Şimdi Ara

LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
100.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, LG G3 D855 model telefonum var..En büyük sorunum arama yaparken ekran kararıyordu.Birisini aradığımda ne yazık ki karşı taraf açıp kapatıncaya kadar ekran bir türlü aydınlanmıyordu..Düşünsenize yanlışlıkla bir başkasını aradığınızı, bir türlü iptal edemiyorsunuz..Bana göre çok kötü bir durum bu..
    Bu sorun bir çok telefonda var, Sebebi ise arama yaptığınızda şarjınızın normalden daha fazla harcanması ve bir de ekranın açık olup şarjınızı bitirmemeniz ama çok kötü bir durum..İnanın bir çok site ve forum araştırdım, sonunda Kesin Çözüme ulaştım.. Yine kulağıma yanaştırdığımda ekran kararıyor ama kulağımdan uzaklaştırdığımda ekran açılıyor...Bu da benim için çok önemli gerçekten..
    Şimdi gelelim çözüme...

    İlk önce telefonunuzun modelini öğrenin..Benim LG G3 "855"...LG G2 ler "802",LG G4 ler "815" vs..Sizde telefonunuz modelini öğrenin...
    LG telefonlarda servis menüsüne girmek için Kod girmemiz gerekiyor.. Bu Kod 3845#*telefonunuzun modeli#. Bunu ben LG G3 e göre anlatacağım..

    1)Telefonunuzdan birisini arar gibi 3845#*855# yazın..(mesela G2 lerde 3845#*802# yazacaksınız..)

     LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm

    2) Karşınıza HİDDEN MENÜ gelecek.Buradan DEVİCE TEST e tıklayın.
    DİKKAT-1: (Arkadaşlar "DEVİCE TEST" ten sonra size bir ikaz gelecek..OK deyip onaylayın, telefon kapanıp açılacak..)


     LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm

    Açılan menüden Individual Item e tıklayın.
    DİKKAT-2: Individual Item'e tıklayabilmeniz için bir elinizle Telefonunuzun açma kapama tuşu yani güç tuşuna sürekli
    basarak Individual Item e ve menülere tıklayabilirsiniz.


     LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm

    3) Sonra SENSOR TEST e tıklayın.

     LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm

    Bi 10 saniye kadar bekleyip elinizle sensörü kapatın açın.Bu işlemi bir iki kere tekrarlayın.


     LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm


     LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm


    4) Daha sonra buradan EXIT e tıklayıp çıkın..( Eğer çıkış yapamazsanız Telefonun bataryasını çıkarıp tekrar takın.G3 de EXIT yazısını bulup menüye dönemedim.
    Bataryayı çıkarıp taktım. )
    5) Telefon yeniden başlayınca 1. maddeyi tekrarlayalım.Yani 3845#*telefon modeli# kodunu girelim..
    6) Hidden Menü den bu sefer HW Device Test i seçelim..

     LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm

    7) Açılan menüden de " ALC Proximity Test " e tıklayalım. Yine elimizle sensoru kapatıp, açalım.Bunu bir kaç kez tekrarlayalım.

     LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm  LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm


    8) Geri tuşuyla menülerden çıkış yapalım.

     LG yakınlık sensörü sorunu(Arama sırasında ekran kararması) kesin çözüm


    9) En son Telefonu kapatıp açın..
    Artık telefonunuzun ekranı aramalarda kapanmayacaktır.Kulağınıza yanaştırınca ekran kapanacak, uzaklaştırınca ekran açılacaktır.. :)


    Bi Teşekkürü çok görmezseniz sevinirim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankfantoma -- 6 Ağustos 2016; 14:53:56 >







  • Arkadaslar BUTUN BU ISLEMLER SONUNDA BIR SONUC ALAMADIYSANIZ , Gizli menuden sensor test icin PROXIMITY SENSOR FAIL uyarisi aldiysaniz BU YAZIYI OKUYUN...

    Oncelikle bir darbe soz konusuysa sensor kisminin catlamasi lekelenmesi ihtimali dusunulmeli. Yada ekran degistiniz bu sonuclara ulastiysaniz yine sensor bolgesindeki mekanizma ile sorununuz var demektir. Benim icin sorun ekranin tuz buz olmasiyla basladi. Yeni ekran aldim canavar gibi oldu ancak sensor sorun cikardi. Ekran aramada kapaniyor.... O kadar forumda yazilanlari uyguladim gizli menu , reset , soguk uygulama , sensor caminin karartmasini kazima ... Sonuc yine PROXIMITY SENSOR FAIL. En sonunda telefoncu bir arkadas sensor kisminda ki lastigi koymadigimi farkedip kendi uydurma ancak sorunu cozen plastik bir parca koyarak problemi cozdu. Sonra ben de orjinal kirik ekranda ki o parcayi alip yeni ekranin sensor kismina koyunca problem kalmadi.Telefon sorunsuz calisiyor. Umarim faydali olmusumdur.
  • Arkadaşlar yapanlar sonucu burda paylaşırsa memnun oluruz..
  • ben denedim ve oldu. şimdilik çalışıyor. yalnız giriş kodu farklı. *#546368#*855# bu kod ile girdim menüye.. sonra dediklerinizi yaptım.. teşekkür ederim..
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar olaya kesin çözüm ile nokta koymaya geldim biraz okuma biraz resim biraz kendi bilgilerim ile çözdüm. diğer ekrandan sensörün üstüne gelen plastik parçamı taktım (ama illa o parça şart değil asıl çözüm geliyor)ve sensörlerin geldiği kısmın morumsu bir rengi var (ekran üzerinde). elinize ince uçlu bir tornavida alıp arka taraftan o boyayı silin sensör mükemmel çalışacak. bu sorunda çözmüyorsa artık yapacak hiçbişey diyorum. ama kesinlikle çözecek
  • Eywallah, ekranı değiştikten sonra bu sorun çok başımı ağrımıştı. Sayende çözüldü. Yalnız D855'te hidden menu *#LGMENU#*855# olarak girilmeli. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen adamsın

    bi de fotolar falan valla adamsın
  • Öneriler onarmak için profesyonel bir cep telefonu satış merkezi olsun!
  • Diline emegine saglikkardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • indivdual ıtem e tıklıyorum tıklanmıyor yardım lütfen
  • ANDROID 5 LOLIPOLAR BU KODLA:
    *#3845#*855#
    6.0 marsmelow:*#546368#*855# bu kodla oluyor

