Şimdi Ara

LG OPTIMUS 2X TEGRA 2 | 8 GB | HDMI OUT | 8 MP-AF | 1080p (ICS ÇIKTI!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.474
Cevap
9
Favori
175.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  LG OPTIMUS 2X TEGRA 2  | 8 GB | HDMI OUT | 8 MP-AF  | 1080p (ICS ÇIKTI!)
     LG OPTIMUS 2X TEGRA 2  | 8 GB | HDMI OUT | 8 MP-AF  | 1080p (ICS ÇIKTI!)

     LG OPTIMUS 2X TEGRA 2  | 8 GB | HDMI OUT | 8 MP-AF  | 1080p (ICS ÇIKTI!)


    GENEL ÖZELLİKLER:
    -GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 VE HSDPA
    -EKRAN:
    -4.0 inç boyutlu 480x800 Piksel TFT KAPASİTİF 16M DOKUNMATİK EKRAN-Multi Touch desteği
    -YAKINLIK SENSÖRÜ
    -GYRO SENSÖR
    -SES:
    -3.5 MM AUDIO JACK
    -HAFIZA:
    -8 GB+32 GB MICRO SD DESTEĞİ
    -BAĞLANTI:
    -EDGE
    -Yes, v2.1 with A2DP
    -Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA
    -MICRO USB 2.0
    -KAMERA:
    -8 MP, 3264x2448 PIXEL, AF, LED flash + 2. KAMERA 1. MP
    VIDEO:
    -1080p
    DİĞRE ÖZELLİKLER:
    -ANDROID 2.2 (2.3 E YÜKSELTİLECEK)
    -1 GHz ÇİFT ÇEKİRDEKLİ TEGRA 2 İŞLEMCİ
    -SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
    -HTML
    -GPS,A-GPS
    - Social networking integration
    - TV-out (720p video) via HDMI port
    - Google Search, Maps, Gmail
    - Digital compass
    - YouTube, Google Talk
    - MP4/H.264/H.263/WMV player
    - MP3/WAV/WMA/eAAC+ player
    - Document viewer
    - Organizer
    - Voice memo/dial/commands
    - Predictive text input
    1500 mah batarya




    Iphone 4 vs Optimus 2x fotoğraf ve video çekimi karşılaştırması:http://www.phonearena.com/news/LG-Optimus-2X-vs-Apple-iPhone-4-ultimate-camera--video-comparison_id16297

    Optimus 2X 1080p video oynatma testi :http://www.phonearena.com/news/LG-Optimus-2X-Full-HD-1080p-video-playback-test_id16301

    Optimus 2X 3D oyun performansı:http://www.phonearena.com/news/3D-gameplay-on-the-dual-core-LG-Optimus-2X_id16300

    Optimus 2X - Galaxy S - Iphone 4 internet tarayıcı karşılaştırması :http://www.phonearena.com/news/LG-Optimus-2X-vs-Samsung-Galaxy-S-vs-Apple-iPhone-4-Browser-shootout_id16298 Bu çok ilginç optimus 2x in ekranına bakar mısınız?

    Optimus 2X unboxing ve hands-on videosu :http://www.phonearena.com/news/LG-Optimus-2X-Unboxing-and-Hands-on_id16295

    Optimus 2X incelemesi:http://ces2011.techradar.com/2011/01/hands-on-lg-optimus-2x-review/

    Optimus 2X incelemesi:http://www.phonearena.com/reviews/LG-Optimus-2X-Review_id2652

    Mobil işlemci karşılaştırması:http://www.phonearena.com/news/NVIDIA-Tegra-2-Samsung-Orion-and-Qualcomm-Snapdragon-the-3rd-dual-core-crop-and-beyond_id16004



    quote:

    Orijinalden alıntı: Pasolvon

    LG Optimus 2X P990 ICS'ye Geçiş Tam Rehberi

    Forumdan yararlanan arkadaşlar için rehber niteliğinde bir ICS geçiş dökümanı oluşturmaya karar verdim.

