.