    Az önce yaptım oldu *#546368#*855# bende bu kodu tuslayıp hw device. Test yani madde 6dan sonrasını yaptım süper oldu acayip hassaslaştı yalnız bu sefer ekranı otomatige aldığımda sabit bir ayarda kaliyor isiga gore ekran parlakligi calismiyor ama zaten ben bu otomatik modu kullanmiyorum.

    Not:telefonum lg g3 32gb modeli anroid 6.0

    Bu menuyu biraz kurcaladim yanlislikla biseye bastim mavi ekran geldi hic bi tus calismadi batarya sok tak yaptim duzeldi aman bu menüyü fazla kurcalamayın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 4 Ocak 2017; 21:27:11 >
  • Arkadaşlar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Ayrıca diğer kodları paylaşan arkadaşlara da Teşekkür ediyorum.. Forumları bu yüzden seviyorum..
    crashris arkadaşımız da anlatmış ama inanın onlarla ilgisi yok problem tamamen yazılımsaldır.
    Saygılar sunarım..
  • Hocam bataryam az şişmişti internetten batarya getirttim orjinal değilmiş ve hasarlıymış sanırım hıç açmadı telefonu. Kendim söktüm taktım ama çok dikkat ettim. 5.0.2 yüklü LG g2 cihazım. Telefonun eski bataryayı takıp açtım lakin bu sefer sensör arama esnasında kulağıma götürdüğümde ekran karartmıyor buda bekletmeye alıyor sessize alıyor tuşa basıyor sıkıntı oldu. Yukarıdaki dediğiniz device testte individual diye bir şey yok benımkınde acaba bu sürümünki nasıldır yardımcı olacak olan varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankfantoma

    Arkadaşlar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Ayrıca diğer kodları paylaşan arkadaşlara da Teşekkür ediyorum.. Forumları bu yüzden seviyorum..
    crashris arkadaşımız da anlatmış ama inanın onlarla ilgisi yok problem tamamen yazılımsaldır.
    Saygılar sunarım..

    Hocam bu sorun sanirim bendede oluyor arada. Ekrani açmak istiyorum kapaniyor görüntü gidiyor tekrar açmaya çalışıyorum yine gidiyor bumuydu sizde sorunda. Ayni şekilde bazen ararkende ekran kapaniyor yani görüntü gidiyor. LG Türkiye garantisi var cihazda. Zaten şarj kablosuda bozuldu gibi yavaş şarj ediyor uyarisi cikiyor servise verecegim. İki sorunu söyliyim en iyisi ellemek istemiyorum yanliş birşey yapip servislik falan olur diye.
  • Hocam yok benımkınde öyle bir sıkıntı yoktu 3 senedir sıkıntısız kullanıyordum batarya ömrü kısalınca internetten sipariş verdim kendim değişecektim tekrar topladım batarya taktım hiç açmadı telefonu tabi tekrar kendı bataryasını taktım topladım bu sefer arama esnasında kulagıma götürdüğümde yada elımı koydugumda ekran kararırdı şımdı kararmıyor anlamadım olayı otomatık aydınlatma açıkken ekran ayarlıyor kendını ama o olay olmadı test modlarını denedım sürüm 4.4.2 ye çektim rom atarak yine aynı sanırım sensörden. Çözümü bulan arkadaş yok sanırım forumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ADAMSIN BRO
  • Arkadaşlar burda açıkladığımız konu, genelde birisini arayıp telefonu kulağınıza götürdüğünüzde ekran kararıyor ve karşı taraf açana kadar ya da arama bitene kadar ekran karardığı için, aramayı istesenizde sonuçlandıramıyordunuz.. Biz burda bu soruna yazımsal olarak bir çözüm bulmaya çalıştık ve servis kodlarını girerek bu sorunu ortadan kaldırmak için bir çözüm üretmeye çalıştık.Sağolsun diğer telefondaki kodları da bilen ya da deneyen arkadaşlar burda yazmışlar..
    Donanımsal olarak problemleri eğer bilmiyorsanız teknik bir servisde yaptırın.Yoksa telefonunuzda geri dönüşü olmayan sorunlar olabilir..
  • Bende şöyle bir ilginç sorun var yakınlık sensörü ile ilgili; yakınlık sensörü sorunsuz olarak çalışıyor ama yakınlık sensörü kullanıldıktan sonra proximity wakelock sürekli açık kalıyor ve Android Sisteminin yüksek batarya kullanımına neden oluyor, arka planda işlemcinin uyku moduna girmesine engel oluyor sanırım. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
  • Sana ne kadar teşekkür etsem azdır kardeşim cok Saol isim görüldü..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    Ekran Aç/Kapa özelliğinden kaynaklanıyormuş benim sorun. Yakınlık sensörü Ekran Aç/Kapa özelliği açıkken sürekli tetikte gözüküyor nedense bu da Android Sistemi kullanımının fazla olmasına neden oluyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.