    Yapacağımız işlem adımları şunlar olacak.
    1- Hazırlık aşaması. (Yedek alma ve gerekli şeyleri indirme)
    2- P990 AIO Tool ile ICS Partition Table'a geçiş, Unlocked ICS Bootloader ve CWM yükleme.
    3- ICS uyumlu baseband'a geçiş.
    4- Django Manouche X stok tabanlı custom rom'un 1.3 sürümünün kurulumu.
    5- CivZ SITHLORD 1.2 kernel kurulumu ve konfigurasyonu.
    6- Odex-Me ile rom'un odexed yapılması.
    7- Sonuç.

    İhtiyaç listesi
    1- Optimus 2X P990 telefon (P999 ya da SU660 değil)
    2- En az 2 GB'lık micro sd kart.
    3-http://forum.xda-developers.com üyeliği.

    KLASİK UYARI: YAPACAĞINIZ BU İŞLEMLERDE RİSK TAMAMEN SİZE AİTTİR. BU REHBERİN YAZARI YA DA UYGULAMALARIN YAZARLARI SORUMLULUK KABUL ETMEYECEKTİR. (Bugüne kadar bu telefonu brick edebileni görmedim ama klasik uyarımızı yapalım yine de :)

    1- Hazırlık aşaması. (Yedek alma ve gerekli şeyleri indirme)

    1.a) Hazırlık aşamasında öncelikle yapmamız gereken dahili hafıza kartımızdaki gerekli herşeyi (bence ne var ne yok herşeyi) bilgisayarınıza kaydetmemiz olacaktır. Yeni partition table'a geçerken dahili hafıza kartımız formatlanacak yani içinde hiç birşey kalmayacaktır. Bunun için telefonu usb bellek modunda bilgisayara bağlayıp dahili karttaki herşeyi kendi bilgisayarınıza kaydedin. Rehberinizi yedekleyin.

    1.b)http://www.playallatonce.com/toolkit/ adresinden P990 AIO Toolkit'in güncel son sürümünü indirin.

    1.c)http://tonyp.hopto.org/Basebands/2012-ICS-Basebands/P990_V30B_00_CP.fls adresinden V30B ICS baseband dosyasını indirin.

    1.d)http://www.xdafileserver.nl/Files/LG/Optimus%202x%20(P990)/ROMS/DjangoManouche%20ROM/X%201.3/ROM/DjangoManoucheX1.3_30B.zip adresinden DMX 1.3 V30B custom rom dosyasını indirin.

    1.e) http://d-h.st/sCo adresinden CivZ SITHLORD 1.2 32RH cf03 kernelini indirin.

    1.f) 1.d ve 1.e üzerinden indirdiğiniz DMX 1.3 ve CivZ SITHLORD 1.2 zip dosyalarını harici micro sd karta kopyalayın (dahili karta değil. aksi halde kurulum yapamazsınız)

    1.g)http://tonyp.hopto.org/Utilities/LGUnitedMobileDriver_Ver_3.7.2.zip adresinden USB sürücüleri indirin.

    2- P990 AIO Tool ile ICS Partition Table'a geçiş, Unlocked ICS Bootloader ve CWM yükleme.

    2.ß) 1.g üzerinden indirdiğiniz USB sürücüleri bilgisayarınıza kurun. Restart isterse yapın.

    2.a) 1.b üzerinden indirdiğiniz AIO toolkit'i yönetici olarak çalıştırıp dilediğiniz dizine açın. Açtığınız dizinde göreceğiniz P990-ToolKit.cmd komutunu çalıştırın.

    2.b) Install APX (NVFlash recovery) seçeneğindeki harfi giriş yapın ve APX sürücülerini yükleyin. Eğer restart isterse yapın. (Güncel sürümde I harfi)

    2.c) APX kurulumu sonrası Change Partitions From OLD to NEW layout and vice versa seçeneğini seçin. (Güncel sürümde 4)

    2.d) Bir sonraki ekran Select Partition Layout ekranıdır. Bu ekranda New ICS Partition Layout'u seçin. (Güncel sürümde 1)

    2.e) Bir sonraki adımda hangi CWM'yi kurmak istediğiniz sorulacak. Benim şahsi tavsiyem ICS-cwm-5.0.2.8e.img olacaktır. 6.0 ve üzeri CWM backup aldığınızda ICS romlarda yavaş sd kart kontrolüne sebep olmaktadır. (Güncel sürümde 1)

    2.f) Telefonunuzu kapatın. Pili çıkartın. Harici sd kartı çıkartın.

    2.g) Telefonunuz çıplak haldeyken ses kısma ve ses açma tuşlarına aynı anda basın. Elinizi bu tuşlardan kaldırmadan bilgisayarınıza usb kablosu ile takın. 5 saniye bekleyip elinizi bu tuşlardan çekebilirsiniz. Telefonun ekranında herhangi bir değişiklik görmeyeceksiniz. Siyah olarak kalacak.

    2.h) Bilgisayarınız APX Device isimli bir donanım bulacak ve önceden kurmuş olduğunuz sürücülerle bunu tanıyacak. Bunu bilgisayarım > özellikler > aygıt yöneticisi (My computer > Properties > Device Manager) üzerinden kontrol edebilirsiniz. Donanım'ın üzerinde ünlem vs. olmamalı.

    2.i) AIO Tool ekranına dönün ve ok yazıp enter'a basın. Telefon S/W download... ekranına geçecek. Burada indirdiğiniz AIO Tool'un versiyonuna göre sırayla Partition Table'ı ayarlayacak, Unlocked ICS Bootloader yükleyecek ve CWM yükleyecek. İşlem tamamen bittiğinde S/W download ekranı kaybolacak. Ardından LG logosu çıkacak ve tekrar kaybolacak. Kaybolmasa da problem değil. 10 saniye kadar bekleyip usb kablosundan çekebilirsiniz.

    3- ICS uyumlu baseband'a geçiş.

    3.a) Telefonunuzu açmaya çalışmayın. Şu an üzerinde herhangi bir işletim sistemi bulunmamaktadır. Sadece CWM recovery çalışacaktır. O nedenle hazır boşken baseband güncellemesini yapmanın tam zamanıdır. AIO Toolkit'i tekrar çalıştırın ve "SmartFlash a Stock ROM and/or BaseBand." seçeneğini seçin. (Güncel sürümde 7)

    3.b) AIO toolkit hangi tür dosya açacağınızı soracak. Tek fls dosyası üzerinden baseband kuracağınız için a seçeneğini seçin.

    3.c) SmartFlash açılacak. Telefonunuzun pilini çıkartın (Zaten henüz takın dememiştim :) Ses kısma tuşuna basılı tutun. Bu şekilde bilgisayarınıza bağlayın. S/W ekranını telefonunuzda gördüğünüzde elinizi ses kısma tuşundan çekin.

    3.d) SmartFlash'ta COM PORT telefonunuzu by şekilde taktığınızda otomatik olarak dolacaktır. Dolmadıysa 2.ß üzerinden yüklediğiniz sürücülerinizin doğru yüklendiğinden emin olun.

    3.e) ROM/Copy DL tabına geçin. Select Mode bölümünde Normal Mode seçili olduğundan emin olun.

    3.f) Erase CAL data'nın seçili OLMADIĞINDAN emin olun. (Bu çok önemli. Telefonunuzun telefon özelliğini kaybedebilirsiniz. Geri dönüş mümkün ancak zor ve tamamen ayrı bir konu.)

    3.g) Sadece CP Bin'e 1.c'de indirmiş olduğunuz baseband fls dosyasını seçin.

    3.h) Start'a basın ve işlem sonlanana kadar bekleyin. Bu esnada usb kablosunu çıkartmayın. İşlem tamamlandığında telefonun ekranı kapanacaktır ya da LG logosu görünecektir. Hayırlı olsun baseband'ınız güncellendi. Telefonu usb kablosundan söküp pili ve harici sd kartı takın. (Henüz telefonu açmayın.)

    4- Django Manouche X stok tabanlı custom rom'un 1.3 sürümünün kurulumu.

    4.a) Telefonunuzun ses kısma ve güç tuşlarına beraber basın CWM recovery ekranını görene kadar çekmeyin. Bu ekranı gördüğünüzde parmaklarınızı kaldırmadan ses açma tuşuna da basın ve hepsini birden çekin.

    4.b) Bomboş bir dosya sistemimiz olduğundan wipe yapmamıza gerek yok. "install zip from sdcard" seçeneğine ses açma / kısma tuşlarıyla gelip power tuşuyla içine girin.

    4.c) "choose zip from sdcard" seçeniğini seçin. Gelen dosyalardan 1.d üzerinden indirmiş olduğunuz DMX 1.3 zipini bulup seçin. Eminmisiniz sorusu soracak. Yine ses açma/kısma ile eminim'e gelip güç tuşuyla seçin. Grafik DMX yükleme ekranı (aroma installer) gelecek.

    4.d) Uygulama seçimi adımında kurmak istediğiniz LG uygulamarını seçin. İhtiyacınız olmayanları kurmanızı önermem. Launcher seçiminde LG launcher'ların sadece birini mecburen seçmelisiniz. Aksi halde lockscreen için background seçemiyorsunuz. Benim şiddetle önereceğim launcher ise burada bulunan Xperia launcher olacaktır. LG launcher ile birlikte seçin bunu. Memnun kalacaksınız. Bootanimation (Açılış animasyonu) olarak kafanıza göre birini seçin, RAM Settings seçimi geldiğinde kesinlikle DjangoManouche profilini seçin. Bu size daha fazla bellek sağlayacaktır. Fast Dormancy seçimi geldiğinde ise bunu Disabled olarak seçin. Bizim şebekeler tarafından desteklenmiyor Fast Dormancy. Kernel seçimi geldiğinde ise Stock kernel seçin. Kovalski ya da KinfOfBirds kernelleri seçmeyin. Bir sonraki adımda kernel'i mizi de değiştireceğiz çünkü.

    4.e) Bu kurulumu yaptıktan sonra reboot sorusu gelecek. Onaylayın ve telefonunuzun açılmasını bekleyin. Hayırlı olsun ICS'ye geçtiniz. Ufak tefek ayarlarınızı yapın. Default launcher sorduğunda Xperia seçin. telefonunuzun asıl hızı bu olmayacak üzülmeyin. Ufak ayarlarınızı yaptıktan sonra yeni kernel yüklemek üzere telefonunuzu kapatın.

    5- CivZ SITHLORD 1.2 kernel kurulumu ve konfigurasyonu.

    5.a) 1.e üzerinden indirmiş olduğunuz CivZ kernel'i kurmak üzere 4.a'daki şekilde tekrar CWM recovery ekranına girin.

    5.b) "install zip from sdcard" seçeneğine ses açma / kısma tuşlarıyla gelip power tuşuyla içine girin.

    5.c) "choose zip from sdcard" seçeniğini seçin. Gelen dosyalardan 1.e üzerinden indirmiş olduğunuz CivZ kernel zipini bulup seçin. Eminmisiniz sorusu soracak. Yine ses açma/kısma ile eminim'e gelip güç tuşuyla seçin. Kernel kurulumunu tamamlayacak.

    5.d) Telefonunuzun geri tuşuna basıp ana menüye gelin. Ana menüden reboot system'i seçip telefonunuzu yeniden başlatın. Başlangıç dalvik wipe olduğu için normalden biraz uzun sürecek.

    5.e)http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=505419 adresinden SetCPU isimli XDA üyelerine ücretsiz programcığı indirip telefonunuza kopyalayın ve sevdiğiniz bir dosya yönetici ile telefonunuza kurun. (Ben ES-File Manager tercih ediyorum)

    5.f) SetCPU programını açın. Root erişimi isteyecek onaylayın. İşlemcinizi tanıdıktan sonra benimde kullandığım şu ayarları tavsiye ediyorum. (216 Mhz Min/1248Mhz Max/SavagedZen Governor/row scheduler/Set on Boot) Bu ayarları yaparsanız çok dengeli bir performans elde edersiniz. Pil sarfiyatı da oldukça düzgün olur.

    6- Odex-Me ile rom'un odexed yapılması.

    6.a) Şimdi ram kullanımını biraz daha azaltıp sistem programlarının açılışlarını bir nebze daha arttırmak için Odex-Me yapacağız. Bunun için DMX 1.3 ile otomatik yüklü gelen Odex-Me programını çalıştırın. Root hakkı isteyecek. Verin.

    6.b) Programı başlattığınızda restart atacak. Yapmanız gereken tek şey beklemek. İşlem yaklaşık 5~10 dakika sürüyor. İlk restartta boot animasyonu gelip uzun süre bekliyor. Daha sonra kendi kendisine tekrar restart ediyor ve bu sefer düzgün şekilde açılıyor telefon.

    6.c) Geçmiş olsun. Rom'unuz artık deodexed değil odexed oldu. Açıldıktan sonra odex-me programını kaldırabilirsiniz. İhtiyacınız kalmıyor.

    7- Sonuç.

    7.a) Bu adıma kadar geldiyseniz mevcut koşullarda en stabil ve seri ICS'e sahipsiniz demektir. Güle güle kullanın.

    7.b) Bu yazıya 2 saatimi verdim. Bir zahmet foruma üye olup bir teşekkür edin. Paylaşın, paylaştırın :)

    7.c) Başka kaynaklarda paylaşabilirsiniz ancak forum.donanimhaber'deki bu post'un adresini referans vermek kaydıyla. (http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=70909974)


    @Pasalvon'a teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >














  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 6 Ocak 2011; 19:38:16 >




  • TFT yerine yeni çıkardığı ekranı koysaymış keşke.
  • Lg yeter lo başım döndü
  • Fiyatı nekadar acaba :(
  • LG, yeni lanse ettiği Optimus Black model telefonu bundan farklı mı acaba? Şayet TR' de var ise yarın alırım. Çünkü kullanılan ekran NOVA diye tabir edilen ekran ve görünüm, çözünürlük iPhone 4 retina displayden daha başarılı vedeee yarısı kadar enerji tüketiyor...
    Android 2.3 e yükseltlebilecek olması da cabası.

    Ama dediğim gibi ben Optimus Black' ten bahsettim. Bu o mudur bilmem...
  • çıkış tarihinin ocak - şubat olduğu söyleniyor doğrulandı mı?
  • Bir ingiliz sitesinde (http://www.expansys.com/lg-optimus-2x-207496/) ön sipariş alınmaya başlanmış ve yaklaşık 499 pound (600€) gibi bir fiyat yazmışlar. 21 şubat tarihinde geleceği ön görülüyor

    Birde bu telefonda multitouch desteği var mı? bilen bir arkadaş varsa cevaplayabilir mi?

    edit: çıkış tarihi eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfcelik -- 11 Ocak 2011; 20:22:40 >
  • ingilterede 500pound ise bizde ozaman bu telefon 1300 falan olur artık Yaşasın vergiler bayılıyorum vergilere , sıcacık kolay para miss.

    Neyse, sanırım multitouch var kapasitf ekran büyük ihitmal. Ekran boyutunu göremedim yukarıda nekadar büyüklükte acaba. Benim için önemli olan A-GPS , 3G performansı, İşlemci hızı, ekran boyutu yeni yazılım desteği. Fotoğraf ile falan alakam yok nasılsa prof kameram var fakat bir türlü telefon seçemiyorum. Alsat yapan biri olsam ucuz bişi alıp satarımda ilerde aldım mı uzun süre kullanacağımdan hemen eskimeyecek beni enazından 3 sene götürecek bişey arıyorum :) Umarım yeni LG fiyatları uygun olur ülkemizde. Bi LG 'ye güveniyorum vallaha dğerleri çok pahalı geliyor bana :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monatim

    LG, yeni lanse ettiği Optimus Black model telefonu bundan farklı mı acaba? Şayet TR' de var ise yarın alırım. Çünkü kullanılan ekran NOVA diye tabir edilen ekran ve görünüm, çözünürlük iPhone 4 retina displayden daha başarılı vedeee yarısı kadar enerji tüketiyor...
    Android 2.3 e yükseltlebilecek olması da cabası.

    Ama dediğim gibi ben Optimus Black' ten bahsettim. Bu o mudur bilmem...

    Yanlış biliyor olabilirim ama sanırım optimus black tek çekirdekli ama 2X den üstünlük olarak Nova ekranı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 13 Ocak 2011; 23:10:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mfcelik

    Bir ingiliz sitesinde (http://www.expansys.com/lg-optimus-2x-207496/) ön sipariş alınmaya başlanmış ve yaklaşık 499 pound (600�) gibi bir fiyat yazmışlar. 21 şubat tarihinde geleceği ön görülüyor

    Birde bu telefonda multitouch desteği var mı? bilen bir arkadaş varsa cevaplayabilir mi?

    edit: çıkış tarihi eklendi

    Multi touch var.
  • satışa çıkmış amazonda. şu an önsiparişte.http://www.amazon.de/LG-OPTIMUS-Dual-Core-Smartphone-Touchscreen/dp/B004IK82L2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1295179658&sr=8-1

    İsteyen varsa şubatta tr ye gelirken 600 euro gibi bir fiyattan getirebilirim. 5 şubatta elnizde olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C@r@nthir
    satışa çıkmış amazonda. şu an önsiparişte.http://www.amazon.de/LG-OPTIMUS-Dual-Core-Smartphone-Touchscreen/dp/B004IK82L2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1295179658&sr=8-1

    İsteyen varsa şubatta tr ye gelirken 600 euro gibi bir fiyattan getirebilirim. 5 şubatta elnizde olur.

    abi 600 euro 1200 tl güzel de kayıt felan nasıl olacak sim kilit imei kaydı felan senden mi biz mi yapıyoruz




  • Bu telefon icin 3gs i satip almayi dusunuyorum sizce deger mi arkadaslar yoksa desire hd falan mi aliyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: androidfurkan


    quote:

    Orijinalden alıntı: C@r@nthir
    satışa çıkmış amazonda. şu an önsiparişte.http://www.amazon.de/LG-OPTIMUS-Dual-Core-Smartphone-Touchscreen/dp/B004IK82L2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1295179658&sr=8-1

    İsteyen varsa şubatta tr ye gelirken 600 euro gibi bir fiyattan getirebilirim. 5 şubatta elnizde olur.

    abi 600 euro 1200 tl güzel de kayıt felan nasıl olacak sim kilit imei kaydı felan senden mi biz mi yapıyoruz

    pasaport kaydı benden değil. pasaport kaydını zaten normalde 100 tl den satıyorlar. ayrıca ben kendime de telefong etireceğim için ne yazık ki pasaport kaydını yaptıramam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hook1903

    Bu telefon icin 3gs i satip almayi dusunuyorum sizce deger mi arkadaslar yoksa desire hd falan mi aliyim

    Tabiki değer. Ayrıca Desire HD den daha güçlü bir cihaz.
  • Telefonun Nisan ayından sonra Türkiye'de satışına başlanacağı söyleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazloo

    Telefonun Nisan ayından sonra Türkiye'de satışına başlanacağı söyleniyor.



    Eylül ekim gibi gelseydi ya, Nisan çok erken. Niye yeni ürünler bukadar geç geliyor ülkemize anlamıyorum.
  • Nisanda da gelceğini sanmıyorum..Bence mayısın sonlarında ancak gelir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.